ساری – ایرنا – دانشگاه علوم پزشکی مازندران به شائبه‌های مطرح شده درباره آزمون استخدامی این دانشگاه مبنی بر اعمال نفوذ تعدادی از نیروهای ستادی و غیرعملیاتی برای برخورداری از امتیاز ویژه کرونا در فرآیند استخدام پاسخ داد.

به گزارش ایرنا، طی روزهای مباحثی درباره درست اجرا نشدن دستورالعمل اعطای امتیاز ویژه کرونا به برخی داوطلبان آزمون استخدامی وزارت بهداشت در مازندران مطرح شد.

«امتیاز ویژه کرونا»  مزیتی است که در آزمون استخدامی بهمن ۱۳۹۹ برای کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی در نظر گرفته شد؛ به این صورت که افراد فعال در مراکز بهداشتی و درمانی طی دوران شیوع کرونا علاوه بر نمره‌ای که در آزمون استخدامی کسب می‌کنند، بر اساس مدت حضور در مراکز درمانی یا مراکز عرضه کننده خدمات مرتبط بابت هر ماه ۲ امتیاز برای آن‌ها لحاظ خواهد شد. این موضوع امیدواری‌هایی را برای کارکنان غیراستخدامی کادر سلامت کشور ایجاد کرد ، اما در مازندران برخی افراد بر این باورند که در روند محاسبه و ثبت امتیازهای ویژه کرونا درست عمل نشد و به همین خاطر در کارنامه برخی افرادی که سابقه حضور در واحدهای عملیاتی را ندارند ، امتیازات ویژه کرونایی بالایی ثبت شود.

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی مازندران روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا مطرح شدن برخی اعتراض‌ها از سوی داوطلبان را طبیعی دانست و گفت: با توجه به اهمیت امتیاز کرونا و با لحاظ دستورالعمل مربوطه، پیش‌بینی می‌شد که سطح اعتراضات نسبت سایر آزمون‌ها بیشتر باشد.

دکتر محمد پنبه‌چی با بیان این که فرآیند احصاء و ثبت امتیاز ویژه کرونا، بویژه با توجه به تنوع شغلی، تنوع رسته‌ها و تنوع محل خدمتی و تعدد دانشگاه‌ها و مراکز کار را بسیار سخت کرد، افزود: دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دانشگاهی است که به دستورالعمل صادر شده برای تعیین و ثبت امتیاز ویژه کرونا انتقاد کرد و پیشنهادهایی نیز برای رفع اشکالات احتمالی ارائه داده بود.

وی اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی مازندران، برای اصلاح فرایند آزمون استخدامی که به صورت سراسری توسط سازمان سنجش برگزار شد، ضمن تشریح و نقد نواقص دستورالعمل مربوطه، به صورت مکتوب نیز پیشنهادهای مبسوطی به وزارت بهداشت ارائه داد که متاسفانه مورد توجه جدی واقع نشد.

معاون توسعه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی مازندران توضیح داد : برای مثال در مجموع ۲۰ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز آزمون مربوط به فعالیت مستقیم همکاران در درمان کرونا بود(هر ماه ۲ امتیاز). ولی در این ارزیابی هیچ افتراقی برای سختی کار در نظر گرفته نشده و در نهایت فرقی بین یک پرستار شاغل در بخش کرونا یا آی سی یو ICU کرونا و مثلا یک داروساز یا سایر رسته‌های خدمتی در مدت فعالیت و نهایتا در امتیاز کسب شده به وجود نخواهد آمد. همین طور بین همکاران حوزه‌های مختلف درمان و بهداشت و غذا و دارو و پشتیبانی که در واقع شدت مواجهه متفاوتی با ویروس کووید ۱۹ داشتند نیز این تمایز سختی کار در نظر گرفته نشد.

دقت در بررسی امتیازها

این مسئول خاطرنشان کرد: برای کاهش اثرات این نقیصه و رعایت عدالت و مساوات بین تمامی داوطلبان در بررسی پرونده‌های متقاضیان، دانشگاه علوم پزشکی مازندران به صورت مضاعف دقت و توجه جدی را در دستور کار قرار داد. اما مسأله اینجاست که به نظر می‌رسد عمده این اعتراض‌ها بر پایه سوءتفاهم‌های شخصی افراد است که از یک اشکال در دستورالعمل آزمون استخدامی و نحوه ثبت امتیاز ویژه کرونا ریشه می‌گیرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار کرد: در این آزمون که به صورت سراسری توسط سازمان سنجش برگزار شد، امتیاز کرونای داوطلبان که به صورت خوداظهاری تعداد ماه‌هایی را برای خود ثبت کرده بودند طی چند مرحله بر اساس مستندات بررسی شد. پس از ارائه مستندات مربوطه به واحد و تایید آن توسط واحد خدمتی، تمام مستندات برای بررسی دقیق‌تر و راستی‌آزمایی توسط معاونت تخصصی مربوطه در دانشگاه مجددا بررسی شد و پس از اصلاحات مورد تایید قرار گرفت. در نهایت هم برای تصویب در کمیته پنج نفره مستندات و گواهی‌ها یک بار دیگر بررسی شد و در نهایت امتیاز داوطلبان ثبت و نهایی شد.

معاون توسعه و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی چند بار عنوان کردند که این دستورالعمل ارائه شده برای ثبت امتیازات می‌تواند شائبه‌هایی را برای برخی متقاضیان ایجاد کند. حتی جلساتی را هم در این زمینه چه در دانشگاه و چه در سطح وزارتی برگزار کردیم. اما در نهایت باید طبق همین دستورالعمل‌های ابلاغی کشوری اقدام کرد.

پنبه‌چی خاطرنشان کرد: برای تعیین امتیاز به داوطلبان واجد شرایط برخورداری از امتیاز ویژه کرونا، دقت و وسواس زیادی به کار رفت تا واحدهای مختلف دانشگاهی در کل استان، هیچ‌گونه سوگیری له یا علیه شخص یا اشخاصی صورت ندهند. لذا برخی پرونده‌ها، بارها مورد بررسی مجدد قرار گرفت. در کمیته دانشگاهی آزمون، نماینده سازمان برنامه و بودجه، بازرسی، حراست، معاونت توسعه و ریاست دانشگاه حضور دارند و معاونت‌های تخصصی و همینطور کارشناسان و ارزیابان مرتبط در زیرمجموعه‌ آن معاونت و کمیته نیز پرونده‌ها را بررسی و کلیه مستندات را مورد ارزیابی قرار دادند. کمتر دانشگاهی با این وسواس و دقت وارد عمل شده است. در این فرآیند، همه امتیازات بر اساس مستندات ارائه شده توسط داوطلب و واحد خدمتی تعلق گرفته است.

این مسئول افزود: برخی داوطلبان نه تنها اصرار به تایید تمام امتیازات خوداظهاری اولیه خود در فعالیت کرونا دارند، بلکه با ارائه برخی اعتراضات به دنبال محروم‌سازی رقبای احتمالی خود از همان امتیاز با شرایط مشابه هستند. این موضوع نیز می‌تواند بر تعداد اعتراضات بیفزاید. ولی ملاک واحدهای دانشگاهی و کمیته دانشگاهی صرفا مستندات مربوطه بر مبنای دستورالعمل‌های ابلاغی کشوری بوده است. ضمن این که ممکن است برخی افراد مستندات کافی برای امتیاز اعلام شده خود را نداشته باشند.

طبق برخی آمارها و اظهارنظرها حدود ۸۰۰ نفر از مازندران برای شرکت در آزمون استخدامی وزارت بهداشت شرکت کردند که از واحدهای مختلف برای آن‌ها گواهی صادر شد و این گواهی‌ها مورد بررسی و راستی‌آزمایی قرار گرفت.

مازندران دو دانشگاه علوم پزشکی دارد که دانشگاه علوم پزشکی مازندران با مرکزیت ساری ۲۱ شهرستان را زیر پوشش قرار می‌دهد و دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز به جمعیت حدود ۵۰۰ هزار نفری این شهرستان خدمات می‌دهد.