به گزارش روز چهار شنبه ایرنا از معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برای این دوره از جشنواره که با توجه به شرایط فعلی کشور بهصورت مجازی و در صورت بهبود اوضاع بحرانی کرونا، حضوری و مجازی برگزار میشود، علاوهبر محورهای اصلی آموزش، پژوهش و درمان، دو محور ویژه یکی با موضوع کووید ۱۹ و دیگری با موضوع فرهنگ و هنر، بهمنظور جلب مشارکت مردم بهعنوان مخاطبان اصلی برای نهادینهشدن آموزههای طب ایرانی در حوزه اصلاح سبک زندگی، در نظر گرفته شده است.
در محور آموزش، دانشجو و آموزشگر برتر و در محور پژوهش، یک پژوهشگر برتر بالای ۳۵ سال و یک پژوهشگر جوان برتر زیر ۳۵ سال، فناور برگزیده، مقاله و کتاب برتر معرفی و در محور درمان نیز واحد ارائهدهنده خدمات بالینی و درمانگر برتر بر اساس معیارهای تعیینشده انتخاب میشوند.
در بخش محورهای ویژه، بهعنوان وجه تمایز دومین جشنواره طب ایرانی نسبت به نخستین دوره آن، برگزیدگانی در ۶ بخش اپلیکیشن، فیلم کوتاه، پوستر و اینفوگرافیک، داستان کوتاه برای کودک، موشنگرافیک و عکاسی در راستای شعار جشنواره و با محوریت اصلاح سبک زندگی معرفی میشوند که جوایز ویژهای به برگزیدگان اهدا میشود.
معیارهای انتخاب در محور کووید ۱۹ نیز با توجه به میزان مشارکت در حوزه آموزش، پژوهش و درمان در شرایط بحرانی کشور تعیین شده است و همچون دوره نخست جشنواره و با توجه به دستورالعمل ابلاغی، از یک پیشکسوت برگزیده در حوزه طب ایرانی نیز قدردانی می شود.
یادآور می شود، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر اساس دستورالعمل ابلاغی، ریاست شورای سیاستگذاری جشنواره را برعهده داشته و دومین جشنواره طب ایرانی، نوزدهم آبانماه، برابر با روز جهانی «علم در خدمت صلح و توسعه» برگزار میشود.
همچنین، امکان ثبت نام از بیستم تیرماه از طریق وبسایت جشنواره به آدرس http://pmfestival.ir فراهم میشود و علاقهمندان تا ۳۱ شهریورماه برای ارسال مدارک خود بر مبنای محور مورد تقاضا، فرصت دارند.
پوستر و وبسایت دومین جشنواره طب ایرانی رونمایی شد
در نخستین نشست شورای سیاستگذاری دومین جشنواره طب ایرانی، عناوین برگزیدگان هر یک از محورها مشخص و پوستر و وبسایت جشنواره رونمایی شد.
در این نشست که با حضور حداکثری اعضای شورای سیاستگذاری دومین جشنواره طب ایرانی برگزار شد، محورهای جشنواره و شرایط حضور علاقهمندان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و موارد پیشنهادی برای جلب مخاطبان بیشتر و حمایتهای مادی و معنوی سازمانها و نهادهای مرتبط، توسط اعضا مطرح شد.
نفیسه حسینی یکتا، نایبرییس شورای سیاستگذاری و دبیر دومین جشنواره طب ایرانی با اشاره به ابلاغ دستورالعمل جشنواره در سال ۱۳۹۷ و برگزاری نخستین دوره آن در همدان، گفت: این جشنواره نیز همچون دوره نخست و دیگر جشنوارههای مرتبط حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی سازمانها و نهادهای مرتبط، ظرفیتی برای بروز و ظهور توانمندیهای حوزه طب ایرانی و قدردانی از افراد زحمتکش در این حوزه است.
وی با اشاره به انتخاب دبیران کمیتههای علمی، اجرایی و نظارت و ارزیابی جشنواره، افزود: پیشبرد اقدامات در کمیته علمی روند خوبی داشته و با زحمات دبیر و اعضای این کمیته مسیر کلی برگزاری دومین جشنواره طب ایرانی مشخص شده است.
دبیر دومین جشنواره طب ایرانی تاکید کرد: با توجه به ارتباط نزدیک طب ایرانی با سبک زندگی و فرهنگ عمومی جامعه، در این دوره از جشنواره مشارکت مردم و هنرمندان نیز مد نظر قرار گرفته است تا جشنوارهای فراگیر درخور مکتب غنی طب ایرانی در سطح تخصصی و هم عمومی، هرچند بهصورت مجازی با توجه به شرایط موجود، برگزار شود.
وی از اطلاعرسانی دقیق در خصوص شاخصهای ارزیابی در هر یک محورها در وبسایت جشنواره خبر داد و افزود: جوایز درنظر گرفته شده برای برگزیدگان هر بخش نیز پس از تصمیمگیری نهایی، اعلام میشود.
در این نشست همچنین روجا رحیمی، دبیر کمیته علمی دومین جشنواره طب ایرانی، به شرح اقدامات انجامشده در این کمیته از ابتدای شکلگیری پرداخت و هر یک از اعضا نظرات خود را در خصوص روند انتخاب برگزیدگان در هر یک از محورها بیان کردند. در پایان نیز پوستر و وبسایت دومین جشنواره طب ایرانی، به آدرس http://pmfestival.ir رونمایی شد.