به گزارش ایرنا، آیتالله محمدرضا ناصری یزدی دوشنبهشب در جلسه ستاد اقامه نماز استان افزود: با شیوع کرونا و در پی کاهش حضور مردم در بازار، بسیاری از اصناف و مشاغل ضرر کردند و برخی کسب و کارها هم متحول و آسیبهای معنوی و دینی زیادی به جامعه وارد شد و به دنبال قطع یا کاهش اقامه نمازهای جماعت و جمعه، مراسم روضهخوانی و حضور مردم هم در مساجد نیز کمتر شد.
وی ادامه داد: به دنبال این اتفاق، ارتباط مردم و روحانیان کمرنگ و در برخی موارد هم قطع شد و تعطیلی مراسم معنوی و مساجد و نبود ارتباط روحانیان با اقشار مختلف جامعه، در جامعه خلاء ایجاد کرد و خسارت بزرگی در ارتباطات معنوی در جامعه ایجاد شد.
رییس شورای فرهنگ عمومی استان یزد بیان کرد: با توجه به تاکید کارشناسان و مسوولان به پرهیز مردم از حضور در اجتماع در چارچوب حفظ سلامت همگانی و رعایت پروتکل های بهداشتی این امر سبب شد تا مردم در بسیاری از امور دچار مشکل و از شرکت در مراسم مذهبی دور کنند که خلأی بزرگی در جامعه اسلامی رخ داد و این امر از طرف دشمنان در فضای مجازی با شبهه افکنیها بیشتر و از این انفصال سوء استفاده کردند.
به گفته ناصری ستاد اقامه نماز و سایر ستادها و نهادهای رابط بین مردم و روحانیان باید تلاش کنند تا ارتباط مردم با روحانیان ، مبلغان دینی و کارشناسان مذهبی و روضه خوانی ولو با حداقل جمعیت، تقویت شود و روضههای خانگی حتی با حضور ۲ نفر هم برگزار شود تا ارتباط مردم با دین، معنویت و مراسم روضه خوانی امام حسین(ع) کمرنگ و قطع نشود.
وی با اشاره به اینکه با مساعدت استاندار یزد، مساجد با رعایت نکات و مقررات بهداشتی دایر شد،مردم و متولیان امر باید تلاش کنند با رعایت امور ضروری، مراسم مذهبی و روضه خوانی را در فضای باز مساجد یا محوطههای باز اطراف مسجد برگزار کنند.
نماینده ولیفقیه در استان یزد تصریح کرد: دوری از نماز، مساجد، روحانیان و ذکر امام حسین(ع) برای جامعه فاجعه است زیرا دشمن از این فرصت استفاده میکند و جوانان را از اسلام و نهضت امام حسین(ع) که انقلاب ریشه در آن دارد، دور می کنند.
ناصری با اشاره به اینکه دشمنان اسلام همواره از اقامه نمازجمعه و حضور گسترده آنها در این پایگاه عبادی و سیاسی وحشت داشت، افزود: نباید اهمیت نمازجمعه را فراموش کرد و پنجم مردادماه، سالروز اقامه اولین نمازجمعه بعد از انقلاب در کشور فرصت مناسبی برای تبیین جایگاه این فریضه مهم عبادی و سیاسی است.
همچنین سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفته بود: در شبانهروز گذشته از ۹۵۲ نمونه گرفته شده از افراد مشکوک به ویروس کرونا بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی در مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی ، ۵۲۱ فرد جدید مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در این استان شناسایی شدند.
به گزارش یکشنبهشب روابط عمومی این دانشگاه، ابراهیم سلمانی افزود: از این تعداد ۶۷ نفر در بیمارستانهای استان بستری شدند و ۴۵۴ نفر هم در منزل دوره نقاهت خود را طی می کنند و در شبانه روز گذشته نیز سه بیمار هم به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند..
وی تصریح کرد: مردم همچنان شیوع ویروس کرونا را جدی بگیرند و شیوهنامههای بهداشتی را رعایت و از حضور در اجتماعات و دورهمیهای خانوادگی جدا خودداری کنند.
یزد با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ،۱۰ شهرستان دارد، با توجه به اظهارات سخنگوی دانشگاه یادشده روند سرعت انتشار ویروس کرونا که عامل بیماری کووید ۱۹ است، در استان رو به افزایش است.
هم اکنون وضعیت بهداشتی هشت شهرستان از ۱۰ شهرستان استان یزد، به دلیل افزایش شیوع ویروس کرونا در حالت قرمز قرار دارد و ۲ شهرستان دیگر به رنگ ناریجی است .
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان جهانی بهداشت در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
این ویروس با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطره های تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم بیماری کووید ۱۹ است و بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا و هند که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدی را در جهان به وجود آورده است.