زاهدان- ایرنا- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با توجه به توسعه زیرساخت‌ها در دانشگاه علوم پزشکی زابل این دانشگاه ظرفیت توریسم درمانی را دارد و همچنین ظرفیت آموزش برای نیروهای کشور افغانستان در منطقه سیستان وجود دارد.

به گزارش ایرنا سعید نمکی روز دوشنبه در نشست ستاد مدیریت و مقابله با بیماری کرونا در منطقه سیستان اظهارداشت: در سفرهای نوروزی موضع خود را اعلام و به شدت با آن مخالفت کردم در حالیکه روزانه ۱۲ دستگاه اتوبوس از گلستان به زابل وارد می‌شد و در انتخابات شوراهای شهر و روستا سفره‌ها پهن و مراسم عروسی و عزا با جمعیت غیر استاندارد برگزار شد.

وی تاکید کرد: ارتباط استان گلستان، مازندران و گیلان بدلیل تراکم جمعیتی با سیستان و بلوچستان باید به شدت کنترل شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اصلی ترین فعالیت استاندار و فرمانداران سیستان و بلوچستان را افزایش پروتکل‌ها، آموزش به مردم بر رعایت دستور العمل‌های بهداشتی دانست و تصریح کرد: درمان سرپایی و بستری موقت بزرگترین فیلتر برای سرریز به بیمارستان ها است.

وی اظهارداشت: هر گونه کمبود نیروی انسانی و تجهیزات در بیمارستان ۶۴ تختخوابی زهک و هیرمند وجود دارد که در اسرع وقت تامین می‌شود.

نمکی با بیان اینکه ساخت مراکز درمان بستر در شهرستان‌های هامون و نیمروز آغاز می‌شود گفت: در رابطه با تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی و پزشکان طرحی، نامه آن از طریق دانشگاه علوم پزشکی زابل ارسال تا مجوز آن صادر شود.

وی افزود: مرکز بیماری سل در سیستان دستاورد قابل توجه‌ای برای منطقه است که از فردا به ناوگان تخت‌های بیمارستانی زابل اضافه می‌شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از واگذاری پنج سردخانه نگهداری واکسن، یک ماشین حمل واکسن، دستگاه ام آر آی، دستگاه سی تی اسکن برای بیمارستان‌های زهک و هیرمند، دستگاه سی پی آر، پرداخت 2 ماه مطالبات کادر درمان سیستان خبرداد و گفت: در تقسیمات مرداد ماه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای افزایش متخصصین مورد نیاز بویژه فوق تخصص ریه به گونه‌ای که در استان ماندگار شود را دستور کار قرار می‌دهد.

وی از تصویب دانشکده دندانپزشکی زابل در جلسه گسترش وزارت بهداشت و درمان خبرداد و افزود: به نمایندگان مردم سیستان در مجلس قول ایجاد این دانشکده داده شد و مجوز آن برای دانشگاه علوم پزشکی زابل صادر شده که در کنار آن رشته‌های بهداشت دهان و دندان اضافه می‌شود.

نمکی اظهارداشت: هر تعداد واکسن که استان سیستان وبلوچستان نیاز داشته باشد تامین می‌شود و این استان اولین استان در کشور است که افراد بالای ۵۰ سال می‌توانند واکسن دریافت کنند.

استاندار سیستان و بلوچستان نیز گفت: همسایگی ایران با کشور افغانستان از ویژگی‌های این استان است که دانشگاه علوم پزشکی زابل با پرورش نیروی انسانی افغانستان با مصوبه دولت و اختصاص ردیف اعتباری می‌تواند نقش آفرینی خود را با پیوندهای تاریخی و فرهنگی که بین دو کشور است انجام دهد.

احمدعلی موهبتی اظهارداشت: شهرستان‌های نیمروز و هامون از امکانات حداقلی بهداشتی و درمانی برخوردار هستند که باید مراکز درمان بستر برای این ۲ شهرستان ایجاد شود.

وی خواستار شتاب فزاینده ساخت بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی زابل شد.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: تست‌های فراگیر و واکسیناسیون با اولویت مشاغل و فعالان مرز بسیار مهم است که باید هر چه سریعتر در سیستان وبلوچستان انجام شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز / دوشنبه/ با سفر به منطقه سیستان با حضور در ستاد مبارزه با بیماری کرونا در منطقه از نزدیک آخرین وضعیت خدمات بهداشتی و درمانی سیستان و بیماران کرونایی در منطقه را بررسی کرد.