علی خلیلی، روز سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران زنجان که در سالن جلسات اداره کل ورزش و جوانان این استان و به مناسبت هفته ازدواج برگزار شد، افزود: سال ۹۹ متوسط سن ازدواج در این استان در پسران ۲۷ سال و ۳ ماه و در دختران نیز ۲۲/۵ سال بود.
وی با بیان اینکه پارسال میانگین رشد ازدواج در کشور ۴/۷ درصد و زنجان از این رقم پایین تر بود، اظهار داشت: در راستای فرهنگ سازی لازم برای ازدواج آسان و راحت به منظور ترغیب جوانان به امر مهم ازدواج، اقدامات بسیار خوبی از سوی این اداره کل صورت گرفته است که این کار امسال نیز با قوت بیشتری ادامه دارد.
خلیلی با تاکید براینکه موانع بر سر راه ازدواج جوانان باید برداشته شود، تصریح کرد: در دین اسلام به امر ازدواج تاکید فراوان شده است بطوریکه با ازدواج نصف دین ما تکمیل می شود و برای اینکه این امر مهم اتفاق بیفتد و بیشتر شود لازم است فرهنگ های غلط و رایج اصلاح شود.
وی، تعیین مهریه های سنگین، چشم به هم چشمی ها، جهیزیه های سنگین، مراسمات و تجملات متنوع و آنچنانی، سخت گیری ها در خصوص داشتن شغل و مسکن مناسب و یکسری سنت های غیر رایج و غلط را ازجمله موانع بر سر راه ازدواج جوانان اعلام کرد و اظهار داشت: والدین بهتر است از سخت گیری های بی مورد در خصوص ازدواج فرزندان خودداری کنند تا این امر مقدس انجام بگیرد.
مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان گفت: در سال ۹۹ اتفاقات خوبی در خصوص پرداخت تسهیلات قرض الحسنه بانکی به زوج های جوان زنجانی صورت گرفت و در حقیقت آمار این استان نسبت به سایر استان های کشور بالا بود و در جایگاه نخست قرار گرفتیم.
خلیلی، افزود: پارسال ۱۱۶ کارگاه آموزش ازدواج به صورت حضوری و مجازی، برگزار شد و تعداد مراکز مشاوره ازدواج که در سال ۹۶ فقط ۲ مورد بود به ۹ مرکز رسید که ۶ باب از آنها در شهرستان زنجان و مابقی نیز در شهرستان ابهر راه اندازی شده است و در حال حاضر نیز از راه اندازی مراکز مشاوره ازدواج استقبال کرده و تسهیلات خوبی برای متقاضیان در نظر گرفته شده است.
وی یادآور شد: برای تامین جهیزیه زوج های جوان نیازمند، پویش های ازدواج و خیرین را راه اندازی کردیم که نخستین و دومین پویش در سال ۹۹ و سومین پویش نیز امسال اتفاق خواهد افتاد تا با حمایت های مالی خیرین بتوانیم به این زوج ها کمک کنیم.
رییس شورای هماهنگی بانک های استان زنجان نیز با تبریک سالروز ازدواج حضرت علی و فاطمه زهرا (س)، گفت: خبرهای خوبی برای ازدواج جوانان در خصوص ارایه تسهیلات قرض الحسنه بانکی داریم که متقاضیان می توانند از این مزیت بهره مند شوند.
حسن دادگر افزود: شبکه بانکی استان زنجان در سال ۹۹ به تعداد ۱۱ هزارو ۳۳۲ فقره وام قرض الحسنه ازدواج به زوج های جوان پرداخت کرد و رقم آن ۵۸۶ میلیارد تومان بود که در واقع هر یک از زوجین مبلغ ۵۰ میلیون تومان دریافت کردند.
وی با بیان اینکه پرداخت وام ازدواج به زوج های جوان این استان در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ به میزان ۵۴ درصد رشد داشت، اظهار داشت: امسال (۱۴۰۰) مبلغ وام ازدواج به ۷۰ میلیون تومان رسیده است که به هر یک از زوجین پرداخت می شود و بسته به شرایط در نظر گرفته شده (سن زوجین و ایثارگری والدین) این رقم می تواند بیشتر از این مبلغ نیز باشد.
دادگر افزود: در سه ماه نخست امسال سه هزارو ۱۹۱ فقره وام ازدواج به زوج های جوان این استان در مجموع به مبلغ ۲۳۳ میلیارد تومان پرداخت شد و در حال حاضر نیز سه هزار و ۶۰۰ نفر در نوبت هستند که به تدریج پرداخت خواهد شد.
وی تصریح کرد: این وامهای قرض الحسنه ازدواج به صورت اقساط ۱۰ ساله و رقم قسط ها نیز زیر یک میلیون تومان بوده و نرخ کارمزد وام پرداختی نیز چهار درصد است و زوج هایی که تاریخ ثبت ازدواج آنان از فروردین سال ۹۷ به بعد باشد مشمول دریافت ۷۰ میلیون تومان و به بالا هستند.
دادگر تصریح کرد: بر اساس قانون هر فرد ایرانی می تواند یکبار از این وام ازدواج بهره مند شود اما اتباع خارجی نمی توانند از این مزیت استفاده کنند.
دادگر با بیان اینکه برای دریافت وام ازدواج نیازی به ارایه کارت پایان خدمت سربازی نیست، افزود: زنجان در پرداخت وام قرض الحسنه ازدواج از استان های برتر کشور است و خود را ملزم به ارایه این تسهیلات به زوج های جوان متقاضی می دانیم.