کرمانشاه - ایرنا - مدیر تعاون روستایی استان کرمانشاه اعلام کرد که ۲۸۰ تشکل تعاون روستایی با ۲۰۰ هزار نفر عضو در استان فعال است.

«ایرج صفایی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه طرح هر شرکت یا اتحادیه تعاون روستایی حداقل یک پروژه مهم و اثر گذار در استان کرمانشاه کلید خورد، اظهار داشت: بنابر دستورالعمل وزارت جهاد کشاورزی این طرح با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل شبکه تعاونی های روستایی استان می تواند تاثیر گذار باشد.

وی افزود: با توجه به ظرفیت های کشاورزی کرمانشاه و هم مرزی با عراق این طرح می‌تواند منجر به تحول بنیادین در سطح جامعه روستایی و شهری استان شود.

مدیر سازمان تعاون روستایی کرمانشاه عنوان کرد: برای اجرای طرح مذکور نیازمند اخذ مشورت از کارشناسان خبره صنایع تبدیلی در سازمان جهاد کشاورزی و سازمان صمت هستیم که امید است سازمان‌های متبوع در این زمینه شبکه تعاونی های روستایی استان را مورد حمایت خود قرار دهند.

صفایی اظهار داشت: پروژه‌های مختلفی در این زمینه در دست بررسی و اقدام است که از مهمترین آنها می توان به طرح ۱۰۰ هزار جوجه ۹۰ روزه تخمگذار، بسته بندی تخم مرغ، احداث بارانداز صادراتی در پایانه های مرزی استان و احداث کارخانه خوراک دام اشاره کرد.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود به آغاز روند حسابرسی از تشکیل های زیر مجموعه تعاون روستایی اشاره کرد و گفت: بحث حسابرسی شرکت ها و تشکل ها از بعد نظارتی یکی از مهم ترین عوامل تصدی گری سازمان تعاون روستایی است.

مدیر سازمان تعاون روستایی کرمانشاه خاطرنشان کرد: این سازمان امسال در حسابرسی از شرکت های تعاونی روستایی، تولید، کشاورزی، سهامی زراعی، زنان و اتحادیه ها رتبه برتر  کشوری را کسب کرده است.

صفایی خاطرنشان کرد: در جهت اعتماد سازی و جلب مشارکت اعضا برای شفاف ‌سازی در معامله های اقتصادی، تعاونی‌ های زیر پوشش از سامانه مالی یکپارچه به نام «سیترا» استفاده می ‌کنند که  تاکنون ۱۰۰درصد  درصد تشکل های تحت پوشش این سازمان مجهز به این نرم افزار مالی هستند. 

وی با بیان اینکه بیش از  ۲۰۰  هزار بهره‌ بردار عضو تشکل ‌های بخش  تعاونی روستایی هستند، گفت: هدایت، حمایت و نظارت بر فعالیت‌ های این تشکل‌ ها از مهم ترین وظایف تعاون روستایی است.

مدیر تعاون روستایی استان کرمانشاه خاطر نشان  نمود هم اکنون  حدود ۲۸۰ تشکل  و اتحادیه  در حوزه  تعاون روستایی، کشاورزی،  دامداری ، زنان روستایی، تعاونی های تولید، سهامی زراعی، نظام های صنفی و خبرگان بخش کشاورزی زیر پوشش این سازمان است.

تولید سالانه بیش از چهار میلیون تن محصولات کشاورزی در کرمانشاه

استان کرمانشاه بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید می‌شود.

داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده می شود.

از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استان‌های مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب می‌شود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.