تهران- ایرنا- فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران گفت: از آغاز اجرای طرح ملی واکسیناسیون کرونا تا کنون، یک میلیون و ۶۰۰ هزار دوز واکسن در این استان تزریق شده‌است.

به گزارش ایرنا، علیرضا زالی روز پنجشنبه در جریان بازدید از بیمارستان شهدای پاکدشت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این میزان واکسن در ۲ نوبت در استان تهران تزریق شده که از این تعداد ۴۸۰ هزار دوز مربوط به گروه‌های اول و دوم است.

زالی افزود: تا کنون ۸۱ درصد از افراد بالای ۷۰ سال این استان واکسینه شدند و هنوز تعدادی از افراد ۷۰ ساله و تعدادی از افراد جامانده از گروه اول واکسن دریافت نکرده‌اند.

روند واکسیناسیون کرونا در تهران مطلوب نیست

وی تاکید کرد: روند واکسیناسیون در استان تهران مطلوب نیست و با وجود تمام تلاش‌های صورت گرفته، برخی از گروه‌های پرخطر تا کنون واکسینه نشده اند و وقفه ۲ هفته‌ای در تأمین واکسن، خسارات جدی به عملیات واکسیناسیون وارد کرد.

زالی با اشاره به وضعیت قرمز شیوع کرونا در استان تهران گفت: در حال حاضر اکثر شهرستان‌های این استان و کلانشهر تهران در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند و خیز پنجم شیوع کرونا با شتاب بیشتری در حال شکل گیری و مراجعه افراد به اورژانس بیمارستان‌ها با حجم و تراکم بسیار زیادی همراه  است.

وی گفت: در حال حاضر پنج هزار و ۶۰۰ بیمار کرونایی در ۱۰۵ بیمارستان استان تهران بستری هستند و تا امروز، ۱۴ هزار بیمار به بخش اورژانس بیمارستان‌ها مراجعه کرده‌اند.

زالی اظهار داشت: طی ۲۴ ساعت گذشته، هزار و ۳۴۵ بیمار جدید در استان تهران شناسایی شده‌اند که از این تعداد، ۲۴۳ نفر به دلیل بدحالی در بخش‌ ماقبت‌های ویژه بستری شده‌اند.

وی تعداد بیماران ترخیص شده از بیمارستان‌های استان تهران را طی ۲۴ ساعت گذشته ۸۹۰ نفر اعلام کرد و افزود: در حال حاضر حجم مراجعان به بیمارستان‌ها با تعداد ترخیصی‌ها همخوانی ندارد و تلاش می‌شود تا با افزایش ظرفیت بیمارستان‌ها، خیز پنجم را پشت سر گذاشت.

زالی با اشاره به ویژگی سویه جدید ویروس دلتا کرونا گفت: از مهمترین علائم این سویه درگیری بیشتر جوانان، بروز مشکلات همزمان گوارشی و تنفسی و سرعت بیشتر بروز علائم تا بستری افراد در بیمارستان است.

فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران گفت: در بسیاری از موارد، افرادی که در بیمارستان بستری می‌شود، تست کرونای منفی کاذب دارند و باید با سایر روش‌های تشخیصی، آزمایش و سی‌تی‌اسکن، به بیماری این افراد پی برد.

وی افزود: از اواسط هفته سوم خرداد، سویه انگلیسی کرونا در استان تهران در حال از بین رفتن بود و هم اکنون با تغییرات صورت گرفته در این ویروس که تا ۱۲ برابر بیشتر از نوع کلاسیک آن است، با حجم شتابان مراجعان سرپایی مواجه هستیم.

زالی با اشاره به این که نمی‌توان دامنه گسترش این موج را قضاوت کرد اظهار داشت: در نشست روز گذشته با ۱۰۵ نفر از رؤسای بیمارستان‌های استان تهران موضوع افزایش تخت‌های بیمارستانی برای توازن بین تعداد بستری شدگان، ترخیص شدگان و درمان سایر بیماران به صورت سرپایی مورد تأکید قرار گرفت.

تامین دستگاه‌های اکسیژن‌ساز برای خیز پنجم

وی همچنین از تأمین اکسیژن و دستگاه‌های اکسیژن‌ساز متناسب با خیز پنجم شیوع کرونا خبر داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به لزوم توجه به دستورالعمل‌های بهداشتی گفت: با توجه به شرایط قرمز شیوع کرونا در استان تهران، تنها مشاغل گروه یک اجازه فعالیت دارند ولی در جانمایی مشاغل، تغییراتی صورت گرفت و تعدادی از مشاغل گروه ۲ و سه، در پیش‌نویس جدید در گروه یک قرار گرفته‌ان.

وی ادامه داد: فعالان این مشاغل نیز می‌توانند به فعالیت خود با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی ادامه دهند.

زالی تأکید کرد: برای مهار شیوع ویروس کرونا، تنها اعمال محدودیت‌ها کافی نیست و برای خاموش کردن امواج کرونا، باید روند واکسیناسیون در کشور سرعت بیشتری پیدا کند.