تهران-ایرنا- سازمان بین المللی انرژی پیش بینی کرده که افزایش بهای نفت می تواند به اقداماتی در جهت مبارزه با تغییرات آب و هوایی از طریق تغییر رویکردها به سمت ساخت خودروهای برقی کمک کند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، روزنامه گاردین نوشت: دیده بان جهانی انرژی با این حال گفته این تغییر می تواند به قیمت  احیای اقتصادی ناشی از همه گیری کووید-۱۹ تمام شود.

آژانس بین المللی انرژی ابراز امیدواری کرده که افزایش بهای نفت می تواند به اقداماتی در زمینه تغییرات آب و هوایی کمک کند اما افزایش قیمت نفت می تواند بهبود اقتصادی جهان بعد از رکود ناشی از همه گیری کووید-۱۹ را  کاهش دهد.

تقاضای جهانی نفت خام در ماه ژوئن (خرداد) در مقایسه با ماه قبل از آن،  به طور متوسط افزایشی ۳.۲ میلیون بشکه ای در روز را داشت اما بازگشت تولید در بازار همگام با افزایش تقاضا نبوده است که این امر باعث افزایش مداوم قیمت های بازار شده است.

آژانس هشدار داده که قیمت های نفت که امسال به میزان دو سوم افزایش داشت و به ۷۷ بشکه در اوایل ماه جاری میلادی رسید می تواند بالاتر رود و باعث بی ثباتی بازار شود؛ مگر این که تولیدکنندگان نفت، نفت بیشتری را به بازار پمپاژ کنند.

این سازمان گفته «در حالی که قیمت های نفت در این سطح می تواند باعث افزایش تلاش های برای الکتریکی کردن بخش حمل و نقل منجر شود و  تغییر به سمت جایگزینی منابع انرژی را تسریع کنند اما همچنین می تواند مانع احیای اقتصادی به ویژه در کشورهای در حال توسعه نوظهور شود. »

گاردین نوشت: رانندگان آمریکایی اکنون با افزایش بی سابقه قیمت سوخت برای پر کردن باک خودروهای خود به دلیل افزایش بهای نفت در بازار مواجه اند. روز دوشنبه قیمت هر گالن بنزین به بالاترین رقم ۳.۱۴ دلار رسید و تحلیلگران هشدار داده اند که قیمت می تواند به ۵ دلار در هر گالن برسد.

بنابراین قیمت های ارزان تر برای به حرکت در آوردن خودروهای برقی می تواند مشوق خودروسازان برای تغییر به سمت ساخت و استفاده از این خودروها  حتی زودتر از برنامه  و افزایش تلاش ها برای پاکسازی محیط زیست از گازهای آلاینده در سیستم حمل و نقل شود. با این وجود، افزایش قیمت سوخت می تواند باعث تورم در اقتصاد جهانی به ویژه در کشورهای در حال توسعه شود.

آژانس بین المللی انرژی در پاریس، از گزارش ماهانه خود درباره بازار نفت استفاده کرد و به اعضای کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) هشدار داد که بدون دستیابی به موفقیتی در مذاکرات خود در زمینه تولید نفت، بازارها  به ویژه با توجه به افزایش تقاضا ناشی از کاهش رونق اقتصادی در سال گذشته، ممکن است تحت فشار بیشتری قرار گیرد.

شیوع ویروس کرونا باعث شد تقاضای نفت به نزولی ترین روند از زمان جنگ جهانی دوم به این سو برسد و از ۱۰۰ میلیون بشکه نفت در روز به فقط اندکی بیش از ۹۱ میلیون بشکه در روز رسید. اما آژانس پیشتر گزارش داده که تقاضا تا پایان سال ۲۰۲۲ با سرعت بیشتری به سطح قبل از همه گیری خواهد رسید.

مذاکرات اوپک پلاس در هفته گذشته برای تعیین این که بعد از کاهش تاریخی تولید نفت در سال گذشته، این کارتل نفتی با چه سرعتی تولید محصول خود را افزایش دهد، شکست خورد. این ناکامی چنین مفهومی را دارد که تولید این کارتل نفتی انتظار می رود فقط افزایشی ۴۰۰ هزار بشکه در روز را از ماه آگوست (مرداد) خواهد داشت.

در عین حال، آژانس پیش بینی کرده که بین ماه های ژوئیه و سپتامبر (تیر تا شهریور) تقاضای نفت افزایشی ۳.۳ میلیون بشکه را نسبت به سه ماه قبلی سال خواهد داشت.

در اروپا، تقاضا برای حمل و نقل هوایی افزایش قابل توجهی را در ماه ژوئن (خرداد) داشت و این امر باعث افزایش تقاضای سوخت لازم برای حمل و نقل شد.

آژانس پیش بینی کرده که عدم تطابق تقاضای نفت و گام های آرام در تولید نفت می تواند باعث بی ثباتی در بازار این محصول خواهد شد، به ویژه اگر عرضه نفت اوپک پلاس در آینده همچنان وضعیتی نامعلوم داشته باشد. در نهایت این نوسانات تضمین کننده انتقال منظم و مطمئن انرژی جهان نیست و منفعتی برای تولید کنندگان و مصرف کنندگان نخواهد داشت.