تهران- ایرنا- عضو هیات مدیره مرکز نوآوری یاس گفت: با راه اندازی این مرکز سعی می‌شود از ظرفیت دانشجویان خارجی در جهت توسعه بازارهای صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کرد.

منصور حکیم الهی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا افزود:در ایران حدود ۱۰۰ هزار دانشجوی خارجی حضور دارد که بخشی در وزارت علوم، وزارت بهداشت ، دانشگاه آزاد و بخشی در دانشگاه های حوزوی تحصیل می کنند.

وی بیان کرد: دانشگاه های حوزوی مثل دانشگاه اهل بیت ، دانشگاه ادیان و مذاهب و دانشگاه جامعه المصطفی  است.

او ادامه داد: دانشجویان خارجی در دانشگاه ها پذیرش می شدند فارغ التحصیل می شدند و بعد از بازگشت به کشورشان  دیگر ارتباطی با ایران نداشتند.

وی توضیح داد: در این دانشگاه مرکزنوآوری راه اندازی خواهد شد که دانشجویان پذیرش شده در هر مقطع در کنار تحصیل خود با شرکت های دانش بنیانی که قابلیت صادرات دارند تعامل داشته باشند تا بعد از بازگشت به کشور ارتباطشان با دانشگاه و ایران قطع نمی شود و نماینده شرکت های دانش بنیان ایرانی در کشور خود هستند.

وی گفت: ایران در حوزه دانش بنیانی در منطقه پیشتاز است و این قابلیت صادرات محصولات دانش بنیان  وجود دارد.

حکیم الهی افزود:  در مرکز نوآوری یاس قصد داریم شرکت های دانش بنیانی که محصول شان در بازار داخل فروش می رود و  قصد دارند محصول خود را بین المللی عرضه کنند را با دانشجویان خارجی ارتباط دهیم تا از طریق آنها  این کار تسهیل شود .

وی اظهارداشت : به طور مثال نرم افزار مطالعه کتاب که در ایران توسط یک شرکت دانش بنیان طراحی و راه اندازی شده و فروش دارد، برای راه اندازی این نرم افزار در کشور افغانستان می توانند از طریق یک یا چند دانشجوی افغان ، نرم افزار خود را در کشور همسایه توسعه دهند به این شکل دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی به عنوان نماینده و سهامدار آن سایت کتاب افغانستانی هستند یعنی  قبل از بازگشت به کشورش یک شغل برای خود مهیا کرده و شرکت دانش بنیان ما بازار خود را توسعه داده است.

حکیم الهی افزود: مرکز نوآوری یاس به عنوان مرکز تخصصی توسعه صادرات دانش بنیان است، این مرکز در تمام حوزه ها فعالیت می کند. دانشجویان خارجی قابلیت این را دارند که حداقل در گام مقدماتی به عنوان بازاریاب محصولات دانش بنیان کشور و در گام پیشرفته به عنوان نماینده شرکت ها در کشور خود فعالیت کنند.

وی در خصوص دانشجویان حاضر از ۲۲ ملیت در دانشگاه اهل بیت گفت: در این واحد دانشگاهی دانشجویانی از همه کشورهای همسایه از قبیل ترکیه عراق، سوریه ، یمن ، پاکستان، کشورهای حوزه دریای خزروکشورهای جنوب شرق آسیا ، آفریقا و اروپا مشغول به فعالیت هستند.

وی افزود: ما در این مرکز نوآوری به عنوان حلقه آخر فعالیت شرکت های دانش بنیان که توسعه صادرات محصولات دانش بنیان و حضور در بازارهای خارجی است، ایفای نقش می کنیم .

این مسوول با اشاره به اینکه مرکز در ساختمان مجزایی از دانشگاه فعالیت خواهد کرد یادآورشد: دانشگاه اهل بیت فراتر از رشته های علوم انسانی در زمینه رشته های فنی و پزشکی نیز فعالیت می کند.

وی گفت : در سال تحصیلی ۱۴۰۰ در رشته های ارشد و دکتری ۸۵۰ نفر دانشجو فعال هستند که برنامه داریم این تعداد را به هزارنفر برسانیم .

عضو هیات مدیره مرکز نوآوری یاس با اشاره به اینکه در کشور هزار شرکت دانش بنیان وجود دارد که قابلیت صادرات محصول دارند یادآور شد: در مرکز نوآوری یاس تا کنون ۱۴ شرکت دانش بنیان مستقر شده اند و بر اساس تفاهم نامه ای قرار است با ۱۰۰ شرکت دیگر قرارداد منعقد شود.

طبق اعلام، مرکز نوآوری یاس فردا روز یکشنبه ۲۰ تیرماه توسط معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و مسولان دانشگاه اهل بیت به صورت رسمی راه اندازی خواهد شد .