ابوالفضل شاهپورزاده روز چهارشنبه به مناسبت فرا رسیدن هفته بهزیستی( ۲۱ الی ۲۷ تیر) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مناسب سازی موضوعی چند وجهی است و همکاری فرابخشی فرمانداری، شهرداری و دهیاریها را میطلبد و بهزیستی و جامعه معلولان نقش نظارت و پیگیری را دارد.
وی با بیان اینکه هم اینک مناسب سازی برای تردد معلولان در مکانهای عمومی و ساختمان دستگاههای دولتی بافق نسبت به سالهای قبل اندکی بهتر شده ، با ضروری خواندن این مهم افزود: در سالجاری ۲ دوره ارزیابی صورت گرفته که نتیجه مطلوب حاصل نشده است .
این مسوول نبود ضمانت اجرایی در قوانین و عدم تخصیص بودجه به دستگاهها برای مناسب سازی را از مهم ترین موانع موجود دانست و تصریح کرد: اگر از دید یک معلول به محیط شهری بنگریم نکات مثبت در طراحی فضای شهری کم به چشم میخورد که این موضوع زندگی روزمره آنها را با مشکل مواجه کرده است.
رییس جامعه معلولان بافق گفت: در این شهرستان مناسب سازی ورودی بانکها برای تردد معلولان حدود ۶۵ درصد رعایت شده است که تا رسیدن به نقطه مطلوب در سایر اماکن دولتی و غیر دولتی فاصله زیادی وجود دارد.
وی نرده اطراف رمپها، سامانه عبور ویلچر و نبود دسترسی معلولان به مکان های بهداشتی در برخی ادارهها را از جمله مشکلات مهم برشمرد و بیان کرد: برخی از اقدامات انجام شده در شهرستان از جمله ساخت پارکینگ ویژه معلولان و کلینیک جدید تامین اجتماعی برای تردد معلولان قابل تجلیل است.
شاهپور زاده، همچنین قانون سه درصد سهمیه اشتغال معلولان در دستگاه های اجرایی را یادآور و بهبود وضعیت اشتغال این قشر را با استفاده از سهمیه مذکور در شهرستان بافق خواستار شد.
وی بر لزوم توجه به وضعیت معیشت، اشتغال و مسکن معلولان تاکید کرد و توجه به نیازهای معلولان را خواستار شد و افزود: هم اکنون ۱۰۵ نفر از معلولین تحت پوشش این جامعه متاهل هستند و در مجموع ۲۵ درصد از کل معلولان بافقی در جستجوی کارند.
وی با اظهار گلایه از اجرا نشدن قانون سه درصد اشتغال معلولان بیان کرد: اگر این قانون به درستی اجرا می شد مشکلی از لحاظ بیکاری این قشرعزیز وجود نداشت.
۹۰۰ معلول زیرپوشش خدمات بهزیستی شهرستان بافق قرار دارند که ۴۰ درصد آنها جسمی و حرکتی و ۱۵ درصد نابینا و بقیه سایر معلولیتها هستند.
مرکز شهرستان ۵۲ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق یزد قرار دارد.