کیانوش عارفی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بدین ترتیب بادهای داغ شمال شرقی (بادهای نعشی) جای خود را به جنوب شرقی میدهد که با خود رطوبت را منتقل کرده و موجب کاهش داغی دمای هرمزگان میشود.
وی ادامه داد: این کاهش دما موقت است و همراه با وزش این بادها که میتواند برای ساعتهایی شدید باشد احتمال بارندگی در ارتفاعهای شرقی و شمالی هرمزگان میرود.
وی در پاسخ به سئوال ایرنا در خصوص علت کاهش بارندگیها در هرمزگان بیان داشت: تغییرهای آب و هوایی بسیار زیاد است و براساس آمار میزان باندگی در هر دهه نسبت به دهه قبل کاهش یافته و این کاهش به یکباره رخ نداده است و زمان ۵۰ ساله را پشت سرگذاشته است.
معاون اداره کل هواشناسی هرمزگان ابراز داشت: دلیل اصلی این وضعیت گرمایش زمین است که این نیز به فعالیت صنعتی بشر و انتشار گازهای گلخانهای در جو باز میگردد و همه کره زمین را متاثر کرده است.
عارفی خاطرنشان کرد: هواشناسها اعتقادی به خشکسالیهای بلند مدت ندارند و مکانیسم اقلیم ها هم پیچیده اند این مکانسیم در عرضهای جغرافیایی پایین که هرمزگان هم جزو آنهاست پیچیدیگی شدیدتر است به گونهای که در سال زراعی ۹۸ - ۹۹ و ۹۹- ۱۴۰۰ به ترتیب شاهد بیشترین و کمترین میزان بارشها در دوره آماری بودیم.
وی عنوان کرد: اگر براساس نظر اقلیم شناسها بخواهیم تحلیل کنیم بایستی بین این ۲ حداقل یکصد سال فاصله باشد.
معاون اداره کل هواشناسی هرمزگان یادآور شد: اینها بی هنجاری ها یا ناهنجاریهای اقلیمی است حاصل از دخالتهای بشر در کره زمین است و باعث شده اقلیم از یک الگوی طبیعی تبعیت نکند.
عارفی افزود: براساس الگوی طبیعی هرمزگان جزو مناطق کم بارش است اما بارش باید میانگین مشخصی بارش داشته باشد و اینها موجب شده دانشمندان به این نتیجه برسند که فعالیتهای صنعتی باید کنترل شود.
وی تاکید کرد: امید میرود فعالیت سامانه مونسون هند در هرمزگان نواحی شرقی و شمالی هرمزگان را متاثر کرده و موجب بارندگی همراه با رعد و برق و کاهش دما تا روز جمعه شود.