مدیرگروه مخترعان پکیج گرمایشی و سرمایشی باقابلیت دخیره سازی انرژی روز شنبه در جمع خبرنگاران گفت: این پکیج که توسط گروه فنی صنعتی گینگ تک و شرکت یورد خراسان شمالی ثبت اختراع شده و به تولید انبوه رسیده است در شرایط کنونی می تواند به راحتی مصرف برق را در اوج بار مدیریت کند.
علی رضا جوادی فرد افزود: این اختراع از سال ۹۳ ثبت شد اما مراحل تولید و رفع نواقص آن تا کنون ادامه داشت و اکنون بدون هیچ نقص و با دارا بودن گارانتی ۲ ساله و خدمات پس از فروش ۱۰ ساله به بازار عرضه شده است.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون شرکت برق و چندین اداره کل و مراکز تجاری خراسان شمالی و همچنین استان گلستان نیز از دستگاه های تولیدی استفاده می کنند و مراحل آزمایشی آن نیز به اتمام رسیده است.
جوادی فرد اظهار داشت: یکی از بزرگترین مشکلات صنعت برق در کشور نبود توازن در ساعات کم باری و اوج بار است و این دستگاه با قابلیت ذخیره سازی انرژی به شکلی طراحی شده است که برودت را در ساعات کم باری در خودذخیره می کند و در ساعات پرباری مصرف در اختیار مصرف کننده قرار می دهد و این ویژگی خاص در طراحی موجب کاهش هزینه برق و فشار برشبکه برق می شود.
وی با بیان این که این سیستم دوگانه سوز است خاطرنشان کرد: با استفاده از این سیستم علاوه بر کاهش هزینه های خرید پکیج گرمایشی و کولرهای گازی و سیستم های سرمایشی به میران ۵۰درصد، میزان مصرف برق نیز در ساعات اوج بار به ۹۵ درصد کل برق مصرفی کاهش پیدا می کند.
چالش مصرف برق
رییس پارک علم و فناوری خراسان شمالی نیز در این نشست خبری گفت: با این دستگاه چالش مصرف برق در ساعات اوج بار حل می شود و این دستگاه علاوه بر ذخیره انرژی و دوگانه سوز بودن سیستم یکپارچه ای است که هرینه برق مصرفی را نیز بیش از ۵۰ درصد کاهش می دهد.
وی افزود: این آمار در مراحل استفاده آزمایشی از این دستگاه به دست آمده است و فقط روی کاغذ نیست.
وی خاطرنشان کرد: با همگانی شدن این پکیج در همه بخش های خانگی و اداری و جاری در کل کشور مصرف برق از ۶۵ هزار مگاوات که بار سنگینی را به شبکه تحمیل می کند به ۲۵هزار مگاوات می رساند و انقلاب بزرگی در مدیریت مصرف برق در ایران خواهد شد.
وی با بیان این که شرکت توزیع نیروی برق از سال ۹۷ از این پکیج استفاده می کند افزود: مصرف برق این سیستم در واحد ۳۰ متری کمتر از یک پنکه است و علاوه بر آن برودت یک کولر گاری ۲۴ هزار را در همان فضا دارد.
وی در مورد علل رسانه ای نشدن آن نیز عنوان کرد: تمام هدف ما رفع نواقص این سیستم بود و اکنون که تحت پوشش پارک علم وفناوری به تولید انبوه رسیده نواقص آن نیز در این این سالها برطرف شده است.
وی خواهان حمایت دولت در قالب یارانه و سرمایه گذاری در این بخش شد و گفت: توسعه این شرکت و ساخت یک کارخانه دیگر نیاز به ۲۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری دارد و با راه اندازی آن تمام کشور می توانند از این سیستم استفاده کنند در حالیکه هم اکنون روزانه فقط ۱۰ دستگاه از این سیستم ساخته می شود.
وی افزود: با راه اندازی یک کارخانه دیگر و رساندن تولید به هزار عدد در روز برای ۵۰۰ نفر نیز شغل پایدار ایجاد می شود.
جذب سرمایه گذار
کارگزار فن بازار منطقه ای خراسان شمالی نیز در این نشست خبری اظهار داشت: این اختراع و تولید انبوه آن تمامی تاییدیه ها و الزامات لازم را دریافت کرده است و با شرکت های خارجی از کشورهای دیگر نیز وارد مذاکره شده ایم و فروش خارجی نیز داریم.
امین رجب پور افزود: نخستین هدف این گروه موفقیت در بازارهای داخلی است و اما تجارت بین المللی نیز مد نیز قرار دارد و در عین حال هم اکنون با توجه به بازار کشورهای همسایه که بالغ بر هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار ظرفیت دارد می توانیم دراین بازار نیز سرمایه گذار جذب کنیم و علاوه بر آن کشورهایی مانند ترکیه، کانادا و حتی آمریکا نیز خواهان این تکنولوژی هستند.
۱۳۲ شرکت فناور، ۲۰ شرکت دانش بنیان و ۱۸ صنعت خلاق زیر پوشش پارک علم و فناوری خراسان شمالی فعالیت می کنند.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که طبق آمار شرکت توزیع نیروی برق ۳۶۷ هزار نفر مشترک هستند که از این تعداد ۸۴ درصد آنها را مشترکان بخش خانگی تشکیل می دهند و به طور میانگین حدود ۴۰ درصد از مصرف برق از سوی این مشترکان انجام می گیرد.
براساس این گزارش حدود ۳۵ درصد از برق مصرفی روزانه این استان مربوط به تجهیزات سرمایشی است.