«ظاهر پورمجاهد» روز یکشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سال گذشته نیز همین میزان صادرات برنامه ریزی شده بود که با وجود محدودیتها و مشکلات فراوان برای فعالان اقتصادی استان بخش عمده ای از آن محقق شد.
وی تحقق برنامه صادراتی امسال را نیازمند توسعه و تامین زیرساختهای مورد نیاز دانست و افزود: ارتباط مالی با کشورهای خارجی و تجارت بین المللی دو بال توسعه صادرات هستند که باید تقویت شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان خاطرنشان کرد: توسعه ارتباط با خارج باید جزو سیاستهای کشور باشد و در این راستا میتوان از شیوه های مختلف بهره برد و تا مراودات بهتری داشته باشیم.
پورمجاهد داشتن برنامه منظم را ضروری دانست و گفت: اگر خواهان برقراری ارتباط با کشورهای اوراسیا هستیم باید مراودات ما ساماندهی شود زیرا هر چقدر تولید کننده و صادر کنندگان مقتدر داشته باشیم باز هم نیازمند مسیرهای مناسب و هموار برای فعالیت هستند.
او با اشاره به اقداماتی در زمینه تقویت زیرساختهای صادراتی در استان گفت: در خصوص پایانه صادراتی، تشکلها، حمل و نقل و گمرک برنامه هایی در حال اجراست که به طور مرتب رصد میشود.
به گفته پورمجاهد یک میلیارد تومان یارانه صادراتی به استان همدان اختصاص یافت که به تازگی ۲ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی و پایانه صادراتی که واجد شرایط بودند توانستند از آن بهرهمند شوند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان از روند افزایشی صادرات در سه ماهه نخست امسال خبر داد و افزود: امیدواریم در سال جاری فضای اقتصادی کشور و به تبع آن استان همدان بهتر شود تا بتوانیم به اهداف تعیین شده برسیم.
سفال، فروسیلیس، سرامیک، کشمش، چینی آلات بهداشتی، وازلین صنعتی و سیمان مهمترین محصولات سبد صادراتی همدان هستند که به کشورهای مختلف صادر میشود.