تهران - ایرنا - دولت آمریکا با گذشت شش ماه از دوره زمامداری جو بایدن ، هنوز حتی یک نفر را از بازداشتگاه نظامی گوانتانامو آزاد نکرده است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از تارنمای یاهونیوز؛ وعده های مبهم کاخ سفید و تاخیر در آزادسازی بازداشت شدگانی که بی گناه و بی خطر شناخته شده اند، حامیان و وکیلان آنان را نگران کرده است و به نظر می رسد که  بایدن برای تعطیل کردن بازداشتگاه نظامی گوانتانامو، اولویتی قائل نیست.  

  از ۴۰ نفری که هنوز در گوانتانامو نگهداری می شوند ۱۱ تن در روند دشوار بررسی و تجدیدنظر دولت، تبرئه شده و بی گناه شناخته شده اند که به این معناست که فرستادن آنان به میهن خودشان یا کشورهای دیگر خطری ندارد. از این شمار تعدادی از سال ها پیش تبرئه شده اند و هیچ توضیحی در باره ادامه نگهداری آنان برای مدت نامعلوم و بدون مطرح شدن اتهام، داده نشده است.  

دولت باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین در هفته های پایانی دوره اش در سال 2016، به سرعت برای رها کردن و انتقال بازداشت شدگان تبرئه شده از گوانتانامو، پیش از آغاز به کار دونالد ترامپ جانشین او تلاش می کردند که در مبارزات انتخاباتی اش گفته بود نه تنها این بازداشتگاه را باز نگه خواهد داشت، بلکه افراد بیشتری را در آن زندانی خواهد کرد. افراد باقیمانده در این بازداشتگاه، به احتمال اقدام سریع بایدن برای رهایی خود امید بسته بودند، هر چند بسیاری از آنان به میزان فزاینده ای از دورنمای رهایی خود ناامید شده اند. 

ارتش آمریکا این بازداشتگاه نظامی را در سال ۲۰۰۲ در دوره دولت جرج دبلیو بوش در خلیج گوانتاناموی کوبا افتتاح کرد و از صدها نفری که در عملیات نظامی آمریکا به ویژه در افغانستان دستگیر و به این مکان انتقال داده شده بودند به اتهام وابستگی به القاعده یا دیگر گروه های تروریستی، اکنون ۴۰ تن باقی مانده اند.  

شبکه ان بی سی ماه گذشته (ژوئن) گزارش داد که دولت بایدن رویکرد غیرعلنی را برای بستن گوانتانامو به امید کاهش دادن زیان ها و آسیب های سیاسی ناشی از آن، در پیش می گیرد.  

هیئت بررسی و تجدیدنظر که سامانه ناقص بخششی بود که برای تعیین افرادی طراحی شده بود که می توان بدون خطر به کشور دیگری انتقال داد در دوره بایدن چند تن از این افراد را تبرئه شدند، اما هنوز مشخص نشده افرادی که بی خطر شناخته شده اند چه هنگام و یا در واقع بازداشتگاه را ترک خواهند کرد. 

اوباما نماینده ویژه ای برای تعییلی گوانتانامو در وزارت امور خارجه آمریکا تاسیس کرده بود که قرار بود چند سازمان اداری را برای تعطیل کردن این بازداشتگاه یکپارچه و هماهنگ کند، اما این مقام در دوره ترامپ حذف شد و بایدن هنوز آن بازنگردانده است.  

در نبود دفتر تعطیل کردن گوانتانامو در وزارت امور خارجه، اکنون اداره مبارزه با تروریسم این وزارتخانه مسئول مذاکره با دولت های دیگر برای انتقال بازداشت شدگان است، اما چند وکیل مدافع این زندانیان تبرئه شده گفته اند که نتوانسته اند فرد مسئولی را در دولت برای دریافت اطلاعات در باره پرونده موکلانشان بیابند.  

در پی پیروزی پیش بینی نشده ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶، مقام های دولت اوباما می دانستند که هرکس پس از این دوره در گوانتانامو باقی بماند، احتمالا برای دستکم چهار سال دیگر در آنجا باقی خواهد ماند.  

آمریکایی‌ها پس از حمله تروریستی ۱۱ سپتامبر القاعده به برج‌های دو قلوی نیویورک، هزاران نفر از شهروندان بیگناه پاکستان و افغانستان را به اتهام واهی  تروریست بودن ربوده و در زندان‌های مخوف گوانتانامو و بگرام افغانستان زیر شکنجه‌های روحی و جسمی قرار دادند.