۴۰ ایده و طرح در حوزههای مختلف به دبیرخانه رویداد رویداد تخصصی سوانح طبیعی ارسال شد و پس از داوری و بررسی اولیه، ۲۰ طرح برای ارائه و داوری نهایی انتخاب شده است که در افتتاحیه رویداد حضور داشتند.
به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی،در این آیین امیرحسین گرکانی رییس پژوهشکده سوانح طبیعی یکی از اصلیترین اهداف تأسیس مرکز رشد واحدهای فناور سوانح طبیعی و برگزاری رویداد Disas-Tech را ارتقای نظام فعلی مدیریت بحران کشور و برقراری ارتباط میان نظام اجرایی و تجربیات موجود و ابعاد دانشگاهی و دانشبنیان دانست.
وی ضمن ابراز امیدواری از ایجاد تحول در نظام مدیریت بحران ایران افزود: اسنادی مانند سند سِندای در سطح بینالمللی اولویتها و تکالیفی مشخص کرده که در سند راهبرد ملی مدیریت بحران ما نیز این اهداف و اولویتها دنبال شده که در هر دو سند بر مباحث دانشبنیان و ورود علم و فناوری تأکید شده است.
او تاکید کرد: برای دستیابی به درک صحیح خطر که یکی از اولویت های سند سِندای میباشد، ناگزیر به تحقیق، آموزش و ایجاد ارتباط میان بدنه اجرایی، عقلانیت و حوزه دانش هستیم.
گرکانی ورود به مباحث دانشبنیان را فراتر از تکلیف و بهعنوان یک مسئولیت اجتماعی دانست و اذعان داشت: ورود به این مباحث در سانحهای مانند زلزله تهران، امری حائز اهمیت و ورود به این عرصه، کمک شایانی به مدیریت بحران کشور است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد بستر ایجاد شده بهواسطه تدوین اسناد ذیل قانون مدیریت بحران کشور، تغییر نگاه به مباحث دانشبنیان در سالهای اخیر و ورود ایدههای خلاقانه و دانشبنیان، موجب ایجاد تحول در نظام مدیریت بحران ایران شود.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، در افتتاحیه اولین رویداد تخصصی در حوزه سوانح طبیعی با عنوان (Disas-Tech) دیزستک که روز گذشته به صورت برخط برگزار شد بهادر حجازی مشاور و مدیرکل حوزه ریاست بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، رضا شفاعی نماینده پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف، بیژن یاور مشاور حوزه مدیریت بحران پژوهشکده سوانح طبیعی به همراه اعضای هیأت داوران و مربیان و همچنین امیرحسین گرکانی رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی، میلاد حدادی مدیر مرکز رشد واحدهای فناور سوانح طبیعی حضور داشتند.
۴۰ ایده و طرح به دبیرخانه رویداد ارسال شد که ۲۰ طرح برای ارائه و داوری نهایی انتخاب شد بودند تا تیمهای صاحب طرح در افتتاحیه رویداد حضور داشته باشند. شرکتکنندگان در روزهای ۱۶ و ۱۹ تیرماه با حضور اساتید و مشاوران تخصصی و نیز حوزه کسبوکار، ایدههای خود را در بخشهای مختلف ارائه خواهند داد و در نهایت، ۶ تیم به عنوان برگزیده انتخاب خواهند شد.
هیأت داوران و مربیان رویداد تخصصی حوزه سوانح در سه پنل پیشگیری و کاهش خطر، آمادگی و پاسخ ، بازسازی و بازتوانی حضور دارند.
رویداد تخصصی سوانح در روزهای چهارشنبه ۱۶ و شنبه ۱۹ تیر ادامه خواهد داشت.
اسکان موقت و اضطراری، سوانح جادهای، بازسازی پس از سانحه، تکنولوژی مصالح، امدادرسانی، رباتهای نجاتگر، سامانههای اطلاعرسانی (اپلیکیشنها و سایر پلتفرمها)، پیشساختگی در زمان سانحه، کوادکوپترها و پهپادها و سایر موارد میانرشتهای از محورهای فرعی نخستین رویداد تخصصی حوزه سوانح با عنوان Disas-Tech است.