تهران - ایرنا - معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: باید از ظرفیت‌های فرهنگی برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب بهره بگیریم و با زبان ادب و هنر و تولید محتوای مناسب جوانان را به این امر ترغیب کنیم.

به گزاش خبرنگار حوزه ایثار و شهادت ایرنا ،‌ سردار یعقوب سلیمانی، رئیس ستاد صیانت از حقوق شهروندی و عفاف و حجاب بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار داشت: متاسفانه جامعه ما با امر پسندیده «ازدواج آسان» فاصله بسیاری گرفته است.

روز ۲۱ تیرماه سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) به عنوان روز ازدواج و روز عفاف و حجاب نامگذاری شده است.

وی با اشاره به اهمیت ترویج سبک زندگی ائمه اطهار (علیهم السلام) در جامعه تصریح کرد: در زمینه ترویج عفاف و حجاب در جامعه ما، توجه به دیدگاه منطقی ائمه اطهار (علیهم السلام) و بازخوانی سبک زندگی آن‌ها برای جوانان بسیار سودمند است.

اجبار و الزام در رعایت عفاف و حجاب نمی‌تواند تاثیرگذار باشد

سردار سلیمانی تاکید کرد: بدیهی است که صرفا اجبار و الزام در رعایت عفاف و حجاب نمی‌تواند تاثیرگذار باشد. این مساله شاید در دهه‌های نخستین انقلاب اسلامی که امکانات رسانه‌ای محدود بود، می‌توانست راهگشا باشد اما امروزه که حتی یک کودک دبستانی به شبکه‌های مجازی دسترسی دارد و با دنیای پیرامون خود در ارتباط است، نه‌تنها نمی‌تواند تاثیرگذار باشد؛ بلکه گاهی تاثیرات معکوس دارد.

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران یادآور شد: امروزه بیش از ۱۷۰ شبکه رسانه‌ای بین‌المللی علیه عفاف و حجاب مردم جامعه ما و سبک زندگی ایرانی اسلامی بسیج شده‌اند و با قدرت نرم خود سیره شهدای ما و مبانی و ارزش‌های عمیق اسلامی ما را هدف قرار داده‌اند. لازم است که در این زمینه علاوه بر نگاه پدافندی، نگاه آفندی هم داشته باشیم.

وی با تاکید بر ضرورت انجام کارهای عمیق محتوایی و هنری در زمینه ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه، گفت: متاسفانه برخی نهادهای فرهنگی که با تولد انقلاب اسلامی پا گرفته‌اند، در این زمینه اهمال می‌کنند و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب را رها کرده‌اند. این در حالی است ک نیازمند برنامه‌ریزی‌های هدفمند در توسعه فرهنگ عفاف و حجاب و ترویج آن در جامعه هستیم.

کشور ما از نظر بنیه فرهنگی کشوری غنی است

رئیس ستاد صیانت از حقوق شهروندی و عفاف و حجاب بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار کرد: کشور ما از نظر بنیه فرهنگی کشوری غنی است باید از این ظرفیت‌های فرهنگی برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب بهره بگیریم و با زبان ادب و هنر و تولید محتوای مناسب جوانان را به این امر ترغیب کنیم. ترویج سبک زندگی شهدا از طریق هنر و ادبیات و ترویج سبک زندگی حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) که توام با صبر، عفت و مجاهدت بود، می‌تواند در توسعه فرهنگ عفاف و حجاب موثر باشد.

وی با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و ازدواج آسان به صورت غیر مستقیم و در قالب هنر گفت: در اختتامیه جشنواره فیلم ایثار که در اسفندماه ۹۹ برگزار شد، سه اثر با موضوع عفاف و حجاب به عنوان اثر برتر انتخاب شدند. فیلم‌های کوتاه «سیل»، «هم‌دلی» و «نقطه طلایی» نیز بیش از ۲۰۰ بار از ۱۲ شبکه سراسری سیما پخش شده‌اند. در این فیلم‌ها، به صورت غیر مستقیم به موضوع عفاف و حجاب اشاره شده است.

وی همچنین با اشاره به همایش وبیناری که در زمینه عفاف و حجاب در اواخر تیرماه جاری برگزار می‌شود، گفت: قرار است این برنامه ضبط و از شبکه دوم سیما پخش شود.

سبک زندگی مسئولان و مدیران جمهوری اسلامی ایران

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران یادآور شد: مساله‌ دیگری که در زمینه ترویج عفاف و حجاب وجود دارد، سبک زندگی مسئولان و مدیران جمهوری اسلامی ایران است. متاسفانه سبک زندگی بسیاری از مدیران و مسئولان فرهنگی مروج فرهنگ‌هایی چون ازدواج آسان و عفاف و حجاب در جامعه نیست. جوانانی که امروزه با مشکلات معیشتی رو به رو هستند، مسئولانی را می‌بینند که در سبک زندگی خود توجهی به این مساله ندارند.