مدیر مسوول روزنامه اطلاعات در این مراسم که به صورت وبینار برگزار شد، گفت: امام رضا(ع) در خصوص امام جواد (ع) فرمودند که در تاریخ اسلام هرگز فرزندی بابرکتتر از امام جواد(ع) برای شیعیان به دنیا نیامدهاست، و امروز یکی از برکات وجودی این امام بزرگوار برای ما چاپ و انتشار این دانشنامه ارزشمند است.
حجت الاسلام سیدمحمود دعایی، حضرت جواد (ع) را امامی بینظیر دانست که سرتاپای آن بزرگوار پر از برکت و توسعه در معرفت است، افزود: به امامت رسیدن جوادالائمه(ع) در خردسالی، نخستین برکت وجودی آن بزرگوار است که زمینه پذیرش امامت امام زمان(عج) در طفولیت را در جامعه آسان و فراهم کرد و می توان امام جواد(ع) را خط شکن اسلام در مقام رهبری و امامت در کودکی معرفی کرد.
وی دیگر برکت وجودی امام نهم (ع) را آن دانست که آن حضرت با امامتش خط بطلان بر همه حرکتها و گروههای انحرافی مانند شیعههای چهار امامی، شش امامی، هفت امامی، واقفی، اسماعیلیه و غیره که پیش از آن دوران به وجودآمده بودند، کشیده و زمینهساز دفع شبهات بیشماری از دامان دین شدند.
حجت الاسلام دعایی گفت: تولد این دردانه امام رضا(ع) شجره ولایت اثنیعشری را تثبیت کرد که این امام بزرگوار در ۱۰ سالگی به ۳۰ هزار مساله پاسخ میدهند و در مجلس مأمون، اعلم علمای زمان را مغلوب میکنند که این معجزه علمی حضرت جواد در آن سن است.
مدیر مسوول روزنامه اطلاعات افزود: امیدوارم که فضلای ارجمند دانشنامه جوادالائمه (ع) را به عنوان اثری گرانقدر مورد توجه قرار داده و از بخشهای پنجگانه آن را شامل مشخصات فردی حضرت، فضائل ایشان، سیره امام جواد(ع)، مناظرات امام و نیز سخنان و نامههای ایشان مورد تحقیق قرار داده و از آن نهایت بهره را ببرند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی نیز در این آیین گفت: امروز برای زیست مومنانه و سبک زندگی دینی، قطعا نیازمند منابعی همچون دانشنامه حضرت جوادالائمه(ع) هستیم.
حجت الاسلام علی اکبر سبزیان با قدردانی از نویسنده این اثر، افزود: تاکنون به موضوع سیره و زندگی جواد الائمه(ع) کمتر پرداخته شده است و علاقهمندان و کسانی که در حوزه سبک زندگی دینی و بیان معارف اهلبیت (ع) و تبدیل این معارف به محصولات فرهنگی فعالیت میکنند میتوانند از این اثر در تولید محتوا و محصولات فرهنگی استفاده کنند.
نویسنده دانشنامه جوادالائمه(ع) نیز قلم و بیان را دو موهبت الهی با دو وجه مشترک خواند و گفت: نخست آنکه هر دو ابزاری برای کشف معارف و حقایق مکتوم و کشف ضمائری هستند که کسی از آن اطلاع ندارد و اهل بیان این حقایق را کشف میکنند و دیگر آنکه قلم به عنوان زبان نوشتار است و بیان، به عنوان قلم گفتار، هر دو در یک مسیر حرکت می کنند.
آیت الله سیدابوالفضل طباطبایی اشکذری افزود: تولید کتاب، تولید فرهنگ است. فرهنگ نوشتن، خواندن، آموختن و آموزش دادن است و تولید کتاب با علم ارتباط مستقیم دارد و علاوه بر تولید علم موجب توزیع، تجمیع، توسعه علم و نیز حراست و صیانت از علم می شود.
وی تولید کتاب را حرکتی فرهنگی در مسیر جامعهسازی و جامعهپردازی دانست و افزود: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، بر لزوم جامعهسازی و جامعهپردازی تاکید دارند و یکی از مواردی که میتواند جامعه سالم را بسازد تولید کتابهای مفید است.