یزد- ایرنا- نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ظرفیت ثبت جهانی بافت تاریخی برای تقویت صنعت گردشگری استفاده شود گفت: رویکرد مجلس یازدهم تقویت این صنعت مهم است.

به گزارش ایرنا، محمدصالح جوکار روز شنبه در نشست با اعضای کارگروه مشورتی گردشگری  با بیان اینکه ثبت جهانی بافت تاریخی ظرفیتی بسیار خوب برای توسعه صنعت گردشگری است افزود: این اقدام یک ظرفیت ارزشمندی است که می‌تواند زمینه توسعه هرچه بیشتر گردشگری را فراهم کند.

وی با بیان اینکه در این مسیر موانعی وجود دارد که باید رفع شود ادامه داد: اگر واقعا می‌دانستیم در آینده این صنعت می‌تواند تا چه حد تولید ثروت داشته باشد و چه نقش مهمی در بحث فرهنگ داشته باشد همه برای توسعه آن تلاش می‌کردیم.

دبیر فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس یازدهم بنای خود را بر تقویت صنعت گردشگری گذاشته تصریح کرد: با توجه به این رویکرد مجلس لازم است که یزد جایگاه خود را با توجه به ظرفیت‌های گردشگری در این صنعت پیدا کند.

جوکار به تشکیل کارگروه‌های مشورتی ۱۸ گانه در حوزه‌های مختلف از جمله گردشگری اشاره کرد و گفت: یک نماینده نمی‌تواند در تمام حوزه‌ها صاحب نظر و ایده باشد و باید از ظرفیت مشورتی نخبگان برای اصلاح قوانین موجود یا تصویب قوانین جدید بهره‌گیری کند.

جوکار خاطرنشان کرد: الان زمان آن است که نخبگان حوزه گردشگری پیشنهادات و نظرات خود را در ارتباط با نقاط ضعف و راهکارهای رفع آن و نقاط قوت و راهکارهای تقویت آن در حوزه گردشگری ارائه کنند کما اینکه تاکنون هم طرح‌های بسیار خوبی از کارگروه گردشگری ارائه شده است.

نماینده مردم یزد، اشکذر و بخش ندوشن در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه چشم‌انداز این صنعت برای استان باید کاملا روشن و شفاف باشد افزود: در حوزه فرهنگ‌سازی نیاز به آن داریم که گفتمان مشترکی برای به خط کردن تمام افراد ایجاد شود و همه برای توسعه گردشگری تلاش کنند.

جوکار ادامه داد: اگر این اتفاق بیفتد و همه گفتمان مشترکی در حوزه صنعت گردشگری داشته باشیم به هدف اصلی خود در توسعه این صنعت می‌رسیم و گرنه اگر بخواهیم به صورت جزیره‌ای و پراکنده عمل کنیم چنین چیزی محقق نمی‌شود.

استان یزد در کنار استان‌های فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران مقصد اول گردشگران خارجی و اروپایی بوده به گونه‌ای که استقبال گردشگران خارجی از این شهر تا پنج برابر افزایش داشته و همین امر گردشگری را محور توسعه استان قرار داده است.

این استان ۲۲۷۰ هکتار بافت تاریخی دارد و شهر یزد به عنوان نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی به مساحت عرصه ۷۴۳ هکتار و مساحت حریم پنج هزار هکتار است.

یزد با عناوینی همچون شهر بادگیرها، شهر کار و کاریز و کاهگل، دارالعباده، دارالعلم و دارالعمل، حسینیه ایران، شهر دوچرخه‌ها، شیرینی، شهر قنات و قنوت و قناعت و شهر آتش و آفتاب شناخته می‌شود.