به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از معاونت علمی و فناوری،نخستین سامانه فناورانه گشت و بازرسی زمینی و هوایی مبتنی بر فناوریهای ژئوماتیک با حمایت ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی توسط یک شرکت دانش بنیان طراحی شده است.
در این سامانه با بهرهگیری و تلفیق تکنولوژیهای GPS، GPRS، NFC و GIS، امکانی فراهم شده است که اماکن مختلف به وسیله نقشههای معماری ساختمان شبیهسازی شوند. این کار در بستر نرمافزاری GIS بومی انجام میشود. سازمانها میتوانند به کمک این سامانه با تعریف برنامه نگهبانی هر ایستگاه نگهبانی و تدوین لوح نگهبانی خود، کلیه اقدامات نگهبانان را به صورت آنلاین رهگیری و کنترل مکانیزه کنند.
مدلسازی اطلاعات ساختمان
سامانه مدلسازی اطلاعات ساختمان، سامانه هوشمند پایش ماهوارهای نیز محصول شرکت دانشبنیان دیگری است که با حمایت گروه ژئوماتیک ستاد تکامل یافته است. این سامانه با دریافت و پردازش تصاویر ماهوارهای از طریق فناوری سنجش از دور با روشهایی کاملا بومی، آشکارسازی پدیدهها را میسر کرده است.
این محصول، با تبدیل دادههای دریافتی از ماهوارهها به اطلاعات مکانمحور، امکان ارایه خدمات از طریق یک پلتفرم GIS را برای کاربران دولتی، سازمانها و عموم مردم فراهم میکند.
پایش خودکار سلامت محصولات کشاورزی
سامانه پایش محصولات کشاورزی مبتنی بر فناوریهای ژئوماتیک، محصول شرکت دانش بنیان دیگری برای ارائه خودکار خدمات مکانی کشاورزی است.
خدماتی کاملا خودکار، با استفاده از هوش مصنوعی برای پردازش تصاویر ماهواره ای و هوایی برای جنبههای مختلف منابعی طبیعی.
ماموریتهایی چون کاشت، داشت، برداشت و تناسب زراعی برای کشاورزان، میزان بهرهبرداری از مراتع، مسائل حقوقی و کشف تقلب، ارائه تحلیلهای اقتصادی و ریسک و پایش و ارزیابی خسارت بلایا و بسیاری موارد دیگر.
دستیار هوشمند زمینهای کشاورزی
سامانه فضاپایه کشاورزی دقیق از جمله محصولات دیگر فناوری های مکان محور است که برای زمین های کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد.
این سامانه با استفاده از تصاویر ماهواره ای سنجش از دور در کنار دانش کشاورزی، راهکارهایی برای افزایش عملکرد و تولید محصولات کشاورزی ارائه می دهد. این سامانه پلی است بین تکنولوژی و کشاورزان که تلاش میکند به روزترین فناوری ها را به زمین های کشاورزی آورد.