تهران-ایرنا- معاون پژوهشی دانشگاه عالی دفاع ملی گفت: تحقق چشم‌انداز مطلوب تمدن نوین اسلامی نیازمند رهایی یافتن از سیاست جهانی و کل‌نگر است که جمهوری اسلامی ایران به عنوان پرچمدار این تفکر در جهان باید متولی این فرآیند باشد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، عبدالرحیم پدرام روز چهارشنبه در نخستین همایش مجازی ترسیم چشم انداز جمهوری اسلامی ایران ١۴۵۰، در خصوص نگرشی نو به چشم‌اندازهای تمدنی آینده و نااندیشیده تمدن اسلامی اظهار داشت: مقام معظم رهبری با بیانیه گام دوم انقلاب، همه مسائل لازم را برای چشم انداز کشور ابلاغ کردند و قطعا این بیانیه فصل‌الخطاب و مبنای تمام کارکردهای جمهوری اسلامی است و هر کاری انجام دهیم در بستر گام دوم است.

وی با بیان اینکه چشم انداز گام دوم با تاکید بر ساخت تمدنی نو و با تکیه بر جوانان کاربرد روز افزونی در تصمیم‌گیری‌های کلان حاکمیتی داشته است، گفت: همچنین آینده‌پژوهی با دارا بودن غنای اندیشه‌ای در ایجاد چشم انداز تمدنی نسبت به دیگر حوزه‌های دانشی از برتری نسبی برخوردار است. در واقع مهمترین مزیت آینده‌پژوهی پرداختن به آینده‌های اندیشیده نشده است.

 معاون پژوهشی دانشگاه عالی دفاع ملی تصریح کرد: آینده‌پژوهی، فرآیند است و در فرآیند آینده پژوهی یکی از گام‌های اساسی در مسیر ساختن آینده ایجاد چشم انداز است. از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون همواره چشم‌انداز سازی جهانی و ارتقای مادی و معنوی پیروان اهل بیت در سراسر جهان به عنوان آینده مطلوب مورد توجه اندیشمندان آینده نگر ایرانی بوده است اما پیچیدگی و چند بعدی بودن این مسئله کلیدی مانع طراحی و اجرای الگوی منسجم و کل‌نگر حرکت رو به جلو برای تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی پیرامون آینده انسان و جایگاه مسلمانان در آن شده است.

پدرام عنوان کرد: تحقق چشم انداز مطلوب تمدن نوین اسلامی نیازمند رهایی یافتن از سیاست جهانی و کل‌نگر است که جمهوری اسلامی ایران به عنوان پرچمدار این تفکر در جهان باید متولی این فرآیند باشد.قطعا پژوهش‌های مرتبط با دانش گفتمان سازی و کاربست آینده‌های نااندیشیده در آینده پژوهی به منظور شناسایی آینده‌ اندیشیده تمدن اسلامی است. 

وی با اشاره به فرآیند دیده‌بانی اظهار داشت: برای اینکه دریابیم دشمنان نظام جمهوری اسلامی چگونه می‌خواهد به ما ضرر برساند، در گام اول اطلاعات گردآوری می‌شود و در گام دوم تهیه و تدوین فهرست راه‌کنش‌های جنگ نرم انجام می شود. بر اساس این راه کنش‌ها ما آنها را تحلیل می‌کنیم و تحلیل و الگوهای آنها را شناسایی می‌کنیم.

معاون پژوهشی دانشگاه عالی دفاع ملی با بیان اینکه تربیت دیده‌بانان جنگ نرم اهمیت دارد، گفت: گفتمان‌سازی آینده‌نگر در حوزه جنگ نرم، تدارک منابع گفتمان‌سازی آینده‌نگر، فرآیندهای عقیدتی و شناسایی شاخص‌های شناختی مردم ایران و جامعه هدف جمهوری اسلامی در اتخاذ راهکارهای رویارویی موفق در برابر آینده های اندیشیده نشده بسیار اهمیت دارد.

دبیر همایش چشم انداز ۱۴۵۰ هم در ادامه این همایش با بیان اینکه ای کاش ما در چشم انداز ۲۰ ساله اول پشتوانه علمی و نظری داشتیم اظهار کرد: میز آینده پژوهی در کنار اولویت‌های چشم انداز سازی نیاز به سه رویکرد انگیزشی، نگرشی و مهارتی دارد که اگر هر کدام وجود نداشته باشد به مطلوب‌ها نمی‌رسیم. 

محمدرحیم عیوضی عنوان کرد: هر موضوعی که مقوم نگاه نگرشی به آینده پژوهی باشد،‌ مسیر خوبی است تا در این مسیر حرکت کنیم و بعد با سرعت بیشتر و ضریب خطای کمتر به مقصد و هدف حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه چشم انداز سازی و پردازش یک عمل کوتاه مدت نیست، گفت: این موضوع نیازمند مجموعه ای از پارامترها و ظرفیت‌ها است که باید در کنار هم قرار بگیرد و مدیریت شود تا بتواند به نتیجه برسد. ضمن اینکه چشم انداز سازی صبر و حوصله و دقت و نگاه از  فضای بالا مانند برج مراقبت می‌خواهد.