احمد محمدرضایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه حوزه کار پدافند غیرعامل بسیار گسترده است، افزود: توجه به الزامات پدافند غیرعامل در پروژههای عمرانی و ساخت و سازها، تقویت زیرساختهای سایبری، تاب آوری شهرها، تشکیل قرارگاههای زیستی، مردم محور و غیره بخشی از اقدامات این نهاد است.
وی با اعلام اینکه شورای پدافند غیرعامل استان دارای ۱۱ کارگروه از جمله کارگروه آب و انرژی با مسوولیت شرکت توزیع نیروی برق استان است، ادامه داد: از سال گذشته ۲ سویه کردن برق بیمارستانها و مراکز درمانی و نیز فرمانداریها به دلیل بحث انتخابات در شورای پدافند غیرعامل استان مصوب شده، اما شرکت توزیع نیروی برق تاکنون این مسئله را انجام نداده است.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کردستان عنوان کرد: از سال ۱۳۹۵ تامین برق موردنیاز دستگاههای اجرایی، خدمات رسان و مراکز حساس در شرایط بحرانی پیگیری شده است و این مراکز به دستگاه ژنراتور برق مجهز هستند.
وی اضافه کرد: طبق الزامات قانونی، تمامی پروژههای استان از جمله بیمارستانها و مراکز درمانی دارای پیوست پدافند غیرعامل هستند و مجهز بودن به دستگاه ژنراتور برق جز لاینفک این مراکز است.
محمدرضایی گفت: در حال حاضر به دلیل وجود ویروس کرونا و اضافه شدن برخی از تجهیزات همچون دستگاههای اکسیژن، مصرف برق مراکز درمانی بالاتر رفته و ممکن است ژنراتورها به صورت کامل جوابگو نباشند اما این مراکز میتوانند مصرف برق خود را مدیریت کرده و این مشکل را برطرف کنند.
وی با بیان اینکه در شرایط زمانی مختلف از بیمارستانهای سطح استان بازدیدهای لازم به عمل آمده و برق آنها به صورت آزمایشی قطع شده است، افزود: توان این مراکز در مواجهه با این مشکل مورد بررسی قرار گرفته که نقص خاصی مشاهده نشده است.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کردستان تاکید کرد: شناسایی و دسته بندی چالشها و تهدیدها امری بسیار مهم است از این رو هر دستگاه باید بر روی موضوعات تخصصی حوزه خود کار کرده تا این موانع را برطرف کند.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه ۱۱ کارگروه زیرمجموعه پدافند غیرعامل استان هستند هرگونه نقصی وجود داشته باشد باید دستگاه مربوطه پاسخگو باشد.
محمدرضایی گفت: مردم و برخی از مدیران در ارتباط با اهمیت مسئله پدافند شناخت کمی دارند که نیاز هست اصحاب رسانه در این خصوص فرهنگسازی لازم را انجام دهند.
پدافند غیرعامل یا دفاع غیرعامل به مجموعه اقداماتی اطلاق می گردد که به کارگیری جنگ افزار نیاز ندارد و با اجرای آن میتوان از وارد شدن خسارات مالی به تجهیزات و تاسیسات حیاتی و حساس نظامی و غیرنظامی و تلفات انسانی جلوگیری کرده و یا میزان این خسارات و تلفات را به حداقل ممکن کاهش داد.