تهران - ایرنا - رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی از برگزاری نخستین دوره کارورزی دانشجویان مقطع لیسانس کشاورزی در مزارع و واحدهای تولیدی از مهر ماه امسال خبر داد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «علی اکبر مویدی» افزود: از مهرماه امسال دانشجویان رشته کشاورزی در مقطع لیسانس پیش از فارغ اتحصیل شدن، یک دوره شش ماهه آموزش عملی در مزارع یا واحدهای تولیدی مانند واحد مرغداری یا گاوداری خواهند دید.

رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی اظهار داشت: این اقدام با هدف کسب مهارت و تجربه دانشجویان کشاورزی پیش از فارغ التحصیل شدن و ورود به فعالیت های کشاورزی صورت می‌گیرد.

وی تصریح کرد: ماده (۲۳) قانون نظام بهره‌وری کشاورزی، دست اندرکاران را ملزم کرده که تمام دانشجویان رشته کشاورزی قبل از آن که در مقطع لیسانس فارغ التحصیل شوند به مدت شش ماه در مزارع یا واحدهای تولیدی کشاورزی کاروزی کنند.

مویدی ادامه داد: این قانون تاکنون اجرا نشده بود، اما ما توانستیم با برنامه ریزی و هماهنگی با وزارت علوم،تحقیقات و فناوری در راستای اجرایی شدن این ماده قانونی اقدام کنیم.

وی گفت: در سال گذشته به منظور کارورزی دانشجویان رشته کشاورزی، تفاهمنامه ای میان وزیر جهاد کشاورزی و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امضا شد.

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهارداشت: پس از امضای این تفاهمنامه، سامانه ای را در این سازمان ایجاد کردیم و مکان ها و مزارع برای حضور دانشجویان و آموزش های عملی آنان، شناسایی شده است.

وی گفت: تجربه نشان داده فارغ اتحصیلانی که در رشته کشاورزی کار عملی نکرده اند، هنگامی که وارد فعالیت های کشاورزی می شوند، شکست می خورند.

به گزارش ایرنا، طبق آمارهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اکنون ۱۴۰۰ مرکز جهاد کشاورزی در کشور وجود دارد که برای هر کدام از این مراکز یکی از محققین استان به عنوان «محقق معین» تعیین شده و کشاورزان مستقیم با این مرکز جهاد کشاورزی که خط مقدم وزارت جهاد کشاورزی محسوب می‌شوند، در ارتباط هستند.

این مراکز بیش از هفت هزار و ۷۰۰ کارشناس کشاورزی و مروج دارند که آموزش‌های تخصصی دیده‌اند و ۳۰۰ دستگاه ماشین دو کابینه در اختیار آنها قرار گرفته است؛ همچنین حدود ۳۵۰۰ دستگاه کامپیوتر پیشرفته به این مراکز ارسال شده است.