تهران- ایرنا- معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با توجه به ظرفیتی که دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور دارند، مشکلی برای بستری مردم ایجاد نمی‌شود و آنان نگران تخت بیمارستانی و سایر موارد مانند تامین اکسیژن نباشند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، دکتر قاسم جانبابایی روز یکشنبه در حاشیه مراسم راه اندازی بخش های عمل جرایی و سی تی اسکن بیمارستان مهدیه در جمع خبرنگاران افزود: مهم این است که سیکل بیماری شکسته شود و زودتر آن را متوقف کنیم.

وی بر لزوم رعایت پروتکل ها، نرفتن به مهمانی ها و دوری از تجمعات برای شکستن سیکل بیماری تاکید کرد و گفت: وقتی سیکل بیماری طول می کشد، ویروس مرتب در جامعه می چرخد و این کار می تواند سویه های جدیدی ایجاد کند.

جانبابایی به مردم توصیه کرد که به جای ایجاد نگرانی از کمبود تخت بیمارستانی و امکانات که خوشبختانه وجود دارد، با رعایت توصیه های بهداشتی کاری کنند تا سیکل بیماری کرونا شکسته شود.

معاون درمان وزیر بهداشت اظهار داشت: با زحمات کادر پزشکی و حمایت های وزارت بهداشت مشکلی برای بستری بیماران کرونایی نداریم. الان مشکل ما تا حدی در استان هرمزگان است که بیماری در این استان روند روبه افزایش دارد.

جانبابایی اضافه کرد: این درحالی است که در استان سیستان و بلوچستان به شرایط پایداری رسیدیم و در این استان حتی تخت بیمارستانی خالی هم وجود دارد.

وی تاکید کرد که در تهران هم این موضوع مدیریت شده است و خوشبختانه جای نگرانی برای بستری بیماران کرونایی نیست.   

۱۱ مرکز بانک شیر در کشور راه اندازی شد

جانبابایی بیان داشت: ۱۱ مرکز بانک شیر در یک تا ۲ سال اخیر در کشور راه اندازی شده است. درصدی از نوزادانی که متولد می شوند، نوزادان نارس هستند و مادران آنها ممکن است، شرایط شیردادن را نداشته باشند.

وی بیان داشت: ۴۰ تا ۵۰ درصد زنانی که زایمان نارس می کنند، امکان شیردهی به نوزادان را ندارند و برای آنها بانک شیر در کشور راه اندازی شده تا نوزادان نارس از این ظرفیت بهره ببرند.

جانبابایی ادامه داد: هفته پیش توانستیم این کار را تحت پوشش بیمه قرار دهیم تا هزینه ای برای بیمارستان و خانواده ها ایجاد نکند.

وی گفت: در تلاش هستیم در همه استان های کشور بانک های شیر را راه اندازی کنیم تا نوزادان نارس از این امکان بهره مند شوند.

جانبابایی یکی از مشکلات شایع خانواده ها را سلامت جنسی و غربالگری ناباروری اعلام کرد و افزود: از افرادی که مشکلات ناباروی دارند، کمتر از ۱۵ درصد به مداخلات جراحی نیاز دارند که ۸۵ درصد این افراد با مشاوره و معاینه و خدمات جزیی مشکلات شان برطرف می شود.

معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: بیمارستان مهدیه تنها بیمارستان تخصصی زنان در جنوب تهران است و با توجه به اینکه این مجموعه دارای ظرفیت های بسیار خوبی است، امکان توسعه بیمارستان وجود دارد.

جانبابایی بیان داشت: با توجه به جمعیت روبه افزایش در این منطقه تهران و نیازهای زنان، لازم است این بیمارستان توسعه پیدا کند.
وی افزود: راه اندازی کلینیک هایی مانند سلامت جنسی، خدمات ناباروری، دوران یائسگی از جمله اقدامات مناسب این مجموعه است.

معاون درمان وزیر بهداشت در خصوص بهره برداری از اتاق های عمل جراحی و بخش سی تی اسکن بیمارستان مهدیه با اشاره به انجام فعالیت های اثربخش در بیمارستان مهدیه در راستای خدمات درمانی خصوصا به بانوان است، ارتقای زیرساخت های این مرکز را خواستار شد.

وی با تاکید بر اهمیت توسعه بیمارستان مهدیه، به موقعیت جغرافیایی ویژه این مرکز اشاره کرد و گفت: این بیمارستان  از معدود بیمارستان های دارای زمین با پتانسیل توسعه ای و افزایش بنا در تهران است بنابراین باید  توسعه این مرکز در دستور کار قرار گیرد.

جانبابایی با اشاره به ضرورت شکل گیری بیمارستان ارایه دهنده خدمات جامع در حوزه تخصصی زنان، تسریع در روند توسعه ای بیمارستان مهدیه را با هدف ایجاد بیمارستان جنرال در حوزه زنان، تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را مورد تاکید قرار داد.

توسعه زیرساخت‌های بیمارستان مهدیه در دستورکار

معاون درمان وزیر بهداشت ادامه داد: توسعه زیرساخت های بیمارستان مهدیه باید به عنوان بیمارستانی مگاهاسپیتال در دستور کار باشد، بیمارستانی با تجهیزات کامل که قادر باشد تمام خدمات را به صورت ملی وبین المللی ارایه دهد.

وی با اشاره به این که باید برای تمامی ابعاد درمانی زنان برنامه ای مدون داشته باشیم عنوان کرد: برنامه ریزی وسیع و متناسب با نیازها و در ادامه تقویت زیرساخت ها راهکار موثری برای ارتقا سلامت زنان است.

جانبابایی گفت: توسعه و افزایش تخت های بخش NICU نوزادان در بیمارستان مهدیه به عنوان بزرگترین بخش خدمت دهنده به نوزادان در کشور و راه اندازی بخش ICU جامع تر برای مادردان پرخطر از دیگر مواردی بود که معاون درمان وزیر بهداشت ضرورت تامین آن را خواستار شد.

وی با بیان این مهم که فقدان کلینیک جامع سلامت جنسی و باروری در کشور به خوبی احساس می شود، خاطرنشان کرد: راه اندازی این کلینیک می تواند به میزان قابل توجهی چالش های خانواده ها و خصوصا باروری بانوان را مرتفع کند.

جانبابایی با تاکید بر اهمیت راه اندازی بانک جنین، تخمک و اسپرم در بیمارستان مهدیه برای افراد دارای بیماری های صعب العلاج خاطرنشان کرد: بیماران صعب العلاج که در سن باروری قرار دارند، قبل از شروع درمان های رادیوتراپی یا شیمی درمانی با راه اندازی این بانک می توانند بدون نگرانی به فکر فرزند یا فرزندان آینده خود باشند.

به گزارش ایرنا، بخش های اتاق عمل جدید و سی اسکن بیمارستان مهدیه با حضور دکتر جانبابایی معاون درمان وزارت بهداشت، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و جمعی از مسوولان امروز افتتاح شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.

اساس بیمارستان مهدیه بر وقف پایه گذاری شده و از اصلی ترین مراکز زایمان در دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی به شمار می رود. این مرکز درمانی خدماتی همچون درمان نازایی، سرطان زنان، درمان دیابت، جراحی و درمان تخصصی نوزادان و اطفال را ارائه می دهد.

به گفته دکتر شهرزاد زاده مدرس رییس بیمارستان مهدیه، این مرکز بیش‌ از پنج تا شش هزار زایمان در سال، انجام اعمال جراحی متعدد و ارایه خدمات نازایی را در دستور کار دارد.