تهران-ایرنا- نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که تنها ۲۵ کلان شهر جهان عامل تولید ۵۲ درصد از گازهای گلخانه‌ای شهری هستند.

به گزارش روز سه شنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، این مطالعه در مجله Frontiers in Sustainable Cities منتشر شده است، می تواند به سیاست گذاران کمک کند تا بدترین آلاینده سازان را شناسایی کنند و همچنین میزان کارایی سیاست های کاهش انتشار را بسنجند.

به گفته نویسندگان این مطالعه، با توجه به این که ردپای بزرگ کربن در کلان شهرهای جهان ناشی می شود، بعید به نظر می رسد که تلاش های فعلی برای کاهش انتشار کربن با سرعت کنونی بتواند اهداف تغییرات آب و هوایی جهانی تعیین شده توسط توافق نامه پاریس را برآورده کند.

نویسندگان این مطالعه در یک بیانیه خبری اعلام کردند که امروزه بیش از ۵۰ درصد از جمعیت جهانی در شهرها زندگی می کنند،.گزارش شده است که شهرها مسوول انتشار بیش از ۷۰ درصد گازهای گلخانه ای هستند و آنها مسوولیت بزرگی در مورد کربن زدایی اقتصاد جهانی دارند.

محققان در این مطالعه ، داده های انتشار گازهای گلخانه ای را برای ۱۶۷ شهر بزرگ - کلان شهرها - از سراسر جهان و در مراحل مختلف توسعه ، بررسی کردند.

این تجزیه و تحلیل ها نشان داد که ۲۵ شهر بزرگ جهان عامل تولید ۵۲ درصد از گازهای گلخانه ای شهری در جهان هستند.

محققان دریافتند که تولید انرژی و حمل و نقل،  دو منبع بزرگ انتشار گازهای گلخانه ای هستند و شهرهای بزرگ استرالیا ، اروپا و آمریکای شمالی نسبت به شهرهای در حال توسعه مقدار بیشتری از سرانه گاز گلخانه ای را منتشر می کنند.

از ۴۲ شهری که داده های انتشار گاز گلخانه ای آنها  با تاریخ و و زمان به دقت ثبت شده بود، ۳۰ شهر میزان انتشار گازهای گلخانه ای خود را در فاصله زمانی میان سال های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ کاهش دادند.

اکثر شهرهای این بررسی اهداف کاهش انتشار گازهای گلخانه ای را تعیین کرده و ۴۰ مورد خنثی سازی کربن را هدف قرار داده اند.

علاوه بر شهرهای بزرگ استرالیا ، اروپا و آمریکای شمالی ، محققان متوجه شدند که کلان شهرهای آسیا مانند شانگهای و توکیو نیز از آلاینده سازان مشکل ساز هستند.

در این مطالعه میزان انتشار گازهای گلخانه ای گزارش شده توسط ۱۶۷ شهر در ۵۳ کشور جهان مقایسه و مشخص شد که ۲۳ شهر در چین - از جمله شانگهای، پکن و هاندان - به همراه مسکو و توکیو ۵۲ درصد از مجموع گازهای گلخانه ای تولیدی را تشکیل می دهند.

یکی از محققان حوزه محیط زیست در دانشگاه «سون یات سن» در شهر «گوانگژو» در جنوب چین گفت: این یافته ها نقش مهم شهرها را در انتشار گازهای گلخانه ای برجسته کرد.

وی تاکید کرد: اگر اقدامی نشود، سرانجام به عواقب تغییرات اقلیمی دچار خواهیم شد.

اگرچه اکثر شهرهای بزرگ جهان در تلاشند تا میزان انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش دهند ، اما آخرین تحقیقات نشان می دهد که اگر جهان بخواهد از گرم شدن فاجعه بار هوا جلوگیری کند ، باید چنین تلاش هایی تقویت شود.