به گزارش ایرنا، کودکان و نوجوانان، به عنوان اعضای لطیف، پاک و امیدافزای جامعه، نقش مهم و پررنگی در تعیین چشمانداز کشور دارند. از این رو پرورش تفکر و استعدادهای آنان در واقع سرمایهگذاری بلندمدت و پرسودی است که هرچه امروز انرژی و سرمایه بیشتری برای آنان هزینه شود، در آینده سوددهی بالاتری خواهد داشت.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سازمانی فرهنگی و هنری است که برای پرکردن کمبود آثار و محصولات فرهنگی برای کودکان و نوجوانان در دی ۱۳۴۴ فعالیت خود را آغاز کرد و پس از انقلاب اسلامی، فعالیت خود را به صورت سازمانی وابسته به وزارت آموزش و پرورش ادامه داد.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان امروزه بیش از یکهزار مرکز فرهنگی ثابت، سیار شهری، سیار روستایی و پستی در سراسر ایران دارد و با ارائه فعالیتهای فرهنگی، هنری با مخاطبان کودک و نوجوان خود ارتباطی چهره به چهره و نزدیک برقرار میکند.
انتشار ۱۴۰ عنوان کتاب با شمارگانی بیش از ۳ میلیون جلد در سال، تولید هزاران دقیقه فیلمهای کوتاه، بلند، زنده، مستند و پویانمایی، تولید دهها عنوان نوار موسیقی، نمایش عروسکی، سرگرمیهای سازنده، اسباببازی و نرمافزارهای آموزشی رایانهای از آن جمله بهشمار میرود.
کانون زبان ایران نیز پس از انقلاب به عنوان یکی از زیر مجموعههای کانون مشغول به فعالیت است که با داشتن شعبههای زیادی در سراسر کشور کار آموزش زبانهای فارسی، انگلیسی، آلمانی، فرانسوی، اسپانیایی، ایتالیایی، روسی و عربی را بر عهده دارد.
دولت تدبیر و امید با سیاستهای حمایتی خود، به گسترش فعالیتهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در استان سمنان کمک زیادی کرد به طوری که تمامی شاخصهای عملکردی آن افزایش چشمگیری داشت.
گذشته از این، اجرای هفت طرح عمرانی در این سالها، زیرساختهای عمرانی کانون در استان سمنان را بهتر از گذشته کرد.
هفت طرح مهم عمرانی در استان سمنان اجرا شد
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان گفت: هفت طرح مهم عمرانی با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال در دولت های یازدهم و دوازدهم توسط این اداره کل اجرا شد.
نبی الله خدابخشی گفت: راهاندازی کتابخانه سیار روستایی مهدیشهر با ۶۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی در دست اقدام است.
وی افزود: تجهیز و تکمیل سالن آمفی تئاتر گرمسار با یک میلیارد ریال و احداث دفتر سیار روستایی سرخه با یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال در سال ۹۹ به اتمام رسید.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان گفت: احداث دفتر سیار روستایی گرمسار نیز با ۱۴۵ میلیون ریال اعتبار در دست اقدام است.
خدابخشی با اشاره به اینکه مجتمع فرهنگی هنری سمنان نیز در سال ۹۲ با اعتبارات نوسازی استانی افتتاح شد افزود: کتابخانه سیار روستایی سرخه در سال ۱۳۹۶ با ۶۰۰ میلیون ریال اعتبار ملی به بهرهبردای رسید.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان گفت: مرکز فراگیر شماره ۲ سمنان و شاهرود هر کدام با ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار، به ترتیب در سالهای ۹۶ و ۹۸ به بهرهبرداری رسید.
خدابخشی افزود: کتابخانه سیار روستایی میامی نیز در سال ۹۸ با ۲ هزار میلیون ریال اعتبار استانی بهرهبرداری شد.
وی ابراز داشت: احداث کارگاههای هنری سرخه نیز با چهار هزار و ۸۰۰ ملیون ریال اعتبار متوازن استانی در دست اقدام است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان گفت: کتابخانه سیار روستایی سرخه و میامی هرکدام برای یک نفر ایجاد اشتغال کرده است.
اجرای فعالیتهای فرهنگی، هنری، ادبی ۷۲ درصد افزایش یافت
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان گفت: سال ۹۲ تعداد کتابهای امانتی مراکز سیار و پستی استان ۳۳ هزار و ۷۴۶ جلد بود و در سال ۹۸ با ۷۲ درصد افزایش به ۵۸ هزار و ۴۱ جلد رسید.
خدابخشی بیان کرد: تعداد اجرای فعالیتهای فرهنگی، هنری، ادبی از ۲ هزار و ۳۷۰ مرتبه در سال ۹۲ با ۲۷ درصد افزایش به سه هزار و ۱۰ مرتبه در سال ۹۸ رسید.
وی افزود: تعداد شرکتکنندگان فعالیتهای فرهنگی، هنری، ادبی نیز از ۳۳هزار و ۷۰۳ نفر در سال ۹۲، به ۶۰ هزار و ۹۱۵ نفر در سال ۹۸ رسید و ۸۰ درصد رشد داشت.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان گفت: تعداد روستاهای تحت پوشش مراکز سیار و پستی از ۶۸ روستا در سال ۹۲ با ۳۸ درصد رشد، به ۹۴ روستا در سال ۹۸ رسید.
خدابخشی اظهار کرد: تعداد مراکز سیار استان سمنان از چهار مرکز در سال ۹۲ با ۵۰ درصد رشد به ۶ مرکز در سال ۹۸ رسید.
وی با اشاره به اجرای طرح پیک امید در دولت تدبیر و امید گفت: سال ۹۸ هفت دفعه طرح پیک امید در استان اجرا شد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان در رابطه با وضعیت شاخصهای محورفرهنگی خدمات مراکز فراگیر استان گفت: سال ۹۲ هیچ مرکز فراگیری در استان فعالیت نداشت اما تا سال ۹۸، ۲ مرکز فراگیر کودکان دارای نیازهای ویژه با ۵۳ عضو و ۷۹۰ جلد کتاب در استان فعال شد.
خدابخشی افزود: کانون زبان در سال ۹۲ تنها ۲ شعبه در استان سمنان داشت و تعداد شعبات آن در سال ۹۸ با بیش از ۱۰۰ درصد افزایش به ۵ شعبه رسید.
وی ابراز داشت: فراگیران زبان در استان سمنان در سال ۹۲ تعداد ۶ هزار و ۵۷۳ نفر بود و در سال ۹۸ با ۷۶ درصد افزایش به ۱۱ هزار و ۵۶۷ نفر رسید.
تعداد اعضای مراکز ثابت سمنان ۸۵ درصد افزایش یافت
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان، در رابطه با وضعیت شاخصهای محور خدمات فرهنگی در استان در دولت تدبیر و امید ابراز داشت: اعضای مراکز ثابت استان در سال ۹۲ تعداد ۱۷ هزار و ۷۶۱ نفر بود و در سال ۹۸ با ۸۵ درصد افزایش به ۳۲ هزار و ۸۴۱ نفر رسید.
خدابخشی گفت: تعداد کتابهای موجود در مراکز ثابت استان سمنان سال ۹۲ حدود ۱۷۰ هزار و ۴۷۱ جلد بود و در سال ۹۸ با ۳۹ درصد افزایش به ۲۳۶ هزار و ۸۴۲ نفر رسید.
وی افزود: در سال ۹۲ تعداد ۷۰ هزار و ۳۹۹ جلد کتاب به امانت رفت در حالی که این آمار در سال ۹۸ با ۱۶ درصد افزایش به ۸۱ هزار و ۷۷۳ جلد رسید.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان گفت: دفعات اجرای فعالیتهای فرهنگی، هنری، ادبی در استان، سال ۹۲ حدود ۱۸ هزار و ۱۰۰ نوبت بود و در سال ۹۸ با ۵ درصد افزایش به ۱۹ هزار عدد رسید.
خدابخشی افزود: تعداد شرکتکنندگان فعالیتهای فرهنگی، هنری، ادبی استان نیز در سال ۹۸ حدود ۲۰۸ هزار و ۴۱۲ نفر بود و با ۱۱ درصد افزایش در سال ۹۸ به ۲۳۱ هزار و ۲۹۶ نفر رسید.
وی ابراز داشت: تعداد برگزیدگان ملی و بین المللی استان نیز با ۲۰۰ درصد افزایش، از سه نفر در سال ۹۲ به ۹ نفر در سال ۹۸ رسید.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان گفت: در سال ۹۲ هیچ انجمن فرهنگی، هنری، ادبی در استان سمنان فعالیت نداشت اما تا سال ۹۸ تعداد هفت انجمن با ۶۱۷ عضو در استان فعال شد.
خدابخشی در رابطه با وضعیت شاخصهای محور خدمات فرهنگی به مناطق کمبرخوردار در استان سمنان بیان کرد: اعضای مراکز سیار و پستی استان در سال ۹۲ هفت هزار و ۳۶۴ نفر بود و در سال ۹۸ با ۷۳ درصد افزایش به ۱۲ هزار و ۷۳۳ نفر رسید.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان ادامه داد: تعداد کتابهای موجود در مراکز سیار و پستی استان نیز با ۶۸ درصد افزایش از ۴۱ هزار و ۳۷۴ جلد در سال ۹۲، به ۶۹ هزار و ۴۰۹ جلد در سال ۹۸ رسید.