امین قصمی روز جمعه در گفت وگو با ایرنا افزود: به دلیل از دست رفتن منابع آبی ناشی از کم بارشی در هرمزگان، چارهای جز آبرسانی سیار نداریم و درتلاش هستیم با افزایش ناوگان، آبرسانی سیار را را برای گذر از بحران تقویت کنیم.
وی بیان داشت: نیاز روزانه هرمزگان به آب هشت هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه و میزان آب در دسترس پنج هزار و ۸۰۰ لیتر در ثانیه است که بر این مبنا کسری آب در استان ۲ هزار و ۴۰۰ لیتر بر ثانیه (بیش از ۲۰۷میلیون لیتر در شبانه روز) است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان اظهارداشت: درحال حاضر از ۱۰۰ درصد نیاز آبی استان، ۴۳ درصد از طریق چاهها، ۴۵ درصد آب شیرین کنها و ۱۲ درصد از طریق سدها تامین میشود.
قصمی میانگین بارش در استان هرمزگان از ابتدای سالجاری تاکنون را ۳۴ میلی متر اعلام کرد که با کاهش ۹۰ درصدی در همسنجی با پارسال، نشان دهنده خشکسالی بی سابقه طی ۵۰ سال گذشته است.
وی هم اکنون سد شمیل و نیان بی آب است و ذخیره سد استقلال میناب نیز ناچیز است و مجموعه این شرایط موجب شده بندرعباس در فهرست مراکز استان با حساسیت بالا قرار گیرد.
مدیرعامل آبفای هرمزگان گفت: با وجود این شرایط دشوار و پیچیده، اجازه ندادیم زندگی روزمره مردم دچار تنش شود و به عنوان مثال یک میلیون نفر جمعیت بندرعباس و بندرخمیر، کمبود آب را احساس نمی کنند.
این مسوول در ادامه به اقدامهای پیش روی آب و فاضلاب هرمزگان اشاره کرد وگفت: آبفا برای ظرفیت سازی، لحظه ای تعلل نکرده و هر آنچه برای تامین آب مشترکان نیاز بوده، برنامه ریزی کرده که در ماههای آینده شاهد به بار نشستن این اقدامها خواهیم بود.