بە گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز شنبه در بازدید از روند احداث راه آهن همدان - سنندج، راه آهن را یکی از پروژه های حیاتی و اثرگذار برای توسعه استان دانست و اظهار داشت: با پیگیری های انجام شده توسط مدیران استانی و همکاری و مساعدت های بی دریغ ریاست جمهوری، وزارت راە و شهرسازی و سازمان برنامە و بودجە اعتبار مورد نیاز برای اتمام راە آهن همدان به سنندج تامین شده است.
وی با بیان اینکه شرکت راه آهن بصورت ویژه ریل مورد نیاز پروژه را تامین و به محل حمل می کند، اضافه کرد: هم اکنون حدود ۲ کیلومتر ریل گذاری در روز صورت می گیرد و این میزان در روزهای آینده به سه کیلومتر افزایش پیدا می کند.
استاندار کردستان یادآور شد: راه آهن همدان به سنندج تا هفتم مردادماه سال جاری به اتمام می رسد و توسط ریاست جمهوری مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
مرادنیا در بخش دیگری از سخنان خود راه آهن را جزو زیرساخت های توسعه ذکر کرد و گفت: هدف ما تنها رساندن راه آهن به سنندج نیست، بلکه در تلاش هستیم راه آهن را از سنندج به مرز باشماق و اقلیم کردستان عراق برسانیم.
وی افزود: مطالعات راه آهن سنندج به مرز باشماق در دست اقدام است و در صورت اعلام آمادگی اقلیم کردستان عراق به اتفاق وزیر راه و شهرسازی آماده سفر به اقلیم و نهایی کردن پروژه هستیم.
راه آهن همدان-سنندج به طول تقریبی ۱۵۰ کیلومتر به عنوان بخشی از طرح ملی ساخت راه آهن تهران - همدان - سنندج است که بخش تهران - همدان آن در سال ۱۳۹۶ با حضور رییس جمهوری بهره برداری شد و به زودی سنندج به عنوان بیست و سومین مرکز استان به شبکه ریلی کشور متصل میشود.
مسیر خط ریلی همدان - سنندج با گذر از شهرهای بهار، لالجین، قروه و دهگلان به ایستگاه راه آهن سنندج منتهی میشود.
از جمله مزایای بهره برداری از این خط ریلی میتوان به کاهش تصادفات جادهای، تسهیل سفر، توسعه صنعت گردشگری، کاهش آلودگیهای زیست محیطی، اشتغالزایی و کاهش مصرف سوخت اشاره کرد.