به گزارش ایرنا، معاون توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در ارتباط زنده تصویری گفت: در این مراکز برنامه اختصاصی برای هر فرد با توجه به شرایط اجتماعی و براساس «مدیریت مورد» صورت میگیرد و مدت زمان این برنامه یک سال به طول میانجامد.
«فاطمه رضوان مدنی» در خصوص فرایند این طرح توضیح داد: در چهار ماه نخست بر اساس برنامه مراکز بهبود میان مدت و مراکز اقامتی افراد وارد فاز سم زدایی میشوند و در این مرحله معتادان تحت درمانهای جسمی، روانی و اجتماعی قرار میگیرند.
معاون توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه بعد از سم زدایی هم فرد بهبود یافته براساس درمان سرپایی و با کمک گروههای خودیارNA به مدت هشت ماه به شکل سرپایی تحت نظر طرح مدیریت مورد در جلسات آموزشی شرکت میکنند ادامه داد: این افراد هر هفته برای شرکت در ٢ جلسه در مرکز حضور یافته و خدمات روانشناسی و مددکاری دریافت می کنند.
رضوان مدنی با اشاره به اینکه بعد از دوره یکساله افراد بی سرپناه و بی خانواده برای اسکان به مراکز توانمندسازی میروند، اظهار داشت: همچنین اگر این افراد پیش از اعتیاد شغل داشتند با کمک مددکار به شغل قبلی خود میروند و سایر افراد نیز با مهارت آموزی در مراکز به اشتغال پایدار دست پیدا میکنند.
به گفته وی، این مراکز به صورت برنامه یک ساله فعالیت میکنند و معتادان بهبود یافته بعد از یکسال هم رها نشده و تحت مراقبت همکاران بهزیستی هستند.
معاون توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد: مددجویان این مراکز پس از پایان دوره یک ساله درمانی خود در صورتی که بدون شغل باشند، میتوانند از مشوقهای بهزیستی با استفاده از وام خوداشتغالی ۵۰۰ میلیون ریالی بهزیستی برای خود، اشتغال ایجاد کنند.
رضوان مدنی اظهار داشت: همچنین وام کارفرمایی (۵۰ میلیون تومان به ازای هر یک از مددجویان مراکز) با بهره چهار درصد به کارفرمایان پرداخت می شود و میتوانند از بیمه خویش فرمایی و کارفرمایی استفاده کنند.
وی تاکید کرد: با ایجاد این مراکز و درمان تخصصی تر، با توجه به ماده مصرفی فرد معتاد و همکاری خانواده، پزشک، روانشناس، مددکار و مدیر مرکز، درصد موفقیت بهبودی به ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت.
مدیرکل سازمان بهزیستی استان همدان نیز در این آیین با بیان اینکه امروز شاهد افتتاح یکی دیگر از خدمات نظام جمهوری اسلامی و دولت تدبیر و امید در عرصه مبارزه با آسیب اجتماعی اعتیاد هستیم اظهار داشت: مرکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد با رویکرد علمی برای ترک اعتیاد و با هدف تداوم و استمرار درمان در راستای نگه داری، بازتوانی و درمان معتادان در همدان به بهره برداری رسید.
«مهدی دیناری» با بیان اینکه این مجموعه با مساحت هزار مترمربع و ظرفیت ۵۰ نفر افتتاح شد اظهار داشت: سه میلیارد ریال برای تجهیزات این مرکز از محل منابع سازمان بهزیستی هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون ۶ نفر شامل روانشناس، مددکار اجتماعی، پزشک، نگهبان و خدماتی در نخستین مرکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد فعالیت دارند افزود: هزینه نگهداری هر یک از معتادان پذیرش شده در سالجاری این مرکز هر ماه ۲۵ میلیون ریال برآورد شده و سازمان بهزیستی آنرا تقبل می کند.
مدیرکل سازمان بهزیستی استان همدان با بیان اینکه معتادان در مدت حضور شبانه روزی در این مرکز از خدمات روانشناسی و مددکاری برخوردار می شوند، خاطرنشان کرد: در این مدت مهارت های حرفه آموزی در رشته های نجاری، میناکاری، سفال، نقاشی و موسیقی را آموزش می بینند.