کرمانشاه- ایرنا- نایب ‌رییس مجلس شورای اسلامی قطعی برق صنعت را منجر به گرانی سیمان، فولاد و سایر کالاهای مهم در آینده نزدیک دانست و گفت: نمایندگان و رییس مجلس به ‌صورت شبانه‌روزی و در جلسات مستمر تخصصی پیگیر مشکلات بخش تولید و کسب ‌و کار کشور هستند و از هیچ تلاشی برای حمایت از این بخش دریغ نمی‌کنند.

به‌ گزارش خبرنگار ایرنا، «عبدالرضا مصری» روز یکشنبه در حاشیه بازدید از واحدهای تولیدی کرمانشاه در شهرک صنعتی بیستون به خبرنگاران ایرنا و صدا و سیما، افزود: تولید کشور امروز می‌توانست وضع بهتری داشته باشد اما علاوه بر مشکلات سابق، اکنون مشکل تامین برق به مشکل مادر تبدیل‌ شده است.

او با اشاره به تعطیلی کارخانه‌های تولید سیمان و فولاد به دلیل قطعی برق عنوان کرد: با تعطیلی این کارخانه‌ها سایر صنایع و کسب‌ و کارهای وابسته‌ هم به تعطیلی کشیده می‌شود؛ مثلاً واحدهای تولید بتن آماده هم‌اکنون سیمانی برای تهیه و تولید بتن ندارند.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: با توجه به این‌که واحدهای تولیدی برق خود را از طریق بورس و به‌صورت یکجا خریداری کرده‌اند، حتی در صورت عدم مصرف آن مجبورند پول برق را پرداخت کند یعنی واحدهایی که به‌ صورت اختیاری اقدام به قطع برق خود کرده‌اند نیز باید پول برق مصرف‌ نشده را پرداخت کنند.

مصری اضافه کرد: البته ما شب گذشته این‌ موضوع را پیگیری کردیم که وزارت نیرو پول آن بخش از برق مصرف نشده را از واحدهای تولیدی دریافت نکند.

مصری با ابراز امیدواری برای کاهش این مشکلات، گفت: ما علاوه‌بر کمیسیون‌های قانونی موجود در خانه ملت، یک کمیسیون ویژه هم برای رسیدگی به مشکلات بخش تولید و رفع موانع این بخش و پیگیری اصل چهل و چهار قانون اساسی با انتخاب نمایندگان تشکیل داده‌ایم و پیگیر مشکلات تولیدکنندگان هستیم.

درخواست همکاری از مردم

او همچنین خطاب به مردم گفت: متأسفانه فرهنگ جامعه ما در مصرف انرژی یک فرهنگ غنی نیست؛ شهروندان می‌توانند با همکاری و همدلی و صرفه‌جویی در مصرف برق بخش قابل‌توجهی از مصرف کنونی را کاهش دهند؛ گاهی با خاموش کردن یک لامپ و گاهی با استفاده از وسایل پرمصرف برقی در ساعات غیر پیک.

نایب ‌رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: گرچه هم‌اکنون قطعی برق خانگی به حداقل رسیده‌ اما در عوض تولید کشور تقریباً خوابیده‌ است و این یعنی گرانی سیمان، فولاد و بسیاری دیگر از اقلام اساسی در آینده نزدیک که ضرر آن بازهم به شهروندان خواهد رسید.

مصری با اشاره به پیشرفت تولید در بخشی از واحدهای تولیدی استان در مقایسه با سال‌های گذشته، از تلاش های سازمان صمت، خانه صنعت و معدن و شرکت شهرک‌های صنعتی استان در این زمینه تشکر کرد.

حمایت مجلس از تولید

مصری تلاش‌های سال‌های گذشته برای افزایش ظرفیت نیروگاهی تولید برق در کشور را ناکافی دانست و گفت: دلایلی که برای کمبود برق و خاموشی گسترده در کشور مطرح می‌شود، قانع‌کننده نیست زیرا مصرف کشور نسبت به سال گذشته افزایش چندانی نداشته است.

او با اشاره به پیگیری‌های مستمر و مکرر خود و دیگر نمایندگان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی و شخص آقای قالیباف به‌صورت شبانه‌روزی و در جلسات مستمر تخصصی پیگیر مشکلات و موانع بخش تولید و کسب‌ و کار کشور هستند و از هیچ تلاشی برای حمایت از این بخش دریغ نمی‌کنند.

نایب‌رییس مجلس شورای اسلامی در جریان بازدید امروز از شرکت آذرین فولاد بیستون، پارت خودرو، بیو ایمپلنت و شرکت سویل پلاستیک بازدید کرد و در جریان مشکلات و موانع آن‌ها قرار گرفت.

قطع برق ۱۵ هزار شغل صنعتی

رییس خانه صنعت و معدن در جریان این بازدید با انتقاد از تعطیل کردن کارخانه‌های فولاد به دلیل کمبود برق گفت: این وضعیت سبب جولان دلالان و ایجاد شایعات متعدد برای گران کردن فولاد شده‌ است.

«جهانبخش شکری» با بیان این‌که بیش‌ از ۳۰ هزار بیمه‌ شده در بخش صنعت استان مشغول به کار هستند، عنوان کرد: حدود ۱۵ هزار نفر از این افراد در واحدهایی فعالیت می‌کنند که اکنون برقشان قطع شده‌ است و ادامه این وضعیت منجر به ایجاد یک فاجعه خواهد شد.

او با بیان اینکه ارقام بالایی ماهانه در قالب حقوق به پرسنل کارخانه فولاد پرداخت می شود، گفت: ما حاضریم به مدت ۲ ماه تولید خود را متوقف و کارخانه را تعطیل کنیم اما در عوض هزینه‌های برق، بیمه، مالیات و اقساط بانکی هم در این مدت متوقف شود.

ادامه این وضعیت یعنی خطر تعطیلی صنعت

چاره‌جو، مدیر شرکت بتن آماده فرامان غرب هم اظهار کرد: قطعی‌های ناگهانی و گسترده برق و تعطیلی کارخانه‌های سیمان استان، خطر بزرگی برای ده‌ها شرکت تولید بتن آماده و بیش‌ از سه هزار پرسنل این بخش ایجاد کرده‌ است.

او گفت: در زمان قطعی برق حتی باید پول آن را بپردازیم اما در مقابل هیچ تسهیلاتی در اختیار بخش تولید و صنعت استان قرار نمی‌گیرد و دریافت هزینه‌های بیمه تامین اجتماعی، مالیات و اقساط بانکی برای مدت کوتاهی نیز متوقف نمی‌شود و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند به‌زودی چیزی از صنعت استان باقی نمی‌ماند.

«بیژن کردستانی» مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان، «محسن دارابی» رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، «جهانبخش شکری» رئیس خانه صنعت و معدن استان و جمعی دیگر از مدیران صنایع «عبدالرضا مصری» را در این بازدید همراهی می‌کردند.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت بیش از یک هزار واحد تولیدی و صنعتی دارد که بیش از ۳۰ هزار نفر در این واحدها مشغول به کار هستند.