معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری روز سه شنبه در سفر به شیراز و بازدید از مراکز رشد دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: خوشحالم از اینکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز به سمت دانش بنیان شدن در حرکت است و تلاش در این مسیر همچنان ادامه دارد.
سورنا ستاری با مهم برشمردن بهره مندی از دانش مهندسان پزشکی در این حوزه افزود: ایجاد و پیشبرد پروژه های مشترک بین دانشگاه علوم پزشکی و اساتید و متخصصان مهندسی پزشکی بسیار مهم است.
او اظهار کرد: اینکه مهندسان الکترونیک، ICT، حوزه های مهندسی و مکانیک بتوانند در عرصه های مختلف با دانشگاه علوم پزشکی همکاری کنند اتفاق بزرگی است و امیدوارم این مسیر و اقدامات تداوم موفقی داشته باشد.
بهره مندی از توان جامعه علمی فارس در ایجاد و توسعه شرکت های نوآور و زیست بومی
استاندار فارس نیز در این آیین با اشاره به برنامه سفر معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، بازدید از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و پارک علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان این دانشگاه را یکی از برنامه های سفر این مقام مسوول به شیراز عنوان کرد و گفت: در این بازدیدها در زمینه تجهیزات پزشکی، روش های نوین درمانی، داروها و موارد مرتبط با حوزه سلامت فعالیت های جدیدی در دانشگاه علوم پزشکی انجام شده و مورد حمایت واقع خواهد شد.
عنایت اله رحیمی بازدید از دانشگاه صنعتی و پارک نوآوری و شرکت های نوآور و دانش بنیان این دانشگاه را از دیگر دستاوردهای این سفر و تصمیم گیری در زمینه ایجاد و توسعه شرکت های نوآور و زیست بومی برای بهره مندی از توان علمی دانشجویان و اساتید دانشگاه صنعتی، عنوان کرد.
وی اضافه کرد: همچنین از کارخانه نوآوری استان فارس به عنوان بزرگ ترین کارخانه نوآوری کشور بازدید شد که حدود ۶۰ شرکت دانش بنیان در این کارخانه فعالیت دارند و اقدامات خوبی در زمینه های IT، اینترنت و مجموعه های شیمایی، نفت، برق و الکترونیک و مباحث جدید دیجیتال و الکترونیک در حال انجام است.
استاندار فارس، از بازدید معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از دانشگاه شیراز و پارک و علم و فناوری استان فارس در ادامه این برنامه ها، خبر داد و گفت: از سال ۹۲ تاکنون، استان فارس رشد بسیار خوبی در زمینه علم و فناوری داشته است؛ به نحوی که هم اکنون از مجموع بیش از هزار و صد شرکت فعال در این زمینه، بیش از ۲۰۰ شرکت از آنها مربوط به شرکت های دانش بنیان و سایر شرکت ها فناور هستند؛ با توجه به اینکه شیراز قطب علمی جنوب کشور محسوب می شود جایگاه بسیار خوبی را در زمینه توسعه علم و فناوری در کشور داریم.
رحیمی در بخش دیگری از صحبت های خود از حمایت از شرکت های دانش بنیان و ارایه کمک های صندوق صنایع پیشرو، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و منابع استانی به بخش های علمی و فناوری در استان خبر داد.
حمایت جدی مجموعه سلامت فارس از تقویت پیوند فناوری و سلامت در ایجاد جامعه سالم
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در آئین رونمایی از نوزده محصول جدید دانش بنیان در حوزه سلامت فارس ، حمایت جدی تقویت پیوند فناوری و سلامت در مسیر پیشبرد اهداف جامعه سالم را از اولویت های ویژه این دانشگاه خواند.
مهرزاد لطفی در این برنامه توسعه حوزه علوم و فناوری های سلامت را از افق های روشن سلامت هر جامعه خواند که لازم است با نگاه مسوولانه جامعه علمی در مسیر کاهش مشکلات جامعه، تحقق یابد.
او، توجه به این اولویت را از راهکارهای ایجاد خودکفایی و توسعه اقتصادی جوامع دانست که می تواند در ایجاد چشم اندازهای موفق تاثیرگذار باشد و در دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز تلاش بر این است که این امر به عنوان یک اولویت عملیاتی شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر نقش سازنده حمایت مسوولان از اقدامات علمی، پژوهشی و فناورانه در شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد دانشگاه تاکید کرد و افزود: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری و نامگذاری سال ۱۴۰۰ با عنوان سال «تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها»، با تحقق بخشی از اهداف تعیین شده، امروز شاهد رونمایی از ۱۹ محصول شرکت های دانش بنیان زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز هستیم که با رویکرد توسعه سلامت و همچنین رشد اقتصاد و اشتغال زایی در استان، از گذرگاه دانش و فناوری، طرح و تولید شده است.
لطفی با بیان اینکه در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ۶ مرکز رشد فعالیت دارند، اظهار کرد: همچنین ۱۲۵ شرکت دانش بنیان و فناور به این مراکز رشد متصل هستند و بیش از ۴۰۰ محصول نیز در این شرکت های زیرمجموعه دانشگاه تولید شده است که امیدواریم این مسیر تداوم داشته باشد.
او ابراز امیدواری کرد جامعه علمی فارس با وجود توانمندی و دانش بالا، بتوانند در حوزه های مختلف بین بخشی با یکدیگر تعامل سازنده برقرار کرده و فارس بتواند جایگاه خود را در زمینه فناوری در کشور و منطقه، ارتقا بخشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: اگرچه در طی ماه های اخیر، حوزه سلامت با روزهای بحرانی مواجه بوده است، اما تلاش مجموعه بر این است که رسالت های تعیین شده همچون توسعه امر پژوهش و فناوری، در این مجموعه متوقف نشود و رونمایی از این محصولات جدید نیز نمودی از این تلاش و پویایی است.
توسعه دانش فناورانه در مجموعه سلامت فارس
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در آیین رونمایی از جدیدترین محصولات شرکت های دانش بنیان دانشگاه، وظیفه مرکز نوآوری و شتاب دهنده دانشگاه علوم پزشکی شیراز را حمایت از شرکت های نوآور، جوانان فعال و جوانانی که ایده های نو داشته اند و اختراعی را به ثبت رسانده اند، عنوان کرد و افزود: معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز از این اقدامات حمایت کرده و در زمینه های مختلف مانند تامین منابع مالی، تامین فضا و آزمایشگاه ها و کارگاه های موردنیاز برای ساخت قطعات، می کوشد این جوانان بتوانند محصولات را هر چه زودتر به تولید برسانند، استانداردهای موردنظر را کسب کنند و محصولات به مرحله فروش و تجاری سازی برسد.
عباس رضاییان زاده ادامه داد: مرکز شتاب دهنده از ابتدای ارایه ایده، به افراد کمک می کند تا ایده به محصول تبدیل شود، اختراع ثبت شود و پس از ثبت، این محصولات به مراکز رشد معرفی می شوند.
او با اعلام اینکه مجموعه سلامت فارس در چند سال گذشته ۴۱۲ محصول فناورانه داشته است، اظهار کرد: ۱۹ محصولی که امروز رونمایی می شود نیز در حوزه های مختلف مانند پاندمی کرونا، کیت های تشخیصی و دستگاه های تشخیص دهنده کرونا، تولید سلول، ابزار و لوازم جراحی جدید کاربرد دارد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه قیمت نوع خارجی برخی از این محصولات را حدود بیست برابر عنوان کرد که در داخل با قیمت کمتر تولید شده و از سوی اساتید با تجربه و نامدار فارس و سایر استان ها استفاده شده و نظر مثبت این افراد را به همراه داشته است.
او با بیان اینکه دانشگاه های تیپ یک کشور دارای مراکز رشد، مراکز نوآور و شرکت های دانش بنیان هستند، تفاوت جایگاه ها را مرتبط با میزان فعالیت مراکز رشد دانشگاه ها برشمرد و اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز پس از دو دانشگاه بزرگ پایتخت، رتبه سوم کشور در بخش فناوری را دارد و در قطب جنوب کشور در این زمینه پیشرو است.
رضاییان زاده اظهار امیدواری کرد بتوانیم شرایط خوبی را برای جوانان علاقمند و صاحب ایده استان فراهم کنیم تا انگیزه خوبی پیدا کنند و ایده های خود را به محصول تبدیل کنند.
در این برنامه ۱۹ محصول شرکت های دانش بنیان زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز رونمایی شد.