اردبیل _ ایرنا _ نخستین جشنواره آلبالو در خلخال با هدف معرفی تولیدات و محصولات کشاورزی و ظرفیت‌های گردشگری در روستای هدف گردشگری خمس این شهرستان برگزار شد.

به گزارش ایرنا ، در این جشنواره علاوه بر ارائه محصولات کشاورزی تولید روستای هدف گردشگری خمس از توابع بخش مرکزی شهرستان خلخال همچون آلبالوی خوش رنگ و خوش طعم این روستا بصورت تازه و خشکباری ، تولیدات صنایع دستی فعالان این صنعت نیز در معرض دید و نمایش بازدیدکنندگان جشنواره قرار گرفت.

رئیس اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی  خلخال در حاشیه این جشنواره به خبرنگار ایرنا گفت: هدف اصلی از برگزاری این جشنواره معرفی قابلیت‌های روستاهای هدف گردشگری این شهرستان و روستای هدف گردشگری خمس است که با  عرضه محصولات تولیدی محصولات باغی منطقه که غالبا ارگانیک هست.

علی درویشی اجرای برنامه‌های نشاط‌آور اجتماعی همچون جشنواره‌های فصلی در طول سال را بخشی از برنامه‌های اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی این شهرستان در کاهش آثار روانی و مخرب ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور دانست و افزود: برای شادی مردم و کاهش بار روحی و روانی ناشی از شیوع بیماری کووید ۱۹ و خانه‌نشینی مردم از هرگونه ظرفیت منطقه از جمله برداشت محصولات کشاورزی و یا معرفی جاذبه‌ها و قابلیت‌های گردشگری و صنایع دستی استفاده خواهد شد.

درویشی با بیان اینکه جشنواره آلبالو روستای خمس در سطح منطقه‌ای برگزار شد، اظهارکرد: قرار گرفتن در تعطیلات تابستان و حضور گردشگران در روستای هدف گردشگری خمس موجب شد تا در این جشنواره علاوه بر اهالی بومی میهمانانی از استان‌های البرز، تهران، قزوین، آذربایجان‌شرقی، اردبیل، گیلان، سنندج و اصفهان حضور داشته باشند.

شهناز عاملی محرم‌زاده ، دبیر جشنواره آلبالو روستای خمس نیز گفت: از سال‌ها قبل اتاق فکر گردشگری متشکل از جوانان، بانوان و پیشکسوتان این روستا برای آبادانی و توسعه صنعت گردشگری خمس تشکیل شده و برگزاری این جشنواره نتیجه همفکری و همکاری اهالی روستا است.

وی افزود: جشنواره آلبالو با همکاری اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی با نظارت دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ، درمانی خلخال با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار  و اهالی روستا محصولات تهیه شده از آلبالو و سایر تولیدات و صنایع دستی خود را در این جشنواره به نمایش گذاشتند.

او بیان کرد: در کنار برگزاری جشنواره آلبالو، بازارچه محلی فروش انواع محصولات دستباف و صنایع دستی از جمله جاجیم، گلیم، گبه و جوراب‌های پشمی نیز در محل برگزاری جشنواره دایر شد.

محرم‌زاده اظهارکرد: در این جشنواره داروهای گیاهی خلخال همچون پونه، نعناع، گل سرخ ، گل محمدی ، گل زرد و انواع میوه‌های خشک شده به میهمانان و مسافران عرضه شد.

وی افزود: ایجاد روحیه شاد و مفرح برای خانواده‌ها در این ایام کرونایی در فضایی باز و با رعایت پروتکل‌ها در دستور کار برگزارکنندگان جشنواره قرار داشت و همین امر موجب شد تا این برنامه  با استقبال گرم مردم از مناطق مختلف شهرستان همراه شود.

وی افزود: بلحاظ واقع شدن در فصل برداشت محصول آلبالو د  این روستا باغ‌های آلبالوی روستا به عنوان محل برگزاری جشنواره برگزیده شد و فضای جشنواره طوری بود که در همان فضا محصول آلبالو از درختان برداشت و به فروش رسید.

مدیر جهاد کشاورزی خلخال هم گفت: امسال ۲ هزار و ۳۰۰ تن گیلاس و آلبالو در باغ‌های میوه مناطق مختلف این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

محمد شادخاطر افزود: ۸۰۰ هکتار از باغات این شهرستان به باغات درختان گیلاس و آلبالو اختصاص یافته که با توجه به میانگین عملکرد ۴.۵ تن آلبالو و گیلاس در هر هکتار و با توجه به تنش آبی امسال برداشت ۲ هزار و ۳۰۰ تن این محصول از باغ‌های میوه منطقه در سال جاری پیش‌بینی می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی خلخال اظهارکرد: از مجموع ۴۰۰ هکتار از باغ‌های تولید میوه آلبالو در خلخال ۲۶۰ هکتار بارور و ۱۴۰ هکتار غیربارور بوده و با توجه به میانگین عملکرد چهار هزار و ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار پیش‌بینی می‌شود که امسال هزار و ۱۰۰ تن آلبالو در این شهرستان برداشت شود که بدلیل تنش گرمایی نسبت به میزان تولید سال قبل ۳۰ درصد کاهش خواهد داشت.

روستای هدف گردشگری خمس در ۱۵ کیلومتری از مرکز شهر خلخال واقع و برای توسعه صنعت گردشگری نخستین هتل سه ستاره خلخال در کنار چندین واحد بوم‌گردی و باغ‌های ویژه پذیرش گردشگر در این روستا راه‌اندازی شده است.