به گزارش ایرنا؛ این انتخاب در شرایطی انجام گرفت که کمیته بینالمللی المپیک موسوم به آی.او.سی در راستای برابری جنسیتی از کشورهای شرکتکننده در بازیهای توکیو خواسته است ۲ پرچمدار در این بازیها معرفی کنند که یکی از آنها زن باشد.
هرچند کمیته ملیالمپیک امسال در ابتکاری نوین برای نخستین بار در تاریخ المپیک یک پرچمدار از رشته تیمی برگزید و «صمد نیکخواه بهرامی» ملیپوش بسکتبال به عنوان هفدهمین پرچمدار کاروان درسی و دومین دوره بازیهای المپیک توکیو انتخاب شد. اما انتخاب یک پرچمدار زن برای چهارمین بار در ۱۷ دوره حضور را باید به فال نیک گرفت.
البته رشته تیراندازی بیش از این سابقه پرچمداری در کارنامه المپیک دارد و ایران پس از انقلاب برای نخستین بار در المپیک ۱۹۹۶ آتلانتای آمریکا یک زن را برای پرچمداری برگزید و لیدا فریمان بانوی تیرانداز آذربایجانی نخستن پرچمدار زن لقب گرفته بودکه همه نگاهها به پرچمدار بانوی مسلمان ایرانی معطوف شد. حال پس از فریمان، هما حسینی قهرمان قایقرانی کشورمان در ۲۰۰۸ پکن و زهرا نعمتی بانوی کماندار طلایی المپیکی در ۲۰۱۶ ریو و اکنون رستمیان چهارمین پرچمدار زن ایران محسوب میشود.
تیراندازی رشتهایی که از بین ۶ سهمیه کسب شده در المپیک توکیو چهار سهمیه به زنان اختصاص دارد و در دل آن نجمه خدمتی برای دومین بار المپیک را تجربه میکند و پیش تر الهه احمدی برترین زن تیرانداز جهان اولین ورزشکار بانوی ایرانی بود که به فینال تیراندازی المپیک ۲۰۱۲راه یافت و در جایگاه ششمی جهان قرار گرفت یا مهلقا جام بزرگ نخستین زن ایرانی است که در ماده تفنگ بادی از فاصله ۱۰ متر، ایران را صاحب سهمیه کرد.
اما هانیه رستمیان کیست؟. وی عضو تیم ملی تیراندازی زنان ایران است که از ۱۲سالگی تیراندازی را شروع کرد و بعد از ۲ سال نخستین مدال آسیایی خود را گرفت.این بانوی مازنی که رکورددار نوجوانان جهان و نوجوانان و جوانان ایران است، در مسابقات قهرمانی جهان هند ۲۰۱۹ با کسب مدال برنز، نخستین مدال تاریخ بانوان تپانچه را گرفت و تاریخ ساز شد.
هانیه در چهاردهمین دوره مسابقات تیراندازی قهرمانی آسیا و کسب سهمیه المپیک در دوحه، قطر توانست سومین سهمیه المپیک ۲۰۲۰ در رشته تیراندازی (در تپانچه بادی ۱۰ متر زنان) را برای ایران کسب کند.
و اما نخستینهای ایران در توکیو در یک نگاه
-رکوردشکنی زنان در کسب سهمیه ادوار المپیک با ۱۱ سهمیه در ۶ رشته
-بازگشت بدمینتون پس از ۱۳ سال با نماینده خانم به صحنه المپیک (ثریا آقایی)
-راهیابی فرزانه فصیحی نخستین دونده زن ایرانی در مسابقات المپیک در ماده ۱۰۰ متر پس از گذشت ۵۷ سال به المپیک
-کسب نخستین سهمیه زنان در تاریخ وزنهبرداری ایران در ادوار المپیک به دست پریسا جهانفکریان
- کسب ۲ سهمیه زنان در کاراته کا در نخستین حضور این رشته تاریخ در المپیک
-حضور همزمان ۲ رشته تیمی ایران ( بسکتبال و والیبال) پس از ۴۴ سال در المپیک
-انتخاب پرچمدار از یک رشته تیمی برای نخستین بار در تاریخ المپیک و حضور ۲ پرچمدار برای نخستین بار در المپیک
-رکوردشکنی کسب سهمیههای کاروان در تاریخ ادوار المپیک
-رکود شکنی شمار رشتههای کسب سهمیه در تاریخ المپیک از ۱۴ رشته در ریو به ۱۶ رشته در توکیو
سی ودومین دوره بازی های المپیک به دلیل شیوع گسترده کرونا در جهان با یکسال تاخیر از اول مردادماه در توکیو آغاز می شود و در مجموع کاروان ایران ۶۸ سهمیه گرفته است که ۱۱ سهمیه به زنان اختصاص دارد. همچنین از بین ۶۸ سهمیه ۴۳ سهمیه در بخش انفرادی را شامل میشود و حال از ۴۳ سهمیه انفرادی ۳۵ نماینده برای نخستین بار به المپیک میروند.
البته به دلیل دوپینگ کاراته کا یک سهمیه از دست رفت و کاروان با ۶۷ ورزشکار راهی توکیو می شود.
نخستین گروه ورزشی کاروان ستارگان ایران به توکیو ۲۶ تیرماه است که در گروه نخست، ورزشکاران رشتههای تنیس روی میز با یک سهمیه، تیرو کمان با یک سهمیه ، تکواندو با سه سهمیه و والیبال با ۱۲ سهمیه اعزام میشوند.