به گزارش ایرنا، «شرحبیل العبیدی» مدیر بخش «البغدادی» در استان الانبار در نخستین اظهارنظر در قبال این حملات توپخانه ای ارتش آمریکا اعلام کرده است که این حمله باعث ویرانی تعدادی از منازل شهروندان و تلفات انسانی شده است.
به گفته وی، ارتش عراق پیرامون محل حمله توپخانه ای آمریکایی ها در البغدادی، حلقه امنیتی زده و در منطقه، مقررات منع تردد اعمال کرده است.
العبیدی افزوده است که آمریکایی ها ادعا دارند به مکان شلیک موشک هایی که نیروهای آمریکایی را در پایگاه عین الاسد هدف قرار دادند، پاسخ داده اند.
تصاویر اولیه از محل اصابت گلوله های توپخانه ای آمریکایی ها از ویرانی تعدادی از منازل و همچنین قتل تعدادی از احشام اهالی منطقه خبر می دهد اما هنوز تصویری از قربانیان انسانی حادثه منتشر نشده است.
گزارش رسانه های نزدیک به گروه های مقاومت در عراق حاکی است که آمریکا از توپ های ۱۵۵ میلیمتری خودکششی «هویتزر» در حمله به منطقه البغدادی بهره برده و یکی از مساجد اهل سنت را در این شهر ویران کرده است.
کانال خبری «صابرین نیوز» تصاویری از مسجد ویران شده اهل سنت و پرچم های پاره پاره شده ای که به نام مقدس پیامبر اسلام (ص) بر روی ویرانه های محل بمباران، پراکنده شده را منتشر کرده است.
پیش از این نیز گروه مقاومت نوظهور «لواء ثار المهندس» (تیپ انتقام شهید ابومهدی المهندس) در بیانیه ای اعلام کرده بود که مجاهدین این گروه مقاومت ظهر امروز چهارشنبه با ۳۰ موشک نوع گراد، پایگاه نظامیان آمریکا در عین الاسد (استان الانبار) را مورد هدف قرار داده و موشک ها با دقت به اهداف مورد نظر خود اصابت کردند.
این گروه مقاومت عراقی با اشاره تلویحی به عدم پایبندی نظامیان آمریکا به قانون پارلمان عراق برای خروج این نیروهای بیگانه از کشورش تاکید کرده است که نیروهای اشغالگر امریکایی را به زور مجبور به خروج ذلت بار از خاک عراق می کنند.
با وجود اینکه پارلمان عراق در اوائل سال ۲۰۲۰ مصوبه قانونی اخراج نیروهای آمریکایی را صادر کرده اما این نیروهای بیگانه همچنان از ترک خاک عراق طفره می روند.
سخنگوی نیروهای آمریکایی در عراق در توئیتی موشک های اصابت کرده به پایگاه عین الاسد را فقط ۱۴ فروند اعلام کرده و افزوده است که این حمله باعث زخمی شدن سه نفر شده است.
به اعتقاد صاحب نظران هرچه ماندن نظامیان آمریکایی در عراق به درازا می کشد، خظر تهدید آنها بر امنیت ملی عراق بیشتر آشکار می شود.
آمریکایی ها در ۲۸ ژوئن ۲۰۲۱ در اقدامی که سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق آن را«نقض آشکار و غیر قابل قبول حاکمیت و امنیت ملی عراق» خواند، موضع نیروهای الحشد الشعبی را در مرز عراق با سوریه بمباران کرد.
این حمله دستکم باعث کشته شدن چهار تن از نیروهای الحشد الشعبی و زخمی شدن تعداد دیگری از این نیروها شد.
آمریکایی ها با گستاخی تمام به جای عذرخواهی، ادعا کردند که این بمباران در پاسخ به حملات گروه های مقاومت عراقی به مواضع این نیروهای بیگانه در استان اربیل (شمال عراق) بوده است.
کمیته هماهنگی گروه های مقاومت عراقی در بیانیه ای تاکید کرد که بعد از این بمباران آمریکایی ها علیه مواضع نیروهای مسلح عراق (الحشد الشعبی)، تا خروج ذلت بار آمریکایی ها، حملات را به نظامیان اشغالگر آمریکایی در عراق تشدید می کنند.
«عادل عبدالمهدی» نخست وزیر سابق عراق در جریان جلسه تاریخی سال گذشته پارلمان این کشور که منجر به صدور مصوبه اخراج نیروهای بیگانه از خاک عراق شد، تاکید کرد که حضور نظامیان آمریکایی تبدیل به تهدیدی برای امنیت ملی عراق شده و باید هرچه زودتر به حضور این نیروهای بیگانه در خاک کشورش پایان بخشیده شود.
ترور جنایتکارانه دو فرمانده ارشد مبارزه با تروریسم سپهبد شهید حاج «قاسم سلیمانی» و «ابومهدی المهندس» و همراهانشان در سپیده دم ۱۳ دیماه ۹۸ توسط ارتش آمریکا، یکی از بزرگترین و آشکارترین نقض های حاکمیت ملی عراق به شمار می رود.
آمریکا علاوه بر حملات مکرر به نیروهای مسلح عراقی، در اقدامی که مصادق دیگر نقض حاکمیت و امنیت ملی عراق به شمار می رود، برخلاف خواست دولت عراق، آموزش تعدادی از گروه های مسلح عراقی را در پایگاه عین الاسد آغاز کرده است.
ارتش امریکا همچنین بدون هماهنگی با دولت مرکزی عراق، بخشی از حقوق نیروهای پیشمرگ وابسته به حزب دمکرات کردستان عراق را پرداخت کرده و به طور مرتب آنها را به سلاح های جدید مجهز می کند تا جایی که گفته می شود سلاح های این نیروها حتی پیشرفته تر از ارتش رسمی عراق است.
وزارت خزانه داری آمریکا نیز همسو با سیاست های پنتاگون و وزارت امور خارجه آمریکا، تعدادی از مقامات مسوول و رهبران سیاسی و جهادی عراق را در فهرست تحریم های خود گنجانده که مهمترین این چهره ها «فالح الفیاض» رییس سازمان الحشد الشعبی، «هادی العامری» رییس گروه سیاسی – پارلمانی «الفتح»، «قیس الخزعلی» دبیرکل گروه سیاسی – جهادی عصائب اهل الحق، «شیخ اکرم الکعبی» دبیرکل جنبش اسلامی النجباء هستند.
آمریکایی ها همچنین برخی از جریان های سیاسی و جهادی عراق در راس آنها «کتائب حزب الله» را در فهرست موسوم به «تروریستی» خود گنجانده است.
وزارت دادگستری آمریکا نیز در راستای سیاست های قانون شکنانه کاخ سفید، اخیرا ۲۳ پایگاه اینترنتی رسانه های محور مقاومت که بخش اعظم آنها عراقی بودند را بست تا پرده از چهره حقیقی خود در مبارزه با آزادی بیان و مطبوعات بردارد.
همه این اقدامات غیرقانونی آمریکاییها باعث شده است که فراخوان ها در عراق برای پایان دادن به حضور نظامیان اشغالگر آمریکایی بیشتر شده و در این راستا گروه های خودجوش مقاومت با هدف اجبار این نیروهای بیگانه به خروج ذلت بار از عراق شکل بگیرد.
«فالح الخزعلی» نماینده ائتلاف فتح در پارلمان عراق روز گذشته (چهارشنبه) درباره خسارت های وارده به ساکنان منطقه البغدادی گفت: گزینه دوری ساکنان مناطق محل حملات، اخراج نیروهای بیگانه از عراق است. علاوه بر این، مصوبه پارلمان باید در اخراج اشغالگران اجرا شود و گرنه زمین، دریا و آسمان برای اشغالگران نا امن خواهد بود و ملت آزاده، ذلت را نمی پذیرد.