دکتر مریم جوادیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا خطر شیوع سویه کرونایی « دلتا » برای مادران باردار و جنین را جدی تر از سویه های دیگر به خاطر تشایه علائم این سویه با سرماخوردگی دانست و افزود : به همین دلیل علائم سرماخوردگی هم در این دوره جدید همه گیری باید با دقت توسط پزشک خانواده یا پزشک زنان مورد بررسی قرار گیرد تا اطمینان حاصل شود که مادر به کرونا دلتا مبتلا نشده باشد.
وی گفت : اگر چه در بیشتر موارد مادران باردار به شکل خفیف به بیماری مبتلا می شوند و بدون عارضه هم بهبود می یابند ، ولی از نظر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ ، در گروه با خطر متوسط قرار می گیرند و نیازمند توجه ویژه و جدی تر هستند.
این متخصص زنان اظهار داشت : خطر ابتلا به کرونا برای مادرانی که فاکتورهای خطری مانند فشار خون بالا ، دیابت ، سن بالای ۳۵ سال ، چاقی ، بیماری قلبی یا کلیوی زمینه ای دارند ، جدی تر است و در واقع پرخطر محسوب می شود و نباید با سهل انگاری برخورد شود.
وی با اظهار این که علائم کرونا در زنان باردار به صورت تب، سرفه، تهوع و استفراغ، تنگی نفس، افزایش تعداد تنفس، درد قفسه سینه، ضعف و خستگی شدید، حالت گیجی و کاهش سطح هوشیاری بروز می یابد ، تاکید کرد : تمامی زنان باردار دارای علائم احتمالی بیماری کووید ۱۹ باید به مرکز درمانی مراجعه کنند و بر اساس تصمیم پزشک و انجام آزمایشات و اقدامات ضروری ، برای ادامه درمان در منزل و یا بستری در بیمارستان تصمیم گیری شود.
دانشیار گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه مادران بارادر هر یک از علائمی را که در خودشان مشاهده کردند، باید با پزشک زنان یا پزشک خانواده خود تماس بگیرند ، گفت : بهتر است مادران باردار قبل از این که مبتلا به بیماری شوند ، پروتکل های بهداشتی را با وسواس بیشتری نسبت به شهروندان عادی رعایت کنند و شست و شوی مداوم دست ها ، ماندن در خانه ، رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک را جدی بگیرند.
وی افزود : مادران باردار باید رعایت کنند که تنها برای انجام کارهای ضروری از منزل خارج شوند و برای انجام سایر کارها در خانه از طریق تلفن یا به صورت آنلاین هماهنگی نمایند و حتی الامکان به اماکن شلوغ و مراکز تفریحی، زیارتی و گردشگری نروند و در دورهمی ها و مهمانی ها شرکت نکنند و با بستگانشان در خارج از خانواده رفت و آمد نداشته باشند.
جوادیان با بیان اینکه مراقبت های دوران بارداری به صورت منظم و طبق نظر پزشک یا ماما باید انجام گیرد ، گفت : خانم های بارداری که بویژه در سه ماهه سوم یا هفته بیست و هشتم بارداری یا بیشتر قرار دارند ، لازم است نسبت به هر گونه علائم عمومی مانند تب،سرفه و علائم دیگری مانند کاهش حرکات جنین، خونریزی واژینال و آبریزش دقت بیشتری داشته باشند و بلافاصله به بیمارستان یا پزشک مراجعه کنند.
این متخصص بیان کرد: مادران باردار در صورتی که با فردی که دارای علائم بیماری کووید ۱۹ است و یا این تشخیص برایش مطرح شده در تماس بوده ، حتما باید به پزشک خود اطلاع دهند و نکات بهداشتی را هم رعایت کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: در صورتی که یکی از افراد خانواده به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده باشد، خانم باردار حتما باید جهت انجام تست های تشخیصی به پزشک یا مراکز درمانی مراجعه و اطمینان حاصل کند که مبتلا نشده است.
دکتر جوادیان بیان داشت: رعایت پروتکل های بهداشتی بخصوص در خانه ماندن و شست و شوی مداوم دست ها و پوشیدن ماسک همچنان در اولویت قرار دارد، چرا که اگر مادر خانواده به رعایت نکات بهداشتی اهمیت دهد و علائم بیماری را بموقع در افراد خانواده شناسایی کند و در زمان مناسب به پزشک یا مراکز درمانی مراجعه نماید ، بهترین اقدام برای کنترل و درمان بیماری انجام شده است.