تهران-ایرنا- نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه دوگانگی در تصمیم‌گیریهای مربوط به محصولات کشاورزی منجر به از دست دادن بازارهای خارجی شده است، گفت: برای رفع این دوگانگی باید مسوولیت صادرات محصولات کشاورزی دوباره به وزارت جهاد کشاورزی برگردد.

«جلال محمودزاده» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به پایان مهلت دو ساله انتزاع وظایف و اختیارات حوزه ستاد تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی که بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در سال ۱۳۹۸ از وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت منتقل گردیده بود، گفت: مجلس شورای اسلامی بر اساس قانون اختیارات تنظیم بازار و کلیه خدمات بازرگانی را به وزارت جهاد کشاورزی داده بود و این وزارتخانه در رابطه با صادرات، تنظیم بازار، واردات نهادهای دامی، خرید گندم اختیارات تمام داشت، بعد از اینکه این قانون به دولت ابلاغ شد سران سه قوا صورت جلسه ای تنظیم و این اختیارات را موقتا به وزارت صنعت معدن و تجارت برگرداندند.

وی افزود: امروز این زمان به پایان رسیده است و مجلس شورای اسلامی در نامه ای به وزیر صمت خواهان بازگرداندن این اختیارات به وزارت جهاد کشاورزی است.

نایب ریس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس تصریح کرد: صادرات محصولات کشاورزی بسیار مهم است و می تواند در تنظیم بازار، درآمدهای کشاورزان، صادرات محصولات کشاورزی و وارد کردن ارز به کشور مفید باشد.

نماینده مردم مهاباد گفت: به خاطر دوگانگی در تصمیم گیری‌های وزارت‌خانه‌های جهاد کشاورزی و صمت، بازارهای جهانی حتی بازارهای همسایه را از دست دادیم به طوری که امروز حضور ما در بازارهای ارمنستان برای محصولات کشاورزی بیش از ۵ درصد نیست، اما حضور ترکیه علیرغم اختلافات سیاسی  که با این کشور دارد بیش از ۲۰ درصد است  یا سهم ایران از بازار محصولات کشاورزی روسیه 6 درصد است.

محمود زاده با بیان اینکه سیاست‌های غلط و دوگانگی در تصمیم گیری‌ها منجر به از دست دادن بازارهای شده است، گفت: همیشه در تامین نهادهای دامی، کشاورزی و کالاهای اساسی نارضایتی وجود دارد به دلیل اینکه وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی هماهنگ نیستند.

وی افزود: با هدف کاهش ناهماهنگی ها و مشکلات ناشی از آن بین دو وزارتخانه ما درخواست کردیم که این وظیفه قانونی  دوباره وزارت کشاورزی برگردد و وزارت جهاد کشاورزی در مورد صادرات محصولات کشاورزی و تنظیم بازار وظیفه خود را انجام دهد و وزارت صمت از این موضوع خارج شود تا نمایندگان مجلس هم وظیفه نظارتی خود را انجام دهند.

نایب رییس کمیسیون کشاورزی یادآور شد: در مواقعی که صادرات کشاورزی  قطع می شود  و یا وزارت  صمت صادرات برخی محصولات را ممنوع می کند این موضوع  باعث  از بین رفتن محصولات کشاورزی آماده صادرات در گمرک شده ودر نتیجه کشاورزان و صادرکنندگان متحمل ضرر و زیان می‌شوند.

وی افزود: در نتیجه این اقدام ما بازارهای جهانی را هم از دست می‌دهیم  چرا که هیچ بازاری منتظر ایران نمی ماند که ما در مقطعی محصولات کشاورزی را صادر و در مقطعی این صادرات را قطع کنیم و خریداران محصولات کشاورزی ایران به سراغ کشورهایی می‌روند که این محصولات را به صورت دایمی صادر می‌کنند.

نماینده مردم مهاباد با تاکید بر اینکه هیچ وقت نباید جلوی صادرات محصولات کشاورزی گرفته شود، گفت: اگر صادرات باعث افزایش قیمت کالاها در داخل شود می توان این افزایش قیمت را با تعرفه کنترل کرد نه با ممنوعیت صادرات.

 محمودزاده یادآور شد: وزارت صمت در این مواقع راحت ترین کار را انجام می دهد و با نوشتن نامه ای مانع صادرات برخی محصولات کشاورزی می شود و این باعث از بین رفتن بازارهای جهانی ایران می شود.

 نایب رییس کمیسیون کشاورزی ممنوعیت صادرات محصولات کشاورزی را خلاف سیاست اقتصاد مقاومتی ارزیابی کرد و گفت: رویکرد اقتصاد مقاومتی اتکا به اقتصاد داخلی و درون‌زایی است. درعین حال نیم نگاهی هم باید به موضوع برون‌زایی داشته باشیم و محصولات را صادر کنیم تا ارز وارد کشور شود.

به گزارش ایرنا، مهلت دو ساله انتزاع وظایف و اختیارات حوزه ستاد تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی که بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در سال ۱۳۹۸ از وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت منتقل گردیده بود امروز ۲۲ تیر  به اتمام رسید.

سید جواد ساداتی نژاد رییس کمیسیون کشاورزی مجلس در نامه ای به وزیر صمت خواسته است مساعدت و همکاری لازم جهت واگذاری کامل اختیارات و وظایف حوزه بازرگانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت از جمله واگذاری کامل شرکت بازرگانی دولتی ایران به وزارت جهاد کشاورزی صورت پذیرد.