اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: ۲۵ درصد از برنامه صادرات یک میلیارد و ۵۵ میلیون دلاری کالاهای غیرنفتی امسال این استان در سه ماه نخست سال محقق شد.

سید«علی آقازاده» روز چهارشنبه در نشست کارگروه توسعه صادرات استان مرکزی، افزود: با توجه به اینکه عمده صادرات استان در نیمه دوم سال اتفاق می‌افتد، پیش‌بینی می‌شود که رکورد بی‌سابقه در این حوزه برای دیار آفتاب به ثبت برسد.
وی ادامه داد: بر اساس گزارش اداره کل گمرکات استان مرکزی میزان صادرات استان بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود سه برابر شده که این موفقیت بیانگر هوشمندی تولیدکنندگان در دور زدن تحریم‌ها و از طرفی تولید کالای رقابتی است.
استاندار مرکزی اظهار داشت: گمرکات استان وظیفه دارد با نظارت‌ گسترده اجازه ثبت کالاهای صادراتی استان از دیگر استان‌های کشور را ندهد و نیز الزاماتی طراحی کند تا در خارج از استان بتوان کالاهای صادراتی این خطه را شناسایی و به نام استان مرکزی ثبت و صادر کرد.
آقازاده بیان کرد: تمامی ظرفیت‌های استان مرکزی و دستگاه‌های اجرایی در سال رونق تولید باید در مسیر حل مشکلات تولیدکنندگان صنعت و کشاورزی به کار گرفته شود.
وی بیان کرد: رمز موفقیت در جذب بازارهای هدف تولیدات باکیفیت و قیمت‌های رقابتی است و استان مرکزی به عنوان قطب صنعت ایران برنامه‌های هدفمندی را در این راستا ترسیم کرده است.
استاندار مرکزی بیان کرد: این استان در حوزه تولید صادرات محور، استعدادهای بالقوه  دارد که از جمله آن می‌توان به محصولات صادراتی در بخش‌های صنایع غذایی، معدنی، نساجی، کشاورزی، شیمیایی، برق و پتروشیمی اشاره کرد که در صورت معرفی این ظرفیت های ارزشمند دستیابی به بازارهای منطقه به‌راحتی مهیا است.
آقازاده افزود: حل مشکلات تولیدکنندگان به خصوص در حوزه صادرات دغدغه تصمیم‌سازان کلان کشور است و استان مرکزی در این خصوص تقویت بنیه اقتصادی را در اولویت قرارداده و علاوه بر ظرفیت‌های حوزه دولتی تمامی تلاش برای افزایش سهم بخش خصوصی به کار گرفته شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز گفت: استان مرکزی ۲ و ۶ دهم درصد سهم صادراتی کشور را به خود اختصاص داده و در واقع ۸۲ درصد صادرات استان به پنج کشور عراق، افغانستان، ترکیه، پاکستان و ارمنستان انجام گرفته است.
«سعید جعفری کرهرودی» افزود: واردات استان مرکزی در سال گذشته بالغ بر ۴۷۳ میلیون دلار بود که از نظر وزنی ۱۵ درصد کاهش و از نظر ارزش یک درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد:  هفت هزار و ۳۴۸ مورد ثبت سفارش به ارزش یک میلیون و ۶۴۵ هزار یورو پارسال در استان انجام شد که ۶ هزار و ۸۱۸ مورد تایید و در واقع ۹۳ درصد ثبت سفارشات انجام شد و باقی ثبت سفارش‌ها رد شده به سمت خرید از تولیدات داخل هدایت شد.
رئیس سازمان صمت استان مرکزی گفت: هدف تعیین شده در استان برای بخش صادرات امسال سهم یک میلیارد و ۵۵ میلیون دلاری است که ۲ و ۶ دهم درصد از کل صادرات کشور خواهد بود.
جعفری کرهرودی افزود:  ۲۵۴ میلیون دلار صادرات امسال به ۱۵ کشور همسایه انجام شد و ۲۶ درصد هدف تعیین شده محقق و ۱۹ هزار تن صادرات به کشورهای اوراسیا با ارزش صادراتی ۱۱ میلیون دلار انجام شده در حالی که هدف تعیین شده ۱۸ میلیون دلار بوده است که ۶۳ درصد این هدف در بهار ۱۴۰۰ انجام گرفت.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی نیز گفت: دیدار و دعوت از سفرای مختلف کشورهای همسایه به استان یکی برنامه‌های تقویت صادرات این نهاد است.
«ناصر بیکی» افرود: راه‌اندازی دفتر صادرات به سوریه، ازبکستان و اقلیم کردستان نیز در دستور کار اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قرار گرفته که تا پایان سال جاری محقق می‌شود.
وی ادامه داد: میلیون‌ها دلار کالای کشاورزی استان مرکزی سالانه به‌دلیل نبودن زیرساخت‌های صادراتی از استان‌های دیگر صادر می‌شود که برای اصلاح این شرایط هماهنگی‌های لازم با فرودگاه اراک با هدف راه‌اندازی بسترهای  لازم برای صادرات از استان انجام شده است.

۲ هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی در استان مرکزی فعالیت می‌کنند که از این تعداد حدود ۳۰۰ واحد در حوزه صادرات خارجی فعال هستند.