عرفان مومنپور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:سال گذشته در مجموع ۴۰۰ حلقه چاه آب غیرمجاز در مناطق مختلف استان کردستان مسدود و پر شده بود که نقش مهمی در حفظ و احیای منابع آب زیرزمینی دارد.
وی به کاهش بارشها در سال آبی جاری در استان و سیاستهای شرکت آب منطقهای در خصوص واگذاری مجوز حفر چاه به بهرهبرداران اشاره کرد و گفت: در کوتاه مدت بخش زیادی از تصمیمات به نسبت وضعیت منابع آب تغییر و متناسب با وضعیت موجود سیاست های درخوری در پیش گرفته خواهد شد و امسال هم به نسبت شرایط بسیار متفاوت و نادر در طول ۵۰ سال اخیر، رفتارهای انقباضی در مواجه با شرایط و درخواست های حوزه آب در بخش های مختلف بروز خواهد کرد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای کردستان یادآور شد: در مناطق شرق استان به ویژه در دشت های ممنوعه(قروه، دهگلان و چاردولی) سیاست ها قطعا انقباضی بوده و مجوزی در بخش کشاورزی به جهت توسعه بهره برداری صادر نخواهد شد و فقط به مشترکین فعلی خدمات ارائه خواهد شد.
مومنپور اضافه کرد: در حال حاضر ۱۳ هزار و ۸۰۰ حلقه چاه آب مجاز با مصارف کشاورزی صنعت و شرب و تقریبا هشت هزار حلقه چاه آب غیر مجاز در سطح استان وجود دارد.
استان کردستان ۲۹ هزار و ۱۳۷ کیلومترمربع مساحت دارد و اقلیم آن در مناطق شرقی نیمه خشک، مرکزی نیمه خشک تا مدیترانهای و در مناطق غربی نیمه مرطوب تا مرطوب است.
استان کردستان دارای ۱۸ محدوده مطالعاتی(۹ محدوده آن اصلی و ۹ محدوده مشترک) و متوسط بارندگی سالانه ۴۵۵ میلیمتر است. تعداد دشتهای کردستان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر در جنوب استان واقع شده و دشتهای قروه و دهگلان و چاردولی در شرق استان، جزو دشتهای ممنوعه است.