بهرام سرمست روز شنبه در پایان جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا که بهصورت ویدیو کنفرانس در آن شرکت کرده بود در گفت و گو با خبرنگاران اظهارداشت: متاسفانه خیز پنجم کرونا از جنوب شرقی کشور شروع و تا عمق کشور آمده و اکثر شهرستانهایی که در این محدودهها قرار دارند نیز وضعیت قرمز و نارنجی پیدا کردند.
وی یادآور شد: بر اساس گزارش ارائه شده در این جلسه، درحال حاضر ۱۴۳ شهر قرمز، ۱۸۶ شهر نارنجی و ۱۱۹ شهر هم در شرایط زرد کرونایی قرار دارند.
سرمست در ادامه بیان داشت: وضعیت کرونایی قم درحال حاضرنارنجی است، ولی احتمالا این موج جدیدی که آغاز شده به قم نیز تسری پیدا کند.
استاندار قم تاکید کرد: تمام تلاش ما بر این است که هر گونه تسامح و تعلل و تجمع و ترددهای غیر ضروری را کنترل کنیم تا بلکه گرفتار موج پنجم نشویم و حتی اگر هم گرفتار شدیم طول این موج را کاهش دهیم.
وی اضافه کرد: بستریها در مراکز درمانی استان رو بهافزایش است ولی خوشبختانه وضعیت فوتیها فعلا محدود است.
وی جلوگیری از ورود قم بهشرایط قرمز کرونایی را منوط به رعایت پروتکلها و همچنین انجام واکسیناسیون دانست و تصریح کرد: واکسیناسیون در استان شروع شده و این اقدام را در سطح وسیعی نیز دنبال می کنیم که انجام شود، بحث رعایت پروتکلها را نیز از مردم میخواهیم که رعایت کنند.
وی افزود: طبق گزارشی که امروز داده شد، متاسفانه نرخ رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور به ۶۶ درصد رسیده، گرچه میانگین رعایت پروتکلها در قم از وضعیت کشوری بالاتر است، ولی چون در محل تردد استانهای مختلف هستیم، نیاز است که رعایت پروتکلها بیشتر شود.
استاندار قم تصریح کرد: در جلسه امروز بحثی نیز راجع بازگشایی مدارس و دانشگاهها مطرح، و یک سری بحثهای مقدماتی نیز انجام و قرار شد برای جلسههای آینده مصوبهها صورت بگیرد، بلکه بتوانیم از اول مهرماه بازگشاییها را با رعایت پروتکلها و بحث واکسیناسیون انجام دهیم که تحقق آن مشروط به ۲ شرط یاد شدهاست.
وی همچنین خاطرنشان کرد: مقرر شد برای اعیاد قربان و غدیر و ماههای محرم و صفر نیز پروتکلهایی تهیه، و در اختیار هیاتهای مذهبی قرار بگیرد تا در این مناسبتها با رعایت پروتکلها، عزاداری شود و بهموج پنجم کرونا نیز برخورد نکنیم.
وی ادامه داد: در مورد اماکنی مانند تالارهای پذیرایی، سینماها، شهربازی، استخرهای سرپوشیده، رستورانها، باشگاههای بدنسازی و ورزشگاههای سرپوشیده نیز مباحثی مطرح شد.
سرمست بیان کرد: گزارشهایی که بهستاد ملی کرونا ارائه شده ناظر بهاین است که در مکانهای سرپوشیده احتمال ابتلا بیشتر است و باید کنترلهای بیشتر و نظارتهای شدیدتری صورت بگیرد که جزئیات مصوبهها در آینده ابلاغ خواهد شد.
وضعیت کرونایی استان قم که از ۲۷ خردادماه پس از ۴۰ روز از وضعیت نارنجی به زرد بهبود یافته بود بر اساس آخرین رنگبندی اعلام شده توسط نرمافزار ماسک، از تاریخ نهم تیرماه جاری بار دیگر جزو شهرهای نارنجی از نظر شیوع کرونا قرار گرفت.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. «کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.