رشت - ایرنا - بخشدار مرکزی آستانه اشرفیه گفت: مشارکت عمومی در ساماندهی زباله های مناطق روستایی ضروری بوده و نیازمند همکاری همه اقشار است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، فاطمه علیزاده روز سه‌شنبه در جلسه پسماند این بخش که با حضور جمعی از دهیاران در محل بخشداری آستانه اشرفیه برگزار شد افزود: اهمیت این مسئله در آن است تا با مدیریتی صحیح ، برنامه ریزی لازم در جهت ساماندهی زباله در مناطق روستایی انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه باید از تمام ظرفیت های موجود به خصوص گروه های مردمی در جهت ساماندهی زباله استفاده شود ادامه داد: اجرای طرح تفکیک از مبدا ضمن انکه  می تواند در ساماندهی و کاهش زباله های تولیدی موثر باشد، در صرفه جویی هزینه ها و نیز ایجاد ارزش افزوده برای دهیاری ها  اثرگذار است.

بخشدار مرکزی آستانه اشرفیه با اشاره به اجرای طرح نقشه روستایی (مدیریت صحیح پسماند) در این منطقه گفت: در این طرح ، که به صورت پایلوت در سه روستای چورکوچان ، مردمکده و گوهردان بخش مرکزی آستانه اشرفیه آغاز شده ، مدیریت پسماند به صورت محلی توسط ساکنین مناطق روستایی مورد توجه قرار خواهد گرفت.

به گفته علیزاده ، مدیریت اجرای این طرح به دهیاران واگذار شده ، ضمن آنکه به بخش آموزش روستائیان در جهت ساماندهی و کاهش زباله ها توجه لازم صورت می گیرد.

بخشدار بخش مرکزی آستانه اشرفیه یادآور شد: اعتبارات مربوط به پسماند روستایی که تاکنون برای هزینه های انتقال و جابجایی پسماند هزینه می شد، با اجرای این طرح توسط دهیاران و با نظارت  فرمانداری ها و بخشداری ها برای مدیریت پسماند در مبدا و توسط دهیاران هزینه خواهد شد.

علیزاده گفت: در راستای اجرای این طرح دهیاری ها نیز موظف به ایجاد نیروهای تسهیلگر در درون روستاها جهت اموزش مردم ، تدارک تسهیلات لازم برای ایجاد پروژه های کوچک مقیاس و اجرای این پروژه ها مطابق ابلاغیه های مربوطه هستند.

وی با بیان اینکه تلاش می شود اجرای چنین طرح هایی با جدیت در روستاهای این بخش انجام شود اظهار داشت: در حال حاضر نیز طرح تفکیک زباله از مبدا در روستاهای کیسم بالا ، کیسم پایین ، جاده سر کیسم ، گورابسر کیسم ، کلده بالا ، کلده پایین و  فوشازده این بخش از سوی دهیاران در حال انجام است که ضرورت دارد دهیاران ضمن حمایت از استمرار اجرای صحیح این طرح نسبت به فرهنگ سازی برای گردشگران و روستائیان به منظور تفکیک زباله از مبدا اهتمام داشته باشند.

وی تعداد روستاهای بخش مرکزی آستانه اشرفیه را ۷۱ روستا ( حدود ۴۰ هزار نفر جمعیت ) اعلام کرد و گفت: روزانه حدود ۱۵ تن زباله در روستاهای این بخش تولید و  توسط دهیاران و با همکاری شرکت تعاونی دهیاران منطقه  جمع آوری و به محل تخلیه زباله انتقال داده می شود.

وی با بیان اینکه سالانه هزینه های بسیاری به منظور جمع آوری و انتقال زباله های مناطق روستایی توسط دهیاران صرف می شود اظهار داشت: انتظار می رود عموم مردم روستایی با مشارکت در طرح های تفکیک زباله از مبدا و همچنین طرح مپ ، در کاهش زباله ها و همچنین حفظ محیط زیست مشارکت داشته باشند.

بخش مرکزی آستانه اشرفیه در شرق استان گیلان دارای ۵۹ دهیاری است.