تهران- ایرنا - معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در حوزه محصولات فیبر نوری، شرکت‌های دانش‌بنیان را جایگزین وارد کنندگان قدیمی خواهد کرد و به این منظور فراخوان داده است.

بر اساس گزارش روز شنبه ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،  شرکت توانیر در نظر دارد از طریق یکی از شرکت‌های زیرمجموعه نسبت به خرید تار فیبر نوری ساخته شده توسط متخصصین داخلی اقدام کند.

علاقه‌مندان تا ۳۱ تیرماه ۱۴۰۰ فرصت دارند طرح های خود را ارسال کنند.

آنها می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت مراکز و موسسات شرکت های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مراجعه کنند.

یکی از وابستگی‌های کلیدی کشور در حوزه‌های ارتباطی و صنایع، تولید تارفیبر نوری است که با اعمال تحریم‌ها و بروز نوسانات ارزی، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان آن دچار مشکل شده‌اند.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صنعت زیرساخت ارتباطی کشور برای توسعه پایدار ارتباطات، در حوزه محصولات کلیدی مانند فیبر نوری، شرکت‌های دانش‌بنیان را جایگزین وارد کنندگان قدیمی خواهد کرد.

فیبر نوری رشته باریک و بلندی از یک ماده شفاف مثل شیشه یا پلاستیک است که می‌تواند نوری را که از یک سر به آن وارد شده، از سر دیگر خارج کند.

فیبر نوری دارای پهنای باند بسیار بالاتر از کابل‌های معمولی است و با آن می‌توان داده‌های تصویر، صوت و داده‌های دیگر را به‌راحتی با پهنای باند بالا تا ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه و بالاتر انتقال داد.

امروزه مخابرات نوری، به دلیل پهنای باند وسیع‌تر در مقایسه با کابل‌های مسی، و تأخیر کمتر در مقایسه با مخابرات ماهواره‌ای از مهم‌ترین ابزار انتقال اطلاعات محسوب می‌شود.

در سال ۱۳۶۷، کارخانه تولید فیبر نوری در یزد به بهره‌برداری رسید. عملاً در سال ۱۳۷۳ تولید فیبر نوری با ظرفیت ۵۰ هزار کیلومتر در سال در ایران آغاز شد.

با توجه به اهمیت این محصول در توسعه زیرساخت‌های کلیدی کشور، معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری از همان ابتدا پلی منسجم میان صنعت و کارفرمایان بزرگ این حوزه و شرکت‌های نوآور، خلاق و دانش‌بنیان ایجاد کرد تا پاسخگویی نیازهای فناورانه این محصول باشند.

فیبر نوری در مقایسه با سایر بسترهای ارتباطی از مزایای فراوانی برخوردار است، از جمله این مزایا می‌توان به ابعاد و وزن کوچکتر، پهنای باند بسیار بالاتر، قیمت پایین‌تر، افت کمتر، عدم تداخل، مصرف انرژی کمتر، پایداری بالاتر و مانند آن، اشاره کرد.

با توجه به تحولات سریع دنیای ارتباطات در جهت گذر انتقال اطلاعات از شبکه های مسی به سمت شبکه های فیبر نوری از یک سو و کاربردهای روز افزون و زیر ساختی فیبر نوری در صنایع مختلف کشور مانند مخابرات، برق، نفت و گاز و پزشکی از سوی دیگر، بومی‌سازی تولید تار نوری می‌تواند موجب شود کل فرآیند تولید انواع مختلف کابل‌های فیبر نوری در داخل کشور بومی شود.