به گزارش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر زهرا اباصلتی روز سه شنبه گفت: از زمان اجرای برنامه واکسیناسیون، بخشی از تماسهای مردمی با سامانه ۱۹۱ در خصوص مراقبتهای پس از تزریق واکسن بوده است که در این زمینه توصیههای لازم به شهروندان ارائه میشود.
وی با بیان اینکه خطرات و آسیبهای ویروس دلتا به مراتب بیشتر از گونههای قبلی است، ادامه داد: تب طولانی مدت، تنگی نفس، خستگی زیاد، سردرد شدید، ضعف شدید و درد قفسه سینه از جمله علائم ویروس جهشیافته دلتاکرونا است که می تواند به نقاط مختلف بدن از جمله ریه آسیب بزند.
وی از سردرد، تب و لرز، آبریزش بینی و حالت تهوع به عنوان بارزترین نشانه های ویروس دلتا یاد کرد و افزود: به کسانی که دارای این علائم هستند توصیه موکد می شود که به صورت خانوادگی مورد بررسی قرار گیرند.
مسوول سامانه پاسخگویی تلفنی به سوالات کرونایی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: افراد پس از تزریق واکسن، مایعات و سبزیجات بیشتری مصرف کنند و در کنار آن مصرف میوهها و غذاهای آبدار را در دستور کار خود قرار دهند و توصیه اکیدمان این است که در ۴۸ ساعت اول غذای چرب و نشاستهدار خورده نشود.
دکتر اباصلتی ادامه داد: توصیه مکرر کارشناسان مستقر در سامانه ۱۹۱ این است که به اصل رعایت پروتکلهای بهداشتی، حفظ فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا توجه کرده و دیگران را نیز به رعایت این اصول ۳ گانه تشویق کنند.
۸۰ درصد جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و بقیه جمعیت این استان توسط دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام خدماترسانی میشوند.