شهرکرد - ایرنا - قهرمان مسابقات کاپ جهانی پاورلیفتینگ دانشجویان گفت: این رشته در مسیر درستی قرار دارد اما باید برای آموزش‌ها و پایه سازی آن در کشور تلاش بیشتری شود.

حسین طالبی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با ایرنا با بیان اینکه پاورلیفتینگ در دوره جدید ریاست فدراسیون جان تازه‌ای گرفته است، افزود: این رشته تاکنون با برخی باورهای قدیمی پیش می‌رفت و حالا نیاز است که آموزش‌های فنی و تمرینی و آگاهی‌های مربوط به دوپینگ به ورزشکاران‌ و مربیان ارائه شود.

وی تصریح کرد: اگر این رشته از پایه ساخته شود و عضوگیری در آن با روش صحیحی‌ پیش برود، ثبات لازم را پیدا خواهد کرد و هنگامی که مسابقاتی در سطح بالا در کشور برگزار می‌شود مشکلات و بداخلاقی‌ها شکل نمی‌گیرد.

طالبی در ادامه درباره شرایط مسابقات کاپ جهانی پاورلیفتینگ در لیتوانی و کسب عنوان قهرمانی در این رقابت‌ها گفت: در این رویداد جهانی که ۱۷ و ۱۸ تیر برگزار شد، ۱۳ کشور که بیشتر آن‌ها از میان‌ کشورهای‌ اروپایی بودند، حضور داشتند و رقابت‌های سنگینی در سطح بالا شکل گرفت.

این ورزشکار مدال‌آور ۲۳ ساله چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: برای رسیدن به نشان‌های برتر این رقابت‌ها شرایط سختی را سپری کردم و علاوه بر پیگیری امور اعزام، همزمان تمریناتم‌ را نیز انجام می‌دادم، یک ماه از خانه دور بودم ولی تلاش‌هایم بی‌نتیجه نماند و با اختلاف خوبی توانستم قهرمانی اسکوات و پرس سینه و نشان نقره ددلیفت دسته ۹۳- کیلوگرم را به‌ دست بیاورم و در مجموع نیز اول شوم.

طالبی در خصوص وضعیت کنترل دوپینگ مسابقات جهانی پاورلیفتینگ تصریح کرد: یکی از شرایط حضور در مسابقاتی که زیر نظر IPF برگزار می‌شود کنترل دوپینگ است و من این آزمایش‌ها را پیش از اعزام به لیتوانی انجام دادم، در جریان مسابقات نیز ماموران وادا حضور داشتند و مشکلی در این مورد وجود نداشت اما با این حال برخی مسابقات جایزه بزرگ از طرف تعدادی فدراسیون‌های فیک در کشورهای مختلف به صورت آزاد برگزار می‌شود که به طور معمول کنترل دوپینگ در آن‌ها انجام نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه تایید رشته پاورلیفتینگ از نظر موضوع دوپینگ می‌تواند به ورود این رشته به المپیک کمک کند، یادآور شد: پاورلیفتینگ IPF در این سال‌ها پیشرفت خوبی داشته است و به زودی تأییدی‌های المپیک را نیز خواهد گرفت.

قهرمان پاورلیفتینگ جوانان ایران در مورد برقراری توازن جنسیتی در رشته‌های المپیکی و شرایط پاورلیفتینگ در این مورد نیز افزود: در حال حاضر این رشته میان بانوان نیز مورد استقبال قرار گرفته است و بانوان ورزشکار در سطح ملی و بین‌المللی به خوبی کار می‌کنند به طوری که در مسایقات لیتوانی نیز بانوان شرکت‌کننده از کشورهای مختلف رکوردهای خوبی را جابه‌جا کردند.

وی در ادامه به قرار گرفتن پاورلیفتینگ در جمع رشته‌های فدراسیون بین‌المللی ورزش‌های دانشگاهی (فیزو) از سال آینده اشاره و تصریح کرد: این اتفاق خوبی است تا این رشته بیش‌ازپیش شناخته شود و به سمت المپیکی شدن نیز پیش برود.

زیرساخت های پاورلیفتینگ در چهارمحال و بختیاری ضعیف است

طالبی درباره وضعیت پاورلیفتینگ در چهارمحال و بختیاری نیز گفت: بهترین استعدادهای پاورلیفتینگ در این استان وجود دارد اما شرایط زیرساختی، مربی و آموزش‌ها در این رشته ضعیف است و به همین دلیل برخی از استعدادها کشف نمی‌شود.

این ورزشکار مدال‌آور یادآور شد: شرایط آموزش پاورلیفتینگ در کشور رو به بهبود است و مربیانی چون علی شریفی زحمت زیادی را برای کار به دوش می‌کشند، کارگاه‌ها و آموزش‌های مجازی با کمک وی رونق گرفته است که بدون شک به پیشرفت این رشته در کشور کمک بسیاری خواهد کرد.

به دنبال کسب عنوان قهرمانی در مسابقات جهانی بزرگسالان هستم

طالبی در خصوص برنامه‌های ورزشی خود در آینده گفت: تمام تلاشم را برای کسب عنوان قهرمانی در مسابقات جهانی بزرگسالان متمرکز کرده‌ام چرا که تاکنون ورزشکاری از ایران نتوانسته است به نشان‌های مجموع این رشته در سطح جهانی دست پیدا کند و می‌خواهم نخستین فردی باشم که این مدال می‌رسم.

وی با بیان اینکه مسابقات جهانی حدود سه ماه دیگر در سوئد برگزار می‌شود، یادآور شد: سطح این مسابقات بسیار بالاست و امیدوارم با نظر مربیان تیم ملی در جمع اعزامی‌های این رقابت‌ها قرار بگیرم.

به گزارش ایرنا، پاورلیفتینگ یا وزنه‌برداری قدرتی، ورزشی است که با ورزش وزنه‌برداری شباهت‌هایی دارد، هر دو شامل بلند کردن وزنه در سه حرکت هستند که شامل اسکوات، ددلیفت و پرس سینه است. پاورلیفتینگ می‌تواند با تجهیزات یا بدون تجهیزات اجرا شود.