به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر محمدی لائینی در خطبه های نماز جمعه ساری با اشاره به مناسبت بیستم تیر ماه به عنوان روز جمعیت و بیست و یکم تیر ماه روز ازدواج در تقویم ایران ، گفت : متاسفانه علاوه بر این که کشور به سمت پیری رفت ، سن ازدواج نیز بالا رفته است و جوانان در سن زدواج به این امر الهی و شرعی تن در نمی دهند.
وی افزود : از طرفی جوانان توقع دارند همه امکانات را یکجا قبل از ازدواج داشته باشند ، در حالی که همه نسل های قبلی از نقطه صفر شروع کردند.
امام جمعه ساری با اظهار این که اشتغال و مسکن همواره قبل از ازدواج ضروری است که باید به این موارد توجه جدی شود ، گفت : شمار زیادی از جوانان پس از ازدواج نیز یا عمدا صاحب فرزند نمی شوند و یا به حداقل یک یا دو بچه قانع می شوند که این یک امر زنگ خطر جدی برای حفظ زاد و ولد است.
نماینده ولی فقیه در مازندران همچنین به نقش عفاف و ججاب برای امنیت اجتماعی و روانی جامعه اسلامی اشاره کرد و گفت : امروز بخش زیادی از اتهام های اجتماعی معلول رعایت نکردن عفاف و حجاب و رعایت نکردن حریم خصوصی است ، اما همه بدانند گسترش بی عفتی و بی حجابی در کشور از برنامه های جدی دشمنان است و جامعه نباید در این دشمنی ساده نگر و ساده اندیش باشد .
وی افزود : این که بانوان باید با حفظ شان و شئون در جامعه حضور گسترده داشته باشند ، اصلا منافاتی ندارد اما بی بندباری ، فحشا ، بد اخلاقی و بی حجابی را بر نمی تابیم.
امام جمعه ساری همچنین خواستار تامین مواد اولیه چوب برای شرکت چوب و کاغذ مازندران شد و گفت : جنگل های هیرکانی در معرض جدی غارت قرار دارند ولی در این شرایط شرکت بزرگ صنعت چوب و کاغذ مازندران برای تامین مواد اولیه چوب با چالش جدی مواجه است و کارخانه به این عظمت با یکهزار کارگر در معرض کاهش جدی تولید قرار دارد.
وی افزود : طبق بررسی های صورت گرفته ، سازمان جنگل ها نیز هنوز بابت بدهکاری ۳۰۰ هزار متر مکعب چوب و یا به ازای آن پول نقد به کارخانه چوب و کاغذ اقدام عمکلی نکرده است.
برداشت چوب از جنگل طبق قانون تنفس جنگل ممنوع است و شرکت ها و کارخانه ها باید چوب مورد نیاز خودشان را از طریق زراعت چوب یا واردات چوب از خارج تامین کنند.
نماینده ولی فقیه در مازندران همچنین در خطبه های نماز جمعه ساری از وجود مشکلات برای حوزه دامپروری و تامین نهاده های دامی برای دامداران استان خبر داد و گفت : قیمت نهاده های دامی در یک سال اخیر تا سه برابر افزایش یافته است در حالی که گفته شده هزاران تن نهاده ها در گمرگ وجود دارد.
وی با طرح این پرسش که برای ترخیص نهاده های دامی چرا اینگونه برنامه ریزی شده است ؟ ، افزود : بندر امیرآباد به عنوان یک بندر مهم استان های شمالی با مشکلات زیادی مواجه است و شرکت های بزرگی در حاشیه این بندر با هدف واردات مواد اولیه و تولید محصول توسط بخش خصوصی دایر شده است اما به دلیل تصمیمات نامناسب داخلی این واحد ها با مشکلات جدی مواجه هستند که با تدبیر و تصمیم گیری صحیح داخلی قابل حل است.
محمدی لایینی به قطعی برق و خاموشی ها هم اشاره کرد و گفت : این تصمیم مسئولان نیز سبب ایجاد مشکلاتی برای مردم شده و نارضایتی ایجاد کرده است که از مسئولان استانی و ملی بخصوص وزیر نیرو می خواهیم مردم را درک کنند، اگر چه زحمت می کشید اما باید با تدبیر بیشتر برای مردم کار کنیم در تصمیم گیرهایمان فکر و تدبیر باشد.
وی افزود : وقتی برای تولید برق با ساخت نیروگاه برنامه ریزی نداریم، با کمبود برق مواجه می شویم. در حوزه مسکن انبوه نیز امروز دچار مشکل هستیم ، اگر تصمیم و کارها با تدبیر ارائه شود ، اینچنین با مشکل مواجه نخواهیم شد.
امام جمعه ساری در پایان نسبت به اوج گیری ویروس کرونا در استان هشدار داد و گفت : رعات فاصله اجتماعی و زدن ماسک مهمترین اقدام عملی در رعایت پروتکل های بهداشتی است که می تواند چالش های این بیماری را به صفر برساند.