هادی حقشناس روز دوشنبه در پنجمین نشست شورای راهبری پارک ملی گلستان با حضور عیسی کلانتری معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: با راهاندازی و ایجاد دفتر یا مرکز تحقیقات در این پارک ملی، دانشجویان و استادان دانشگاه برای نوشتن پایان نامه و دیگر محققان و پژوهشگران می توانند فعالیتهای تحقیقاتی بر گونههای جانوری و گیاهی را تمرکز و دقت بیشتر انجام دهند.
وی افزود: این مرکز همچنین میتواند آرشیوی از عکس، فیلم و یا فعالیتهای تحقیقاتی که در گذشته انجام شده و یا در آینده انجام خواهد شد را نیز جمع آوری کند.
حق شناس با اشاره به اهمیت پارک ملی گلستان و حساسیتهای منطقهای، ملی و بین المللی نسبت به این عرصه حفاظت شده طبیعی، اضافه کرد: این اهمیت و حساسیتها سبب شده تا پارک ملی گلستان باوجود برخی دستاندازیها به عرصه آن اما همچنان باقی بماند.
وی، نقش نیروهای بومی و محلی سه استان گلستان، خراسان شمالی و سمنان را در حفظ و صیانت از پارک ملی گلستان مهم دانست و تصریح کرد که در ۲ سال گذشته استانداری گلستان با مشارکت سازمان شهرداریها و دهیاریها، برخی تجهیزات اطفای حریق را در اختیار روستاهای حاشیه این پارک قرار داده تا هنگام وقوع حریق در کوتاهترین زمان و با کمک محیط بانان برای اطفای آن اقدام نمایند.
استاندار گلستان همچنین خواستار توجه ویژه به رفع برخی کمبودها در پارک ملی گلستان از جمله نیروی انسانی و تجهیزات سخت و نرم افزاری محیط بانان و همچنین تفویض اختیار به مسوولان استانی مانند استاندار یا مدیرکل حفاظت محیط زیست برای انتخاب رییس این پارک ملی شد و گفت: بیشتر امور پارک ملی گلستان در تهران انجام میشود درحالی که بخش زیادی از این عرصه طبیعی حفاظت شده حدود ۱۰۰ هزار هکتاری در استان گلستان واقع است.
به گزارش ایرنا، پارک ملی گلستان بزرگ ترین و قدیمی ترین پارک ملی کشور با مساحت ۹۱ هزار و ۸۹۵ هکتار در شهرستان گالیکش در شرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی واقع است که در سال ۱۳۵۴ به عنوان ذخیرگاه زیست کره در زمره ۵۰ ذخیرگاه بیوسفری جهان در لیست یونسکو ثبت شد.
بخش ناچیزی از پارک ملی گلستان در حوزه سرزمینی استان سمنان قرار دارد.
این پارک دارای سه نوع آب و هوای متفاوت خشک، نیمه خشک و نیمه مرطوب است که همین ویژگی باعث شده این پارک دارای پوشش گیاهی متنوع از استپ خشک تا جنگل انبوه باشد.
گونههای جانوری این پارک شامل آهو، پلنگ، تشی، خرس قهوه ایی، خرگوش، حشره خورها، راسو، روباه، روباه ترکمنی، رودک، سمور جنگلی، سیه گوش، شوکا، شنگ، قوچ و میش، کل و بز، گراز، گربه پالاس، گرگ، مرال، سمندر، قورباغه جنگلی، وزغ سبز، لاک پشت چهار چنگالی، مارمولک بی پا، مار آبی، مار قیطانی، گرزه مار و افعی قفقازی است.
گلستان در سال ۱۳۵۴ نخستین پارک ملی ایران شد که در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از ۵۰ ذخیرهگاه زیست محیطی کره زمین به ثبت رسیده است.