اردبیل - ایرنا - رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل گفت: طرح جامع گردشگری اردبیل در ۱۹ فصل و یک پیوست با سندی در شان استان بازنگری و تدوین می‌شود.

به گزارش ایرنا ، مهران اوچی اردبیلی روز چهارشنبه در جلسه کارگروه تخصصی "تدوین شرح خدمات پیوست فرهنگی و اجتماعی طرح‌های گردشگری" افزود: طرح جامع گردشگری استان یک سند بالادستی در حوزه گردشگری است و از آن در برنامه‌ریزی‌های آتی جهت توسعه صنعت گردشگری استفاده خواهد شد.

وی با ارائه گزارشی از روند اجرای بازنگری طرح جامع گردشگری ادامه داد: جهاد دانشگاهی با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان کارفرما و دستگاه‌های اجرایی استان، برای اجرای علمی و کاربردی این طرح که چشم‌انداز گردشگری استان را مشخص خواهد کرد، تلاش می‌کند.

او بر لزوم استفاده از نظرات دستگاه‌های اجرایی و فعالان این حوزه در تدوین شرح خدمات طرح جامع گردشگری استان تاکید کرد و افزود: در این بازنگری از همه ادارات ذیربط مشورت‌های لازم اخذ و همه نخبگان را در این بازنگری مشارکت داده شده است.

اوچی اردبیلی با اشاره به ضرورت استفاده از پتانسیل‌ رسانه‌ها در توسعه گردشگری استان گفت: جهاد دانشگاهی با سه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اردبیل ، بین‌المللی قرآن (ایکنا) شعبه اردبیل و خبرگزاری علم و فرهنگ (سیناپرس) شعبه اردبیل آماده همکاری با نهادهای استان برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری است.

مشاور عالی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل هم در این جلسه گفت: طرح جامع گردشگری استان اردبیل در سال ۱۳۷۸ در پنج جلد توسط دانشکده جغرافیایی دانشگاه تهران و به سرپرستی دکتر محمدتقی رهنمایی تهیه شده بود که بعد از گذشت ۲۲ سال نیاز به بازنگری داشت که این کار با توجه به تجارب ارزشمند جهاد دانشگاهی اردبیل به این نهاد واگذار شد.

قادر تقی زاده ادامه داد:  این طرح در ۱۹ فصل شامل دو فصل مقدماتی، ۱۰ فصل بررسی وضع موجود و هفت فصل شامل ایده‌ها و پروژه‌های جدید جهت توسعه صنعت گردشگری در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، به تمام پتانسیل و ظرفیت‌های گردشگری استان اشاره خواهد داشت.

وی از تشکیل ۲۱ کمیته تخصصی جهت بررسی بازنگری طرح جامعه گردشگری استان اردبیل خبرداد و اضافه کرد: در این کارگروه‌ها، فصل‌های این طرح به همراه پیوست ۲ طرح که شامل ۲۱ بند در مورد راهکارهای عملی توسعه صنعت گردشگری است به صورت جدادگانه بررسی خواهد شد.

تقی‌زاده افزود: زیرساخت‌های‌ فرهنگی و اجتماعی به نوعی زیرساخت تمام فعالیت‌های توسعه‌ای است به همین خاطر فعالان صنعت گردشگری باید در این زمینه دوره‌های آموزشی مختلف را طی کنند.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل نیز گفت: مهندسی فرهنگی که یکی از مطالبات اصلی رهبر معظم انقلاب اسلامی از شورای عالی انقلاب فرهنگی است باید در بازنگری طرح جامع گردشگری استان مدنظر قرار گیرد.

صغری فرشی با اشاره به نقشه مهندسی فرهنگی کشور افزود: مهندسی فرهنگی تاثیر تعیین‌کننده‌ای در تضمین حیات انقلاب اسلامی به عنوان یک انقلاب عظیم فرهنگی خواهد داشت، لذا سرمایه‌گذاری مادی و معنوی جدی و سریع برای اجرای این نوع مهندسی یکی از ضرورت‌های گریزناپذیر است.

وی با بیان اینکه با داشتن برنامه می‌توان ارزیابی و نقاط ضعف و قوت را مشخص کرد، گفت: در طرح جامع گردشگری استان، ظرفیت‌های موجود استان مشخص خواهد شد تا با همفکری و همکاری دستگاه‌های اجرایی  بهره‌برداری از آن‌ها به مرحله اجرا برسد.

فرشی تسریع در تکمیل بازنگری طرح جامع گردشگری استان را مهم دانست و افزود: استفاده از ایده‌ها و پروژه‌های جدید در طرح به منظور تعیین نقشه راه گردشگری استان در اولویت قرار دارد.