بیرجند - ایرنا - فرماندار فردوس گفت: اعتبارات به هیچ عنوان نباید برگشت بخورد و برخی دستگاه‌ها هنوز اعتبارات را به طور کامل جذب نکردند که باید در دو هفته باقیمانده از تیر ماه صد درصد جذب شود.

به گزارش ایرنا حمید حلاج مقدم روز شنبه در نشست کمیته برنامه‌ریزی شهرستان فردوس افزود: سال گذشته ۲۱ میلیارد تومان اعتبار اولیه در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان بود که تا پایان سال از سرفصل‌های مختلفی که  اعتبارات در سطح استان توزیع می‌شد به صورت دستگاهی و شهرستانی حدود ۱۰ میلیارد تومان به اعتبارات استانی شهرستان اضافه شد.

وی گفت: امسال بخشی از اعتباراتی که توزیع نشده و اعتبارات توازن ملی و اعتباراتی که به صورت متمرکز از طریق دستگاه‌ها توزیع شود را دنبال خواهیم کرد و دستگاه‌ها هم باید این موضوع را پیگیری کنند.

فرماندار فردوس اشاره به رشد ۴۷ درصدی بودجه استانی شهرستان نسبت به سال گذشته افزود: رشد اعتبارات در استان رقم بالاتری است و دلیل فاصله بین اعتباراتی که توسط کمیته برنامه‌ریزی شهرستان توزیع می‌شود با آنچه که اعتبارات استان افزایش یافته این است که بخشی از اعتبارات به صورت متمرکز در سطح استان و توسط دستگاه‌ها و با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و استانداری قرار است توزیع شود که لازم است ادارات مربوطه پیگیری کنند تا سهم شهرستان را از اعتبارات متمرکز نیز داشته باشیم.

وی گفت: ۷۰ درصد اعتبارات دستگاه‌های اجرایی اعتبار ملی است و اعتبارات تملک دارایی استان که در بخش‌های مختلف توزیع می‌شود کمتر از ۳۰ درصد است.

حلاج مقدم گفت: برخی دستگاه‌های اجرایی اعتبارات ملی خیلی خوبی دارند که مدیران دستگاه‌های شهرستان باید پیگیری کنند تا متناسب با پروژه‌هایی که در دست اجرا دارند سهم شهرستان را داشته باشیم و هر جا لازم است، اطلاع دهند تا ما نیز در سطح استانی دنبال کنیم.

وی به ۵۰ میلیارد تومان اعتبار متمرکز استان در حوزه راه روستایی و عشایری، ۵۰ میلیارد تومان برای آب روستایی و عشایری، ۶ میلیارد تومان اعتبار برای پاسگاه‌های انتظامی، ۶۶ میلیارد تومان طرح‌های بسیج سازندگی و توسعه و ساخت مساجد و حوزه‌های علمیه و ۱۵ میلیارد تومان که در اختیار نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی است و در سطح چهار شهرستان حوزه انتخابیه توزیع خواهد شد، اشاره کرد و از دستگاه‌های مربوط خواست برای جذب سهم شهرستان فردوس از این اعتبارات متمرکز اقدام کنند.

فرماندار فردوس افزود: ۳۵ میلیارد تومان برای اجرای طرح هادی روستا به غیر از الزام ۵ تا ۸ درصد اعتبارات طرح‌های هادی روستایی که ۵ درصد به شهرستان‌ها اعلام شده و ۳ درصد در اختیار استان است و مقرر شد به صورت متمرکز توزیع شود از دیگر اعتباراتی است که باید توسط مدیران مربوطه پیگیری و جذب شود.

وی تصریح کرد: در بودجه ۱۴۰۰ رقم خوبی در مجلس برای استان‌های محروم اضافه شد که برای کمک به توسعه و برخورداری استان‌های محروم پیش‌بینی شده و می‌توان بخشی از پروژه‌ها و طرح‌هایی را که در حوزه محرومیت‌زدایی هستند از این طریق تامین اعتبار کرد.

وی گفت: ایرادی که مورد انتقاد تمامی فرمانداران استان قرار گرفته این است که شاخص‌ها بدون هماهنگی با فرمانداری‌ها و حتی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی از طریق دستگاه‌های اجرایی استانی به وزارتخانه‌ها و سازمان برنامه و بودجه اعلام می‌شود که گاهی به دلیل بالا بودن شاخص‌ها نسبت به میانگین کشوری به برخی حوزه‌های مورد نیاز شهرستان‌ها اعتباری اختصاص نیافته است.

حلاج مقدم افزود: به عنوان مثال در شهرستان فردوس که بالاترین درصد مدارس تخریبی را داریم ولی به طرح‌های نوسازی و احداث مدارس آموزش و پرورش مبلغی از اعتبارات توازن تخصیص نیافته است.

وی گفت: هرچند اصلاحات لازم توسط فرمانداری به استانداری اعلام شده و قرار است جلسه‌ای در استان برگزار و مورد بررسی قرار گیرد لذا امیدواریم با اختیاراتی که رییس شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان دارد تغییرات مورد نیاز اعمال شود و نظر کمیته برنامه‌ریزی شهرستان‌ها به عنوان مصوبه نهایی قلمداد شود تا طرح‌ها و پروژه‌های اجرایی که شاخص‌هایش به صورت واقعی در نظر گرفته نشده را اصلاح کند.

فرماندار فردوس با اشاره به طرح‌ها و پروژه‌های مطرح شده برای هر دستگاه گفت: این طرح‌ها حاصل دو هفته جلساتی است که در فرمانداری با مدیران دستگاه‌ها برگزار شده و براساس الزامات، شاخص‌ها و اعتباراتی است که در فصول مختلف به عنوان سند بالادستی اعلام شده که و امیدواریم خروجی این جلسه در شورای برنامه‌ریزی استان هم تایید شود.

وی افزود: هرچند می‌دانیم اعتبارات محدود و نیاز دستگاه‌ها زیاد است و هزینه اجرای پروژه‌ها هم بالا رفته لذا ما درک می‌کنیم.

وی از تکمیل پروژه‌هایی که در سال ۱۴۰۰ می‌توانند به بهره‌برداری برسند به عنوان اولویت اول یاد کرد و گفت: اولویت های مهم دیگری از جمله  موضوع آب شرب که در طرح توازن نیز مورد توجه قرار گرفته و مباحث زیرساختی و زیربنایی، راهداری، شهرداری‌ها، حوزه کشاورزی و منابع طبیعی و محیط زیست با توجه به خشکسالی‌هایی که وجود دارد، مورد توجه ویژه قرار گرفته است چرا که منافع آن به عموم  مردم بر می‌گردد.

حلاج مقدم همچنین از مدیران شهرستان خواست پیگیری کنند که موافقت‌نامه‌های سال ۱۴۰۰ بلافاصله در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی توسط ادارات کل استانی مبادله شود تا بتوان از تخصیص‌ها استفاده و پروژه‌ها ادامه پیدا کند.

وی از مدیران خواست پروژه‌هایی که می‌توانند در هفته دولت به بهره‌برداری برسند را اعلام کنند و پروژه‌هایی که در سال ۱۴۰۰ قابلیت بهره‌برداری دارند را همه دستگاه‌ها به صورت ویژه پیگیری کنند.

فرماندار فردوس گفت: همه مدیران موظف هستند تا مرداد که دولت جدید رسما فعالیت خود را آغاز خواهد کرد تا آخرین لحظه تکلیف شرعی و اخلاقی خود را انجام دهند لذا مثل روز اول مسئولیت را جدی بگیرند و در فاصله زمانی تغییر دولت به هیچ عنوان اجازه ندارند کم‌کاری یا سهل‌انگاری کنند.

دبیر کمیته برنامه‌ریزی شهرستان فردوس و نماینده سازمان‌ مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: اعتبار مصوب شهرستان در سال ۹۹، ۳۳ میلیارد و ۲۰۸ میلیون تومان بود که حدود ۶۰ درصد این مبلغ تخصیص یافته و رقم قابل ملاحظه‌ای است.

تقی زاده افزود: سهم فردوس از اعتبارات تملک دارایی استان ۷ درصد و از محل اعتبارات توازن ۶.۵۶ درصد ابلاغ شده است و امیدواریم در اعتباراتی که در آینده به استان ابلاغ می‌شود، سهم فردوس نیز دیده شود.

وی اعتبار اولیه شهرستان فردوس در سال جاری را بالغ بر ۳۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان اعلام کرد که از این میزان ۵ میلیارد و ۴۵۸ میلیون تومان تملک دارایی، ۹ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان از ۳ درصد نفت و ۱۵ میلیارد و ۵۲۰ میلیون تومان اعتبار توازن استانی است.

وی اجرا و بهسازی طرح‌های هادی روستایی به مبلغ ۵۴۹ میلیون تومان و حمایت از احداث پایگاه‌های مقاومت بسیج به مبلغ ۲۳۰ میلیون تومان را به عنوان برخی از ردیف‌های الزام قانونی در بودجه ۱۴۰۰ دانست که باید اعتبار آن تخصیص داده شود.