تهران- ایرنا - پیش از رسیدن طوفان گرمسیری السا به نیویورک که پس از درهم کوبیدن فلوریدا با بادهای نیرومند و بارش باران مسیر سواحل شرقی ایالات متحده را در پیش گرفته، سیلاب چند ایستگاه متروی نیویورک را فراگرفت و چند بزرگراه اصلی مرکز مالی این کشور را بست.

به گزارش روز جمعه ایرنا از خبرگزاری فرانس پرس؛ سازمان ملی هواشناسی آمریکا اعلام کرد: یک رشته طوفان همراه با رعد و برق و بارش باران در بعدازظهر پنجشنبه، موجب به راه افتادن سیلاب ناگهانی در برخی نقاط شهر نیویورک و اطراف آن شد.
 
شهروندان نیویورک تصاویری ویدیویی از سکوی های آب گرفته در ایستگاه خیابان ۱۵۷ در شمال محله منهتن در شبکه اجتماعی توئیتر منتشر کرده اند که در آن مسافرانی که تا کمر در آب فرورفته بودند، برای رسیدن به سکوهای ایستگاه تلاش می کردند. برخی راه های اصلی این شهر نیز به صورت موقت بسته و در جریان آمد و شد اختلال ایجاد شد. 

سازمان هواشناسی به توجه به پیش بینی ورود جبهه باران‌زای قوی به همراه طوفان السا از فلوریدا، در باره جاری شدن سیلاب های تازه هشدار داد.  
 نیویورک با توجه به افزایش احتمال وقوع چنین حوادثی به علت گرم شدن دمای زمین و به رغم همه تلاش ها برای محافظت از این شهر در برابر سیلاب ها از هنگام گردباد سندی در سال ۲۰۱۲ که ۴۴ قربانی گرفت و این شهر را به مدت چند روز فلج کرد، هنوز در برابر سیلاب بسیار آسیب پذیر است.  
چند مقام محلی شامل اریک آدامز نامزد احتمالی دمکرات ها در انتخابات ماه نوامبر برای گزینش شهردار نیویورک، خواستار سرمایه گذاری های اضطراری و راهبردی برای تقویت زیرساخت های این شهر شده اند.

طوفان گرمسیری السا دوشنبه شب به وقت محلی از کوبا خارج شد و به سمت ایالت فلوریدای آمریکا حرکت کرد. موسسه هواشناسی کوبا اعلام کرده است طوفان السا  که قبلاً در بخش هایی از باربادوس، سنت لوسیا، هائیتی، جامائیکا و جمهوری دومنیکن ویرانی بر جا گذشته، با سرعت ۲۲ کیلومتر در ساعت در حال حرکت به سمت شمال غربی و ایالت فلوریدای آمریکاست.
 نزدیک شدن طوفان السا به ایالت فلوریدای آمریکا، مقامات این ایالت را مجبور به تخریب قسمت باقیمانده ساختمان ۱۲ طبقه ای کرد که ۱۱ روز پیش فرو ریخت.
 شبکه سی ان ان نیز گزارش داد: گرمای بی‌سابقه ناشی از تغییرات آب و هوایی در حال نابود کردن نیمکره شمالی است. دانشمندان چندین دهه است که هشدار می دهند تغییرات آب و هوایی، موج گرما را شدیدتر خواهد کرد. این امر اکنون در کانادا به واقعیت پیوسته است و حتی بخش هایی از نیم کره شمالی را در برگرفته و روز به روز این مناطق را غیرقابل سکونت تر می کند.

گرمای بی سابقه در هفته گذشته سطح جاده ها را در شمال غربی آمریکا ذوب کرد و به ساکنان شهر نیویورک گفته شد که به منظور صرفه جویی در شبکه برق از وسایل پر انرژی مانند خشک کن و حتی از آن دردناک تر از تهویه هوا استفاده نکنند.

مسکو پایتخت روسیه نیز بالاترین درجه حرارت در ماه ژوئن را در روز ۲۳ ژوئن به میزان ۳۴.۸ درجه سانتیگراد تجربه کرد و کشاورزان در منطقه سیبری تلاش می کنند محصولات زراعی خود را در مقابل گرمای شدید هوا از نابودی نجات دهند. حتی در مدار شمالگان دمای هوا به ۳۰ درجه سانتیگراد افزایش یافت.

در هند ده ها میلیون نفر از مردم در مناطق شمال غرب این کشور تحت تاثیر امواج گرما بوده اند. اداره هواشناسی هند چهارشنبه گذشته اعلام کرد دهلی نو پایتخت و شهرهای پیرامونی آن «با شدت گرما» مواجه هستند و دمای هوای ۴۰ درجه سانتیگراد است که از حدمعمول آن ۷ درجه بالاتر است. گرمای هوا و بادهای موسمی زندگی را برای کشاورزان در مناطقی از هند مانند استان راجستان دشوار کرده است.

در عراق، مقامات در چند استان در روز سه شنبه از جمله در بغداد پایتخت به دلیل گرمای شدیدی که مانع کار یا درس خواندن می شود تعطیل عمومی اعلام کردند. دما در این مناطق از ۵۰ درجه گذشت و سیستم برق آن مختل شد.