شهرکرد - ایرنا- مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری از برگزاری ۱۰ هزار و ۲۸۱ نفر دوره معادل ۲ میلیون و ۲۳۸ هزار و ۸۵۶ نفر ساعت در این استان در سالجاری خبر داد.

فرانک کبیری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: امسال ۱۰ هزار و ۲۸۱ نفر دوره معادل ۲میلیون و ۲۳۸ هزار و ۸۵۶ نفر ساعت و پارسال۶ هزار و ۹۲۹ نفر در استان در آموزشگاه‌های آزاد و دولتی آموزش فنی و حرفه‌ای را فراگرفتند که به دلیل شرایط کرونایی و تعطیل شدن مراکز آموزش این میزان نسبت به سال‌های گذشته کمتر شد.

وی گفت: به منظور تقویت زیرساخت مهارتی در حوزه کشاورزی به خصوص بادام سه استاندارد جدید در این حوزه در استان تهیه و تدوین شد که این استانداردها از جمله تغذیه گیاه بادام، پیوند زدن بادام و هرس گیاه بادام در سایت آموزش فنی و حرفه‌ای کشور بارگذاری شده است.

کبیری به تهیه ۲ استاندارد جدید در حوزه نقاشی روی عکس و ساخت استندهای چوبی در استان اشاره کرد و گفت: این استانداردها نیاز به تاییدیه برای بارگذاری در سایت آموزش فنی و حرفه‌ای کشور دارد.

وی با اشاره به راه‌اندازی دپارتمان تخصصی ماهیان سردآبی و گیاهان دارویی با مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی استان افزود: این مرکز به منظور استفاده از ظرفیت و توان دانشگاه در حوزه سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و توان علمی هیات علمی دانشگاه فعال شده است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه این استان یکی از استان‌هایی است که از نظر بیکاری در بالاترین ردیف قرار دارد ، تصریح کرد، ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای متناسب با نیاز روز که منجر به اشتغال پایدار شود یکی از مهمترین برنامه‌های این اداره کل است.

به گفته وی، پارسال برای نخستن بار آموزش ریسندگی از سوی اداره کل فنی و حرفه‌ای استان آغاز شد که در این دوره با استفاده از روشهای سنتی و جدید و استفاده از توان و فناوری جدید، آموزش‌ها ارائه شد و در راستای ایجاد اشتغال هنرجویان با کارخانه ریسندگی در استان تفاهم‌نامه منعقد شد.

وی به راه‌اندازی تعاونی بانوان و زنان سرپرست خانوار، راه‌اندازی دپارتمان‌ها و مراکز تخصصی مرکز تخصصی کسب و کار، مرکز تخصصی نمد در شهرکرد و مرکز تخصصی مهارت آموزش اشاره کرد و گفت: امسال دپارتمان تخصصی گیاهان دارویی، لباس محلی گز و ماهیان سردآبی در استان راه‌اندازی خواهد شد.

کبیری افزود: سال گذشته مرکز تخصصی نمای ساختمان در سامان ، نخستین آموزشگاه آزاد صنایع چوب در هنرستان شهرکرد،  سومین آموزشگاه حوزه زیست فناوری کشور در شهرکرد و نخستین آموزشگاه طراحی و دوخت در چالشتر فعال شد.

وی از تهیه و تدوین ۲۲ استاندارد آموزشی جدید در سال‌گذشته در استان خبر داد و گفت: تهیه و پخت غذاهای محلی یکی از مهمترین استانداردهای تدوین شده در استان بود.

کبیری از صدور مجوز فعالیت برای ۱۴ آموزشگاه جدید در  استان خبر داد و گفت: پارسال  ۹ هزار و ۲۷۹ نفر در آزمون شرکت کردند که این تعداد در سال ۹۸ بیش از ۶ هزار و ۸۰۰ نفر بود.

وی گفت: هم‌اکنون ۱۸ مرکز دولتی آموزش فنی و حرفه‌ای در استان فعال است که تعهد آموزش امسال این اداره کل بیش از ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار نفر ساعت تعیین شده است.

به گفته وی، در حوزه آموزشگاه‌های آزاد نیز امسال براساس خوشه تعداد ۴۶۹ نفر دوره معادل ۱۰۸ هزار و ۱۲۷ نفر ساعت آموزش ارائه شده است که تعهد آموزش امسال آموزشگاه‌های آزاد استان ۶۵۰ هزار نفر ساعت است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری گفت: هم‌اکنون ۲۰۶ آموزشگاه آزاد در استان فعال است و امسال ۱۰ مجوز برای راه‌اندازی آموزشگاه جدید در استان صادر شده است.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان افزود: در آزمون کتبی و آنلاین پارسال هشت هزار و ۳۸۶ نفر معرفی شدند که از این تعداد چهار هزار و ۴۴۸ نفر قبول شدند و امسال نیز آزمون کتبی تا کنون برگزار نشده  و برای  برگزاری آزمون آنلاین ۴۱۲ نفر معرفی شدند که از این تعداد ۳۲۴ نفر در آزمون شرکت کردند و نتایج آزمون هنوز اعلام نشده است.

به گفته وی، پارسال ۲۵۶ گواهینامه مهارت و امسال یکهزار و ۵۸۰ گواهینامه مهارت در استان تمدید شد.

به گزارش ایرنا ،چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با بیش از ۹۷۹هزار نفر جمعیت است و بالاترین نرخ بیکاری را در بین استان‌های کشور دارد.