یزد- ایرنا - نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی گفت: مسوولان سازمان مالیاتی از فشار مضاعف بر اصناف پرهیز کند و مردم و بخش خصوصی را هم با قوانین و آیین‌نامه‌ها بلاتکلیف نکنند.

به گزارش چهارشبه‌شب روابط عمومی دفتر این نماینده، محمدصالح جوکار در پنجاه و پنجمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان افزود: اگر بحث مالیات شفاف  و درست اخذ و هزینه شود واقعا تولیدکنندگان خود راغب به پرداخت مالیات هستند.

وی تصریح کرد: در مجلس نهم مجموع  مالیاتی که استان یزد پرداخت کرد، ۱۲۰ میلیارد تومان بود و الان به ۱۰ برابر رسید اما واقعیت این است که این پول به استان بر نمی‌گردد.

نماینده مردم یزد، اشکذر و بخش ندوشن در مجلس یازدهم با طرح این سووال که جایگاه یزد در بحث مالیات کشور کجاست؟ گفت: یزد بیشترین مالیات را پرداخت می‌کند و در مقابل کمترین پول را دریافت می کند که اصلا قابل قبول نیست.

جوکار با بیان اینکه قانون کلی است و ساز و کارهای اجرایی را دولت اعلام می‌کند، گفت: بارها از سوی دولت گفته شد که در حساب‌های مردم سرک نمی‌کشد ولی واقعا این کار انجام می‌شود.

رییس مجمع نمایندگان یزد خاطرنشان کرد: خیلی از بنگاه‌های اقتصادی که هزاران میلیارد تومان درآمد دارد و در مقابل فرار مالیاتی زیادی هم دارد ولی به واحدهای کوچک فشار بسیار زیادی برای پرداخت مالیات وارد می‌شود.

جوکار با بیان اینکه هم اکنون استان با این مشکل مواجه است تصریح کرد: اداره مالیاتی باید هزاران میلیارد تومان به مدیران واحدهایی که در مناطق محروم سرمایه‌گذاری کردند برگرداند، چرا این موضوع را پیگیری نمی‌کنیم؟

وی با بیان اینکه امکانات و زیرساخت لازم برای صندوق‌های الکترونیک فروشگاهی در کشور فراهم نیست، گفت: چرا وقتی زیرساخت‌ها موجود نیست به مردم و بخش خصوصی فشار و زور وارد می‌ شود، ما هنوز بسترهای دولت الکترونیک را هم نداریم.

همچنین محمدعلی طالبی استاندار یزد گفت: تعامل خوب اداره مالیاتی استان با صنایع و تولیدکنندگان را همه تایید می‌کنند و این موضوع می‌تواند زمینه رفع مشکلات را فراهم کند.

وی افزود: مباحثی که در این نشست مطرح شد و با پیگیری استانی قابل رفع بود را پیگیری کردیم اما برخی مسایل کشوری است و این انتظار می‌رود که سازمان امور مالیاتی تولیدکنندگان و صنعتگران را مورد ملاحظه بیشتری قرار دهند.

همچنین محمدرضا دشتی اردکانی نماینده مردم اردکان در مجلس گفت: چندین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی برگزار شد ولی خروجی مناسبی نداشت.

وی افزود: درد و دل‌های مختلفی مطرح و نظرهایی هم بیان شد ولی خروجی مناسبی برای آنها نداریم، چنین جلساتی وقتی خروجی ندارد چه فایده‌ای دارد.

نماینده مردم اردکان در مجلس خاطرنشان کرد:«  ما به تولیدکنندگان می‌گوییم شما سربازان خط مقدم جنگ اقتصادی هستید ولی آیا سربازی که به وی اسلحه داده نشود می‌تواند در برابر دشمن ایستاگی کند؟»

دشتی اردکانی گفت: در چنین جلساتی در مورد مالیات‌های ۹۲ و ۹۳ و ۹۴ صحبت کنیم در شرایط فعلی واقعا عجیب است و صرفا مانعی در سر راه تولید و صنعت است، به جای این مسایل به سمت رفع مشکلات تولیدکنندگان حرکت کنید.

همچنین دیروز( چهارشنبه)  مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان یزد با اشاره به هفته فرهنگ مالیاتی گفته بود که مالیات مطمئن ترین، سالم ترین و پایدارترین منبع تامین مالی برای دولت‌هاست

 علی نمازی به مناسبت روز مالیات ( ۱۶ تیرماه) افزود: در شرایط کنونی تحریم و کاهش درآمدهای نفتی مالیات از اصلی ترین منابع درآمدی دولت و عاملی مهم در ایجاد عدالت اقتصادی به شمار می رود.

وی خاطر شان کرد: پرداخت مالیات از مهمترین عوامل رشد و توسعه جامعه محسوب و موجب رونق اقتصادی، تحقق عدالت اجتماعی، افزایش خدمات و عمران و آبادانی جامعه می شود و  مالیات یک نوع هزینه اجتماعی است که شهروندان پرداخت می‌کنند تا دولت‌ها بتوانند وظایف مندرج در قانون اساسی را در جهت توسعه اقتصادی محقق کنند.

وی خواستار ترویج فرهنگ پرداخت مالیات شد و گفت: اگر ایجاد امنیت، رفاه اجتماعی و گسترش خدمات از مزایای پرداخت مالیات تلقی شود، پس باید با فرهنگ سازی مناسب، مردم را از مزایای پرداخت مالیات آگاه کرد تا آنها مالیات را جزیی از بدهی خود به دولت دانسته و به موقع  پرداخت کنند.