" علی محمد خسروی " روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این شهرستان روزهای آفتابی آن ظرفیت خوبی برای احداث نیروگاه خورشیدی است و این شرکت از سرمایهگذاری در این بخش حمایت می کند.
وی اظهار داشت: هزینه بالای اجرای شبکههای انتقال برق از نیروگاهها به مصرف کننده، استهلاک و فرسودگی شبکههای انتقال، هزینه سالانه وزارت نیرو برای تعمیر و بهسازی شبکه و اتلاف برق، استفاده از سوختهای فسیلی برای نیروگاهها و متعاقب آن آلودگیهای زیست محیطی از جمله معایب تولید برق به شیوه سنتی است.
خسروی بیان کرد: هم اکنون تنها ۲۰خانواده در بروجرد از نصب پنلهای خورشیدی استقبال نموده اند و باید با تبلیغات بیشتر از مزایای پنل های خورشیدی به ویژه در شرایط بحران خشکسالی و اعمال خاموشیها با استفاده از انرژی خورشیدی به راحتی علاوه بر نیاز داخلی، در صادرات برق به کشورهای همسایه نیز گام برداشت.
مدیر امور توزیع برق بروجرد اضافه کرد: برای نصب هر پنج کیلو وات پنل خورشیدی بر روی پشت بام منازل بیش از ۵۰۰ میلیون ریال نیاز است.
وی ادامه داد: در راستای حمایت از متقاضیان قرارداد خرید تضمینی ۲۰ساله وجود دارد و بعد از خرید و نصب پنل حدود سه سال بعد سرمایه اولیه بازگشت خورده و در سال ۹۹ ماهانه حدود ۱۵میلیون ریال برای هر مشترک سودآوری داشت.
خسروی یادآور شد: در سال های اخیر در راستای استفاده از پنلهای خورشیدی در وزارت نیرو اقدامات خوبی انجام شده که امیدواریم با ارایه برنامه های تبلیغاتی و معرفی فواید و سودهی پنل های خورشیدی در آینده شاهد افزایش آنها خواهیم بود.
مدیر امور توزیع برق بروجرد با اشاره به ۱۴۶هزار مشترک برق صنعتی و خانگی گفت: نصب این پنلهای خانگی در پشت بامها، هم میزان مصرف برق خانگی کاهش پیدا میکند و هم میزان دریافتی نیروی خورشیدی را میتواند به راحتی به فروش برساند.
خسروی اظهار داشت: زمانی که تولید برق خورشیدی افزایش یابد تولید برق نیروگاه کاهش یافته و موجب صرفه جویی در برق پاکسازی محیط از آلودگیها خواهد شد.
وی تاکید کرد: واحدهای آٍپارتمانی میتوانند در صورت برخوردار بودن از هر ۲۰ متر فضا برای هر پنج کیلو وات پنل خورشیدی از مزایای نیروگاههای خورشیدی خانگی برخوردار شوند.
خسروی افزود: صرفه جویی در مصرف انرژی، کاهش معضلات محیط زیستی و آلودگی ها، اصلاح الگوی مصرف و جایگزینی انرژیهای تجدید پذیر از دیگر اهداف استفاده از پنل های خورشیدی است.